Tack men nej tack

Efter lite sportlov med barnen känns det skönt att vara tillbaka på jobbet igen och vi har nu blivit erbjudna vaccin, men jag tackade med glädje nej till min dos då jag inte tänker agera försökskanin åt big pharma-bolagen. Noterade dock att man inte kan välja vaccinsort, utan alla under 65 år kommer att få AstraZenecas vaccin medan de över 65 år kommer att få Pfizers.

Förvisso sägs Pfizers vaccin vara mer effektivt än AstraZenecas, men med tanke på att Pfizers mRNA-vaccin använder en ny teknik med okända långsiktiga biverkningar som läkare från hela världen tidigare gått ut och varnat för (https://brandnewtube.com/watch/ask-the-experts-covid-19-vaccine-now-banned-on-youtube-and-facebook_qIsNohSIeSgfz2J.html) känns det lite vanskligt att en grupp som är skör och där många inte vågar lita på sitt immunförsvar ska få detta vaccin, men man får väl hoppas på att de vet vad de gör i regionen.

11 reaktioner till “Tack men nej tack

  1. Godkända” är en sanning med modifikation, då det krävs att testfas 4 skall ha genomförts med godkända resultat. Inget av berörda preparat har kommit längre än testfas 3. Det som anges är sk. ‘snabbgodkända’ och har dispans, men NYT har utelämnat detta …

   Gillad av 2 personer

   1. ”Vaccines approved for full use”

    1. ”APPROVED IN SEVERAL COUNTRIES”
    2. ”Approved in Switzerland.”
    3. ”Approved in China, U.A.E., Bahrain.
    Emergency use in Egypt, other coutries.”
    4. ” Approved in China.
    Emergency use in Brazil, other countries.”

    I Sverige vaccineras väl för fullt med Pfizers vaccin… och Moderna
    ”Pfizer och BioNTechs vaccin mot covid-19 godkändes i början av december i Storbritannien, i mitten av december i USA, och den 21 december i EU. Vaccinet har också godkänts i flera andra delar av världen under december.” från Pfizer.
    från FHM
    ”I dag, fredagen den 29 januari, har ett tredje vaccin godkänts för användning i EU, utöver de två som redan är godkända och som används sedan några veckor. Astra Zenecas vaccin är nu godkänt för användning på personer från 18 år.”
    kan ett goskännande bli tydligare….menar man kör ju alltid enligt GSG-principen om man är osäker då det gäller att sälja saker….. menar det verkar ju finnas två vacciner från Kina osså och de har ju endast typ 4.600 rapporterade dödsfall i det landet….
    Gissar att det enda som stoppar användning inom EU/Sverige är dålig empiri…….

    Gilla

   2. Kina räknar nog bara in döda som bekräftat dött av C19 och inte som i UK, där det räcker med att trilla ner för en stege och avlida …

    Gilla

 1. Jag har vänner som är 70 resp 73 år, de har inte fått något erbjudande om vaccin. De har följt FMH:s alla rekommendationer.

  Gilla

   1. Jo jag har förstått det. Jag jfrde med de muslimska männen i 40-årsålder som fått vaccin. Det har mina vänner inte fått. De har betalat mycket hög skatt hela arbetslivet och arbetat mycket hårt.
    Är det rättvist?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s