Vi behöver mer positiva nyheter

I den rådande nyhetstorkan och de dystra budskapen som 24/7 pumpas ut från våra propagandaorgan, är det upplyftande att läsa kommentarer som Torgils. Vi behöver positiva nyheter, men media frotterar helst på människors rädsla och våra beslutsfattare vill helst att vi ska vara både skräckslagna samt sänkta i skorna eftersom det då är lättare att härska över den stora massan. Enda gången de slår an en positiv ton är i artiklar om hur positiv vaccineringen är. Det är även intressant i sammanhanget varför man tidigare inte rapporterat regelbundna dödsfall på samma sätt när influensan årligen skördat offer, men det är inte samma sak som det heter i folkmun för de flesta tror fortfarande benhårt på den bild de dagligen matas med.

I går kunde man för övrigt läsa hur IVA-salar nu stod tomma på patienter för första gången på länge samtidigt som regeringen kom med ytterligare restriktioner för att ”hindra smittspridningen” som kommer drabba näringsidkare svårt. Det finns ingen logik i att Sverige stänger ned medan övriga länder öppnar upp. Dessutom kan man ifrågasätta hur man använder statistiken för överdödlighet, vilket verkar variera beroende på avsändaren.

Men vi ska varken ifrågasätta eller kritisera för då är vi foliehattar – det är helt enkelt fel att tänka självständigt i det här landet när vi har både media och våra makthavare som gör det åt oss, så att det blir rätt!

#followthemoney

21 reaktioner till “Vi behöver mer positiva nyheter

 1. Georges Orwells ”1984”…
  Förresten så erbjuder tydligen TV4 i afton, vad man får förmoda, extremt politiskt korrekt och vänsterliberal ”underhållning” med paren Bildt och Strömstedt…

  Gillad av 2 personer

   1. Jag tror att Annie get your gun just nu funderar på vilka C ska slå sina påsar ihop med 2022. Hon är drottningen på schackbrädet. SD är ett torn, tydligt förutsebart vad de vill. S var hästen, de hoppade hit och dit. Nu är de en omkullvält bonde.
    Så M+SD+KD+C kanske i nån sorts koalition? Kanske en där SD står utanför regeringen men får inflytande precis som C haft nu???
    Så gärna ville den gröna drottningen Annie bli landets mäktigaste person. Säkert har hon stått framför spegeln och likt den onda drottningen i Disney, ”spegel, spegel på väggen där…..”

    Gilla

 2. Pandemin kommer gå över, det ordnar sig. Lite mer folk kommer dö först men det ger kunskap åt läkemedelsföretagen inför nästa pandemi.

  Det som återstår att hantera är situationen i Sverige. Hur ska landet hantera islam och en herrans massa människor som går på bidrag och inte har kompetens för annat än enkla arbetsuppgifter?

  Gilla

  1. Ordnar sig? Vad jag vet har inga politiker ställts mot väggen för sina beslut att nedmontera vården och ingen agerar aktivt för att återuppbygga densamma så att vi står redo inför nästa pandemi.

   Gillad av 1 person

   1. Självklart har ingen politiker ställts till svars. Det kommer heller inte att ske. Det ligger i sakens natur. Det enda sättet en regering kan ställas till svars är när folket röstar bort den i nästa val.
    I de länder där demokrati inte finns får folket dras med en sådan regering eller göra uppror. Vanligtvis sker en förändring genom att militären griper makten. Oftast får folket då en ännu värre regim.
    I Sverige har ju ansvarsutkrävandet inte fungerat vilket jag närmast tjatar om.
    Det gäller för folket att värna demokratin. Vi har ju en regering som inte respekterar demokratin.

    Gilla

   2. Det är mycket som monterats ned av S. Först monterade de upp, därefter lät de bygget förfalla, ja rentav börja ruttna i brist på skötsel.
    Försvaret monterades ner till stor kostnad. Civilförsvaret likaså. Vården privatiserades liksom skolan. Över hela linjen. Det är S som låtit detta ske. De sålde sin själ för att få sitta kvar vid makten. Precis sådär som det alltid sker när ett parti suttit för länge vid makten och blivit giriga och bekväma.

    Gilla

   3. Men Realist,självklart finns möjligheten att de ställs till svars.Glöm inte vad som hände i Rumänien och den där tyrannen Chaucescu och hans kärring.Nuvarande makten vet att det finns en risk att sånt sker också här.Det är väl i Stockholstrakten vanligt folk har börjat göra hembesök hos politiker? Så jodå,nuvarande makt vet nog vad som kan hända när folket har pressats tillräckligt.Det kan vara bra att veta att de bokstavligt talat pratar för sina egna liv.Det ger en förståelse för hur djävligt de bär sig åt.

    Gilla

   4. Överhuvudtaget har det som brukade kallas ansvar avskaffats i Sverige. Politikerna tar inget ansvar för vad dom gör, inte journalisterna heller, och inte individerna. Det enda ansvar som utkrävs är att man inte för uttrycka en mening som inte makteliten, främst politiker och journalister, inte gillar.

    Gillad av 1 person

 3. Apropå smitta och den som inte gillar mygg så är det ju ganska välkänt att malariamyggan finns i Sverige….

  Det är bara det att de så kallade plasmodierna som är de som sprider sjukdomen ännu inte finns i Sverige. Men de kommer, de kommer när det blir varmare…..myggan är bara leverantören så att säga.

  Det blir nog bra för framtida generationer om Pasteur-institutet i Paris har forskat fram bra botemedel då…..

  Gilla

 4. Här en halvpositiv nyhet för den som till äventyrs inte visste om det. S är på riktigt i rutschkanan utför sedan länge. Det kan gå riktigt fort nu för dem att ramla bort som tongivande parti.

  Men hur skulle det kunnat bli på annat vis? Hela den gamla maktapparaten är i förfall. Hyresgästföreningen, HSB, OK, Reso, BP, LO, ABF, osv osv. Det är bara genom Folkbildningsrådets utdelande av miljoners miljoner till olika fuskande studieförbund som man kunnat hålla kvar intresset för S. De nya ”medlemmarna” är nästan alltid importerade muslimer.

  Om du är en intelligent och omdömesgill ung person, satsar du verkligen din framtida karriär på ett parti som S? Kompetensen finns inte längre inom den socialdemokratiska rörelsen. Personer som statssekreterare, generaldirektörer osv är själva den hårda kärnan som sköter vårt land. Se så många misslyckade utnämningar S levererat genom åren. Alla skandaler bär vittne om låg kompetens. Lika låg som alltför många skolbarn och studenter har när de i bästa fall gått ut skolan.

  S är som ett tomt skal nästan. Det enda de har att komma med inför valet 2022 är att smutskasta främst SD. De har inte något eget att komma med och de vill och förmår inte att på allvar och med seriositet diskutera oppositionens förslag. S har inte något eget att komma med därför att de inte har någon idé sedan decennier om vad de vill med makten annat än att inneha den. Rörelsen har inte lyckats få tillstånd en fungerande idédebatt som kunde utmynna i ett nytt program för dem som politiskt parti. Att sjunga ”Upp till kamp trälar” på första maj stämmer inte riktigt med vad Sverige behöver.

  Det är bl a därför S har försökt tysta svenska folket, tysta Jenny, ja tysta dig! Besvärande frågor om tillståndet i landet klarar S inte av.

  Så det är väl lite positivt kanske att vi får ett slut på det här eländet 2022. Kanske.

  Måhända är Löfvens mål att hänga kvar vid makten lika länge som Putin? Putin måste ju kliva av 2024 om han inte likt förra gången hittar på ett trolleritrick. Kanske kan Löfven ändra nån grundlag så att han och Putin kan fortsätta regera samtidigt? De har ju båda liknande ideologiska maktbaser och strukturer, ja rentav idéer. Kompisar nästan.

  Gillad av 1 person

  1. Glöm inte vilka rötter (S) har. Marx skrev ett kommunistiskt manifest 1850 tillsammans med Engels. Det blev Lenins manual för kommunistrevolutionen. Nästan samtidigt bildades i Sverige ett kommunistparti. Efter stormningen av Vinterpalatset november 1917 splittrades det partiet i partierna Kommunisterna och Socialdemokraterna. Marx har mängder av olika tolkningar, ofta motstridiga, men grunden är det att ta makten med våld, revolution, sedan konfiskera egendom (i Sverige kallat skatt), fördela den och avskaffa äganderätten eller kontrollera den, allt i samhället måste till varje pris underordnas ideologierna. Ett starkt autokratiskt centralstyre och intensiv propaganda för att styra är nödvändigt. Vad (S) har gjort genom åren är att prioritera vågmästarväljare genom att dela ut det som konfiskerats till de grupper som dom behöver gynnas av för att behålla makten. Just nu består den gruppen av invandrare som gynnas med bidrag för att rösta på (S). Valboskapen måste avlönas. Nu är det kris för andras pengar börjar ta slut, som Thatcher sa.

   Gilla

  1. Politiskt korrupt! Låter rejälare, mer rakt på sak, mer som det är. Ett friskhetstecken helt enkelt.

   De politiskt korrupta överger nu regeringen, värdegrunder och all denna skit.

   Råttor överger ju alltid ett sjunkande skepp. Ursäkta råttor, ni är mer att lita på än de svekfulla korrupta.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s