Ständiga coronatester och onödiga sjukdomsbortfall genererar också en stor kostnad

Ska man tro medias skrämselrubriker så är den ”tredje vågen” av coronaviruset här nu och förväntas lamslå sjukvården ännu en gång och i vissa regioner har man redan noterat en uppgång bland inneliggande IVA-patienter, varför skolor i vissa kommuner åter fattat beslut om distansundervisning och Region Stockholm rekommenderar nu munskydd på alla tider för de som åker kollektivt. Att ställa våra politiker mot väggen för den nedmonterade vården som ligger till grund för en del av kollapsen och de många dödsfallen verkar inte vara aktuellt nu heller, utan man rider hellre vidare på skrämselstrategin och beslutsfattarna klarar sig undan bilan även denna gång.

Det är rätt fascinerande att vi endera veckan kan läsa om att läget stabiliserat sig, för att nästa se braskande rubriker om att det nu har vänt på nytt. Då väntar vi bara på att regeringen ska utnyttja den nya pandemilagen och stänga ned samhället ytterligare så är saken biff även denna gång – Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar har redan gjort ett politiskt utspel i dag med krav på stängda skidorter.

Jag frågar mig ofta hur länge denna masspsykos ska hålla på, men det verkar som att både media och makthavarna kan suga på karamellen ett bra tag till med stora förluster för näringsidkare som följd, där främst restaurangbranschen blöder.

Samtidigt florerar det förkylningsvirus som det alltid gör den här säsongen och många går runt med klassiska förkylningssymptom. Normalt sett hade vi levt med det som vi alltid har gjort, men i dessa extraordinära tider där man inte får vistas på arbetsplatsen vid minsta symptom så måste alla testa sig i tid och otid. Man kan bara föreställa sig vad slutnotan för detta kommer att hamna på för alla regioner, vilket skattebetalarna får bekosta i slutändan, för att inte tala om att det drabbar arbetsgivarna i och med att folk nu måste vara hemma medan de väntar på provsvar. Detta utnyttjas så klart och som grädde på moset finns inte karensdagen kvar i sin rätta bemärkelse då man kan begära ersättning från Försäkringskassan, så alla som känner sig lite ”krassliga” på jobbet kan gå hem utan repressalier, de som vaknar på morgonen med lite ont i halsen eller trötthet i kroppen som de flesta människor gör överlag kan med gott samvete sjukskriva sig i några dagar i väntan på labbresultatet samtidigt som måndagssjuka måste jubla över denna möjlighet.

Hade man inte tagit slopat reglerna för karensdagen och hade man haft begränsningar kring hur många gånger folk får testa sig (vissa testar sig flera gånger i månaden) så hade vi definitivt inte haft så många sjukdomsbortfall på arbetsplatserna. Självklart ska människor som är sjuka vara hemma, men det säger sig självt att arbetströtta människor gärna tar tillfället i akt när möjligheten ges.

Ja, då är det väl bara att förbereda sig på den fjärde vågen lagom till sommaren!👌

#wakeup

#followthemoney

14 reaktioner till “Ständiga coronatester och onödiga sjukdomsbortfall genererar också en stor kostnad

 1. 75% av de som avlidit har haft hemtjänst eller bott på speciella boenden. endast ett fåtal av de 11.000 avlidna 70+ har beretts plats på IVA… såg ett diagram ochman har trots detta alltid haft ett par hundra sängar på IVA över såväl som att det var mer belagt under sommare 2020 av annat än COVID-19…. timanställda har inte ens sjukpenning dag 2… för karensdagen är väl kvar…?… https://www.covid19insweden.com/healthcare.html

  Gillad av 1 person

 2. För några veckor sedan så trodde jag att nu är det färdigt. Hostade, nös och snoret rann obehindrat. Vad göra? C-vitamin kanske? Tog tredubbel dos av vitamin C. Och ser man på, när kvällen närmade sig så var jag symptomfri. Undrens tid är inte förbi…

  Gillad av 1 person

 3. Själv tror jag att denna masspsykos har blivit ett perpetuum mobile. Det kommer bara att rulla på i takt med ”vågorna”. Ett problem är att alla dessa så kallade experter all skriker i munnen på varandra på högsta volym. Vem skall man följa. Ena dagen skall det vara munskydd, nästa dag inte, en dagen vitaminer, nästa dag inte, vi vet bevisat att Traditional Chinese Medicine (TCM) hjälper att förebygga, men ingen törs föreslå det och journalister motarbetar det. Ingen planering, ingen samordning, allt driver som ett skepp utan roder i takt med smittvågorna.

  Gilla

 4. Detta att regeringen inte lyckas med vare sig strategi eller att få hit vaccin är att likna vid en extremt långvarig och utdragen förlossning.

  Det är oerhört smärtsamt för fru Svecia, långvariga kramper, skrik, upprörda röster bland personalen, ett evigt spring och slående i dörrar. Det är munskydd på, munskydd av, experter som träter med varandra och ingen hör när fru Svecia ber om lite vatten mellan de svåra krampartade smärtorna.

  Herr Svecia föreslog kejsarsnitt, då kördes han bryskt ut och förbjöds komma in igen, hur understod han sig att lägga sig i!

  Sjukhusledningen har anlänt och säger i ett uttalande att ”det här såg vi inte komma att en gravid kvinna skulle söka sig till vårt BB”.

  Gilla

 5. Nej, nej, nej, man behöver inte sätta munskydd på statyerna av Linne’, inte ännu i varje fall…..ja, ja, det går bra att ta bort varningstexten ”vit man, rasist” från statyn, det är ju bara en staty numer….ja, ja, det ÄR tillåtet att streama ner och se ”Die Hard”….

  Gilla

 6. Om regerings strategi kring Corona kostar stålar, vad har inte regeringens andra strategier kostat? Regeringen har ju exakt samma strategi vad saken än gäller. Det viktigaste och bärande inslaget är den total frånvaron av analys inkl konsekvensanalys. Den enda rörelsen som sker är att det slängs hundratals miljarder efter varandra ner i slukhålet. Sen står de där och bröstar sig och skryter om sina satsningar.

  Riksrevisionen har undersökt och kommit med rapport om satsningarna på universitet och högskolor för att få mer vårdpersonal. Det blev skitresultat rent ut sagt, bortkastade pengar helt enkelt. ”Ingen sammanfattande total analys, sådan saknas”.

  Det är likadant inom alla områden. Det låter fint i regeringsdeklarationen när Löfven bröstar sig och skrävlar om allt han och regeringen ska uträtta. Så och så många miljarder ska satsas och då ska vi minsann få se på fina grejer.

  Om det startas ett universitet måste det finnas kompetenta lärare som kan undervisa. Det måste vidare finnas studenter som är så pass utbildade att de kan tillgodogöra sig utbildningen. Det duger då inte att sänka antagningskraven, göra allt fler lektioner lärarlösa. Dessutom behövs bostäder för studenterna. Varför då bli förvånad när så få söker till utbildningarna? Varför bli så förvånad när 10 miljarder till de utsatta områdena inte sänker frekvensen av brott utan tvärtom ÖKAR den?

  Utsatta områden förresten, det är GYNNADE områden. Människor som får allt gratis, som inte behöver prestera något i gengäld för alla pengarna. Tom vaccin får de före de äldre svenskarna. En överviktig, rökande muslimsk man får vaccin före svensken som arbetat hela livet här och vid 65-70 års ålder då får ställa sig efter dessa muslimska män i vaccinkön.

  Man kan undra varför S beter sig som om de hatade svensken och Sverige.

  Gillad av 1 person

 7. Medan vår dysfunktionella regering ägnar sig åt att förstöra Sverige håller näringslivet nu på att skapa en helt ny basindustri i norr.
  Det är svenska ingenjörer, privata riskkapitalister och annat folk som nu bygger Northvolt, som dragit igång H2 Green Steel, som startar upp bygget av en enorm anläggning för produktion av vätgas. Fossilfritt stål, det är vad många länder skulle vilja kunna producera. SSAB bygger stor testanläggning. Det ser ut blir Sverige först med det genombrottet. El finns i norr, yta, frisk luft, närheten till utskeppningshamnar i Barent hav. Det är däruppe framtiden finns, inte i söder.

  Malmö, ett muslimskt getto snart där en stor andel är bidragstagare. Vem vill satsa sin framtid där med familjen? Vad kan skolor där erbjuda av kvalificerad utbildning fri från genusskit och örfilar om vad man får och inte får om olika människosorter? Tyckande och värdegrund före kunskap och fakta och sansade diskussioner.

  En annan nästan okänd svensk ingenjör är den fantastiska Sven Mattisson som skapade Bluetooth.

  Varför importera människor som inte kan eller vill bidra? Om S åtminstone såg till att få vara först med att välja ut vilka kvotflyktingar som ska flygas in till vårt land. Det är alltid andra länder som först plockar ut de som de anser kan bidra, det som blir kvar får svenskarna ta. Det är ”the swedish way”. 5 000 om året, även detta år. Inflygningar pågår.

  Gilla

 8. Skojarna målar sin nedmontering av välfärden vit, samtidigt som de spenderar enorma summor på vaccinindustrin. De djävlarna ska ha skäll!Hur ska man kunna vakna när ögonen är täckt av rök?

  Plankstrykare
  (Nils Ferlin)
  ”Klä’ vitt klä’ vitt är yrket mitt
  en målare är jag av sista snitt,
  jag springer med stegar, penslar och kitt
  och väldiga påsar av krita…
  -Ställ upp era sotiga kök i rad
  jag målar dem skimrande vita
  bara med vatten och krita!
  Jag har inte tid eller lust med lim,
  man blir som man trimmats i livets trim,
  och fort skall det gå – som när rytm och rim
  skalder och skojare tvinna –
  Men kommer det någon och gnäller om fusk
  och ringer mig upp och skäller mig slusk
  då säjer jag: tig och besinna
  att allt vad vi människor gör är rök
  och vitt blir det aldrig ditt smutsiga kök…
  – för skäll skulle djävulen tåla
  när livet har lärt en att måla”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s