Vaccinresor – den nya turismen

Det är inte bara big pharma-bolagen som får rejält klirr i kassan av massproduktionen av Covid-19 vaccin, för den rika eliten som inte vill vänta på sin tur i hemlandet anordnas vaccinresor till Förenade Arabemiraten där man dessutom kan välja bland vaccinen då kungadömet har avtal med den kinesiska vaccintillverkaren Sinopharm, Pfizer/Biontech och Astra Zeneca.

Förenade Arabemiraten siktar nu in sig på att bli ett nav för globala vaccinleveranser av miljontals doser och det statligt ägda flygbolaget Emirates, som år efter år toppar listor över världens lyxigaste flygbolag, vill nu lösa sina problem med tappade intäkter från inställda flyg genom att istället leverera vaccin. Samtidigt flyger rika och berömda från väst till Dubai för att köpa vaccin – allt från kungligheter till kändisar och finanspampar.

Den exklusiva medlemsklubben ”Knightsbridge Circle” i London har exempelvis väckt stora rubriker med sin vaccinturism till Mellanöstern, där man för en nätt summa om nästan en halv miljon kronor flugit sina medlemmar till Dubai i privatplan sedan i januari. Förutom det eftertraktade vaccinet får de även privatchaufförer samt inackordering i lyxvillor med soliga stranddagar under veckorna som förflyter mellan den första och den andra injektionen – dessutom kan de boka spännande utflykter som ökensafari.

Även i Sverige har det rapporterats om att förmögna medborgare har siktet inställt på Förenade Arabemiraten och en anonym svensk företagare berättar hur han låtit vaccinera hela sin familj i Dubai med Pfizers vaccin via en privat klinik till en kostnad på runt 300.000 kronor.

Samtidigt som nyvaccinerade svenskar som haft förmånen att köpa sig en plats längst fram i kön i Mellanöstern flyger omkring i världen övertygade om att de nu är ”odödliga”, uppmanar Folkhälsomyndigheten alla som fått två vaccindoser att även fortsättningsvis följa de allmänna råden att hålla avstånd, tvätta händerna ofta samt stanna hemma vid symptom eftersom det finns en viss risk att man trots vaccin kan bli sjuk och smitta andra utan att själv utveckla symptom. Men har man tillräckligt med stålar står man väl över dessa rekommendationer och i ett land som Sverige där man från dag ett okontrollerat släppt in  folk över gränsen utan krav på karantän gör det varken från eller till.

#followthemoney

https://www.svd.se/lyxflyg-lyfter-igen–ny-utmanare-i-vaccinkriget

6 reaktioner till “Vaccinresor – den nya turismen

 1. MEN vi har, men PCR-testerna vad nu det säger, 650 000 som testat positivt i landet av
  6 124 637 dvs 10,6% testade positivt och de som testas är i första hand de med symtom och de som misstänker att de är smittade…. vi vaccinerar miljoner årligen mot influensan… 11.000 har avlidit utan vård på IVA cirka 4.000 har fått vård på IVA cirka 40.000 har totalt vårdats på sjukhus länk https://www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/statistik-om-covid-19/statistik-om-slutenvard-av-patienter-med-covid-19/

  Gillad av 1 person

 2. Dessa vaccinresor till Förenade Arabemiraten är inte något nytt i sig. Så har det alltid fungerat. Självklart ser alla politiker till att deras familjer får vaccin. Om någon avslöjar det kommer svaret bli att en minister inte får riskeras få Covid.
  Är det någon som upplever resorna till Dubai som stötande? Om så, hur pass stötande är det då att män i så kallade utsatta områden, muslimska män, överviktiga och rökande, när de får gå före en svensk pensionär i kön att få vaccin? Ett av skälen till att de ska få gå före är att de inte iakttar reglerna för smittspridning i Sverige. Det belönas med att vaccin före de skötsamma. Har de betalat skatt någon gång? Sannolikt inte.

  Nu flygs det in kvotflyktingar som aldrig någonsin kommer att kunna integreras, aldrig! Det blir minst 5 000 till Sverige i år, man försöker få in 6 400. De ska också ha vaccin. Självklart kommer de också få vaccin före en svensk pensionär. 5 000 doser, det är en mindre stad det.

  Så, hur stort moralist dilemma är det att rika svenskar flyger ner familjen till Dubai, betalar 300 000 och får några semesterdagar? Deras vaccin kan ju då gå till en överviktig muslimsk man i nån förort.

  Jag är inte någon vän av att makt och pengar kan köpa hälsa.

  Gilla

 3. Nån här skrev häromdagen att Indien är det land som levererar mest vaccin. Nu har 600 000 doser av vaccinet Covax levererats till Ghana. De får det gratis. Afrika kan ju inte själva så de måste få det mesta från andra länder.

  Vaccinet är AstraZenecas som licensierats ut till The Serum Institute of India. Det är pengar skänkta från andra länder som betalar vaccinet.

  Projektet med Covax är att fattiga länder ska få 2 miljarder doser 2021, kostnadsfritt. Världens befolkning är närmare 8 miljarder. I Afrika finns det mer än 1 miljard människor.

  Gilla

 4. Att köpa sig hälsa med pengar.
  Hur många njurar tror ni har köpts på svarta marknaden? Hornhinnor? Hjärtan? Levrar? Spädbarn? Lungor? Kvinnliga sexslavar? Barn? Stamceller? Benmärg?
  Så går det till.

  Gilla

 5. Att köpa sig hälsa med pengar.

  Hur många njurar tror ni har köpts på svarta marknaden? Hornhinnor? Hjärtan? Levrar? Spädbarn? Lungor? Kvinnliga sexslavar? Barn? Stamceller? Benmärg?

  Så går det till.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s