Kontinuerlig vaccinering i flera år att vänta och stor oenighet kring coronapass i EU

Under dagens EU-toppmöte som till stor del kretsade kring coronapandemin, stod vaccinpass på agendan och det visade sig råda stor oenighet inom unionen. För att ett vaccinpass ska bli verklighet måste det råda enighet i EU och vid dagens möte blev det uppenbart att så inte är fallet i dagsläget.

Dessutom finns det stor skepsis bland några av Europas mest prominenta forskare. Danska läkare har till exempel skrivit öppna brev till regeringen, där de varnar om en rad osäkerhetsaspekter kring vaccinpass och även Storbritanniens tidigare vaccinchef anser att det kommer bli omöjligt att administrera eftersom man inte vet hur länge vaccinet verkar.

Men får de mangla igenom det på ytterligare några möten och avtalen sockras lite kommer det dock säkert att lossna till slut.

Vi är många som tidigare påpekat att folk måste vaccinera sig två gånger per år i flera år eftersom vaccinet bara räcker drygt åtta månader, men då har vi fått på nöten av förståsigpåare som menar att de som tar vaccinet kan leva precis som innan så fort de fått sina två doser samt att det kommer räcka eftersom de förväntar sig att det ska uppstå någon sorts flockimmunitet. Det är därför intressant att notera dagens uttalande från Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som deklarerade att vi ska förbereda oss på kontinuerlig vaccination över flera år som ett resultat av muterade versioner av coronaviruset.

Fortsättning lär helt klart följa för det är inte mycket som kan få coronahysterin att avtaga när så många intressenter livnär sig på detta.

#followthemoney

Källa: BT:s liverapportering

25 reaktioner till “Kontinuerlig vaccinering i flera år att vänta och stor oenighet kring coronapass i EU

 1. Det blir kanske inget val 2022…
  Hursomhelst, så får man njuta av naturen. Helst i ödemarken.
  Där slipper man förhoppningsvis samtiden och allt negativt den för med sig.
  Inte minst sozzeriet.

  Gillad av 2 personer

 2. Här är en replik från mig till Rolf och Jenny. Häromdagen avhandlades bl a vad som driver narkotikalagningen. Östermalm här i Stockholm och de så kallat priviligierade sades vara drivande som köpare.

  Centralförbundet för alkohol och narkotikaupplysning meddelar i en ny rapport 25/2 att bruket är jämt fördelar över olika socioekonomiska grupper- om någon grupp sticker ut är det människor med låg utbildning och låga inkomster.

  Det är väl förhoppningsvis ingen som anser att de som bor på Östermalm här i Stockholm skulle ha ett större ansvar för art stoppa narkotikalangningen än de som bor i Tensta eller Rosengård i Malmö.

  Gilla

  1. Realist,det där har jag redan läst och avfärdat som ovetenskapligt.Känner jag Östermalmarna rätt så svarar de knappast på någon suspekt undersökning ang drogmissbruk.De är förståndiga nog att inte släppa folk in på livet så ja Realist,svarsfrekvensen från Östermalmarna är nog nära noll.Redovisa gärna hur svarsfrekvensen såg ut från resp grupp så kan vi ta det därifrån.Personligen torkar jag mig inte ens i arslet med dylika undersökningar.Man har väl något petsonlig integritet att bevara?

   Gilla

   1. Nä, har inte lust! 😊 Det blir bara en sån där idiotdebatt. Man slås i huvudet av någon annans åsikt, inte fakta. Det är inte ett samtal som berikar mig.

    Exempel på berikande mångfaldsmöten kommer nedan.

    Det är en mänsklig rättighet i Sverige att kunna köpa knark av sin personliga leverantör. Ett humant om än litet bidrag på sitt sätt till en ännu bättre levnadsstandard de gynnade områdena.

    Så till mångfalden, den fina. Tänk så mångkulturellt berikande det är numer i Sverige. Våra flickor och kvinnor får spännande möten med hur sexuella relationer kan se ut i andra kulturer. Säkert upplever de det som berikande? Vad tror du om den saken Rolf? En personliga mångfaldsleverantör rentav till villiga och även motsträviga svenska flickor?

    Undrar förresten när det levereras vaccin till svensken? Ska ALLA införda få erbjudande först innan svenska pensionärer får något? De får väl nöja sig med lite knark så länge kanske? Extra gynnade områden minsann, det är vad det är.

    Gilla

   2. Realist,barnen får skörda vad föräldrarna sått och har man röstat som nästan 90 procent gjort de senaste trettio åren så får man ha det som man har det.Det var väl en moderatkärring vars dotter blev våldtagen ifall jag minns rätt? Öppna era hjärtan…jotack.

    Gilla

 3. Löfven säger i ett uttalande att ”det är ren medmänsklighet” när Sverige och EU ska skänka vaccin till andra länder.

  Det är inte så enkelt det där med vad en statsminister har rätt att uttala sig om och bestämma i mitt namn. Om varje svensk som ville få hade fått sitt vaccin kanske det hade känts mer ok att prata som han gör. Men jag anser inte att jag har en skyldighet att försörja andra länder eller folk med vaccin och dessutom betala för det, såsom läget är nu. Majoriteten av de som vill ha vaccin i Sverige har inte fått det och kommer rimligen inte att få det före midsommar heller.

  Dessutom anser jag inte att andra länders befolkningar har någon rätt att kräva att jag och Sverige ska ger bort vaccin som svenskarna själva vill ha och behöver.

  Slutligen, detta med att vaccinera sig eller ej här i Sverige. Frågan är vilken ”rättighet” som väger tyngst”, rätten att avstå från vaccin därför att man misstror vaccinet eller helt enkelt inte vill ta det gentemot vilken rätt har en individ som kan vara smittad att gå omkring och smitta andra medmänniskor som för sitt liv inte vill bli smittade.

  Det är precis samma sak som när en införd från Afrika och Mellanöstern anser sig ha rätt att bryta mot Sveriges lagar därför att hans samvete och religion talar om för honom att han måste lyda religionen i första hand och vad den påbjuder. Ska min regering dessutom ta mitt vaccin och ge till sådana människor?

  Gilla

 4. Så det är nu som historien har upprepat sig och vi landar i den fars som det redan är dömt att bli (Karl Marx). Jag får nog citera Abraham Lincoln här och att vi tar till oss av hans kloka ord: ”Man kan lura hela folket en del av tiden och en del av folket hela tiden, men man kan inte lura hela folket hela tiden.”

  Gillad av 1 person

  1. Javisst! Det gläder mig att se Lincoln citeras, tack! Nej, man kan inte lura ett folk hur länge som helst, inte ens det godtrogna och lättlurade svenska folket. Nu kommer något annat.

   Att försöka bevara en rörelse men störta ett land i fördärvet, det är vad som skett.

   S är att likna vid ett jättelikt oceangående fartyg som ångar på rakt mot kajen. Kaptenen har för länge sedan insett att han inte kan styra fartyget men låtsas ändå att han kan. Han ljuger i högtalarsystemet för passagerarna när han säger att ”det här är rätt väg, vi har alla rätt att komma till denna hamn, jag ska se till att alla får det de har rätt till när vi väl har ankrat upp”. Förfärade åskådare på kajerna står och ser hur fartyget strax brakar rakt in i kajerna, husen. Passagerare slänger sig i vattnet medan besättningen försöker hindra dem. Åskådare flyr kajområdet. Redan för länge sedan har de flesta i besättningen smitit iväg i de livbåtar som fanns.

   Gilla

   1. Realist. Den trevlige Jens Ganman sa att han i själ och hjärta var (S) men att det i nuvarande situation var omöjligt att rösta på det partiet.
    Din beskrivning är väldigt träffande.

    Gilla

 5. Vi som både upplever oss och är förföljda på nätet och på andra vis, visst borde vi också ha rättigheter?

  Jag kräver nu rätten att få bara anonym. Därför kräver jag att det inrättas en Anonymitetsmyndighet som har det övergripande ansvaret för att vi som vill vara anonyma också ska garanteras vår mänskliga rättighet att få vara det. Upp till kamp alltså! Vi kräver centralt kontor i Stockholm MEN också filialer i varje region. Självklart ska vi ha en generaldirektör med en stab av människor som kan tillvarata våra intressen.

  Tänk, det här borde kunna bli en exportartikel att föra ut i världen! Kanske UD och vår utrikesminister kan engagera sig? Jag är övertygad om att SÄPO kommer lämna bidrag till lokalhyran då de älskar anonymitet.

  Allas lika värde och rätt till anonymitet måste stärkas!

  Gilla

  1. Det finns olika sätt att röja identiteten på en människa som vill vara anonym.Tiden är den viktigaste faktorn för oavsett hur försiktig man än är så förr eller senare har man lämnat sådana spår att identifiering är enkel. Ett tag roade jag mig med att försöka identifiera människor som var anonyma på nätet.Det var ganska framgångsrikt kan jag säga.Får jag bara tid på mig så kan jag nog avslöja de flesta.Kul hobby och det var jakten som var det roliga och det enda.I samma ögonblick som jag identifierat dem glömde jag dem och jag kan inte ett enda namn nu.Vill du att jag skall röja din identitet Realist?😀Fast är det nåt att veta vem du är? Puss!

   Gillad av 1 person

   1. Nä, det vill jag inte. Jag upplever det heller inte som ett direkt hot att du skriver så. Men kanske var det att gå lite över gränsen, inser du det Rolf?

    Det där med förtroende du vet.

    Själv begär jag alltid att vara anonym i alla myndighetskontakter där så går.

    Det är bra att ha ett antal fysiska datorer och flera olika IP-adresser om man vill försöka vara anonym.

    I övrigt försöker jag dra mitt strå till stacken i diskussion och debatt. Det gör vi väl alla. Som sagt, jag har aldrig skrivit en enda rad i FB, Twitter etc. Tänkte tidigt att det ju inte går att göra en digital begravning när jag som person dör.

    Gilla

   2. Nädå Realist,var inte orolig.Vad jag ville säga med det var att det är ofta ganska lätt att avslöja någons identitet.Det kan vara bra att veta.Jag bryr mig inte Realist men kanske Näthatsgranskaren eller Expo.

    Gilla

   3. Rolf, när jag tänkt efter är det rätt gräsligt av dig när du, även om det är på skoj, hotar att avslöja min identitet! Då gör du ju precis det som så många försöker sig på nu i samhället. Människor tystas, nätsidor stängs ner, obekväma människor får sparken osv.

    Självklart är jag medveten om näthatgranskaren mm. Jag skrev ju en harang om sådant.

    Frågan du bör ställa dig är förstås varför du publikt skriver en sådan sak som du gjorde, att fråga mig om du ska avslöja min identitet? Det är självklart ett hot. Du visar för alla här att du har makten att göra det. Varför?

    Det vore fint om du svarade. Under vilka omständigheter anser du att jag får skriva här? Tänker du avslöja min identitet om jag skriver något som du inte gillar?

    Gilla

  1. Precis så är det S Eriksson! Det är detta om är själva fundamentet i den demokrati att olika åsikter förs fram, att det blir en diskussion där åsikterna bryts mot varandra och att det ur samtalet kommer något rimligt och förhoppningsvis bättre än om bara en röst fått höras.
   I alla tider har olika härskare försökt tysta andra från att peka på kejsaren och säga att han ju är naken. Låt mig ge ett exempel på det absurda som nu utspelar sig i Sverige. Vi har statliga order om att en viss bestämd forskning ska ske om genus och kön. Svaret på vad forskningen ska komma fram till ges redan från början, nämligen att kvinnan är förfördelad, diskriminerad osv. SAMTIDIGT är samma stat absolut knäpp tyst om hur det VERKLIGEN förhåller sig bland alla de människor som har förts in och som förs in i Sverige. DÄR är ojämlikheten som störst. Men DET är inte något forskningen överhuvud taget FÅR beröra.

   Förresten finns det riktig forskning som har visat att det är unga pojkar och unga män som är de som systematiskt klarar sig sämre i vårt system utifrån könsperspektiv de senaste decennierna. Ser man till hur flickor och pojkar klarar sig i skolan och vilka arbeten de får efteråt så är det det manliga könet som klarar sig sämst. Vad säger den statligt styrda genusforskningen om det? Absolut ingenting, knäpp tyst.

   Gilla

 6. Har vi inte haft säsongsinfluensa nu i ett antal år? När jag var barn kallades det förkylning och man blev lite febrig och hostig i några dar. Några gånger hade vi ju Asiaten eller Hongkong som var en lite värre förkylning. Sen kallades det säsongsinfluensa och läkemedelsbolagen lanserade ”vaccin” mot det. Ingen garanti eftersom man inte visste vilken av Kina sjukdomarna som skulle blossa upp just i vinter. Nu har vi fått en ny Kina sjukdom men eftersom Kina nu är lite mer aggressiva så fick den inte heta Wuhan utan Covid-19. Självklart kommer varianter av denna förkylning återkomma varje vinter. Med resultat som vi känner till. Äldre med allehanda krämpor som vårdas av samhället kommer att avlida med denna förkylning i kroppen. Halleluja. Folk dör. Vilket vi alla gör. Förr eller senare.

  Gillad av 1 person

  1. Nu vet vi förstås att Covid inte kom från Kina, utan Kina smittades i oktober 2020. Däremot vet vi inte med säkerhet varifrån smittan kom, men USA är största sannolikheten eftersom del den är så enormt spridd i USA, men inte i Kina. I USA finns det spår flera år tillbaka, men det finns inga spår före oktober 2020 i Kina. Jämfört med länder som Sverige har Kina väldigt lite sjukdomar. Sverige har ju blivit internationellt välkänt för att vara ett sjukt land. Kina har omkring 4,000 döda i Covid, Sverige omkring 13,000 trots att Kina är 150 gånger större och tätbefolkat. Resesäsongen är nu avslutad i Kina, och jag har inte sett ett enda inhemskt covid-fall rapporterat.

   Gilla

   1. Vet vi? Det är vad man fört fram som en teori, men vad jag vet är det inte fastslaget att det gått till så. Dessutom är det väl märkligt att Kina stoppade WHO:s inspektörer från inresa i flera månader om de inte hade ngt att dölja. Det är väl den berömda slumpen igen. 😇

    Gilla

  2. Det som utspelar sig i Sverige nu kring Corona och hela hanteringen av det visar på hur det sociala kontraktet mellan medborgare och stat inte fungerar längre.

   Med de orden vill jag peka på att regeringen (främst S) har drivit samhället därhän att själva vårt system är hotat i grunden. Ett exempel på det är allt kring Corona där många företeelser bryter mot grundlagen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s