Tecknade och animerade figurer måste också täcka sig för att framstå som anständiga

Irans högsta ledare Ali Khamenei utfärdade nyligen en ny fatwa som deklarerade att kvinnliga karaktärer i tecknade samt animerade filmer måste bära hijab.

Khamenei blev i en intervju tillfrågad om det är nödvändigt för karaktärer i animerade filmer att bära hijab och han svarade då att även om man inte behöver bära hijab i en sådan hypotetisk situation, så krävs det ändå hijab i animeringar på grund av konsekvenserna av att inte bära hijab.

De stackars kvinnorna och flickorna i Iran har sedan 1979 tvingats täcka sig när de lämnar hemmet, annars riskerar de att bli måltavla för moralpoliserna Gasht-e Ershad som griper de som klär sig ”dåligt” och självklart måste de iranska barnen skolas in i rätt tänk redan från barnsben för att undvika att de blir ”bad hijabis” när de växer upp. Det är så klart mycket ”oanständigt” att Disneyprinsessor som Rapunzel, Elsa och Ariel går och slänger med sitt långa hår så att de lockar män att tänka dåliga tankar – på med hijaben och vet hut! Varför inte bara förbjuda tecknade och animerade filmer i landet så har man löst det moraliska dilemmat?!

#låtallaflickorfåkännavindenblåsagenomhåret

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2021/02/22/Iran-supreme-leader-Iran-s-Khamenei-issues-fatwa-saying-women-in-cartoons-must-wear-hijab

17 reaktioner till “Tecknade och animerade figurer måste också täcka sig för att framstå som anständiga

 1. Interna dokument från regeringskansliet har hackats och läckts. Av dessa framgår att regimen förbereder ett lagförslag kring täckande av munnen. Regimen vill att det ska bli obligatoriskt att bära ansiktsmask även efter Corona. ”Vi ska nog fan få tyst på de värsta pratmakarna” framgår det av dokumenten att justitieminister Johansson ska ha sagt.

  Gillad av 2 personer

  1. Uttrycket den som sa det han var det. Ett extra förstärkt ljuddämpande munskydd borde X bära hela tiden. Sedan kan man förstås undra hur mycket det hjälper.

   Gilla

 2. Av de läckta dokumenten framgår att statsminister Löfven har yttrat ”du grabbar, visst tusan har de en poäng i det de säger i inte bara Teheran utan i Saudi också, eller hur? Folket håller ju käften där! Vad säger du Ygeman, visst skulle det kännas skönt just nu om de höll käften om dina klantigheter ha-ha-ha”.

  Gillad av 2 personer

 3. Av de läckta dokumenten framgår att ett förslag från justitieministern röstades ner av de andra. Han hade föreslagit att alla kvinnor i de utsatta områdena skulle vara tvungna bära hijab liksom alla kvinnor som släpps in i landet. Några personer röstade för förslaget. Det framgår inte vilka de personerna är.
  Alla enades om att det ska vara tillåtet att i alla sammanhang bära hijab i Sverige. Statsministern sade ”vi tycket det fungerar bättre så. Men vi kallar det en mänsklig rättighet, eller hur du grabbar?”

  Gillad av 1 person

  1. Att Kajsa inte har vett att skyla sig! Upprörande! Tänk på Disneyfilmen på julafton när Kalle, Långben och Musse har husvagn och campar. När Kalle är i badkaret och tvättar sig och sjunger så sätter sig småfåglar på fönsterbrädan och tittar. Då skyler Kalle minsann sin underkropp med en handduk.

   Den där Kajsa alltså! Det här är allvarliga saker! Lika allvarligt som när statyn av Linné tittade rasistiskt på en negress som satt på en bänk mittemot. Hur understod Linné sig att titta på henne på det viset!

   Det blir ingen annan råd än att regeringen får går före med gott exempel. Alla kvinnliga ministrar i hijab fr o m i morgon. Även Amanda Lind trots att hon redan tagit steget och ödmjukar sig med löshår som döljer hennes skamliga och syndiga hår.

   Så får det lov att bli. Kajsa…..vänta bara tills Morgan får tag i dig, det vete sjutton vad han gör med din bara underkropp…..

   Gillad av 2 personer

 4. Även VÅRA makthavare klär ut sig för att dölja sitt verkliga jag och sina verkliga avsikter. För det mesta nöjer de sig med att sminka sig. De sminkar upp sina avsikter med ord ur asken det står LÖGNER på. Det räcker alltid. Folket är ju så lättlurat och strax ska de träffa grabbarna och slipper då byta kläder.

  Gilla

 5. Är våra äldre svenskar verkligen tillräckligt utsatta för att få vaccin? Kanske om kvinnorna sätter på sig en hijab?

  De i utsatta områden ska ju få vaccin före äldre svenskar.

  Gilla

 6. Klar indoktrinering, vill visa att alla flickor / kvinnor bär hijab i resten av världen. Naturligtvis får det inte finnas något som motbevisar det.

  Gillad av 1 person

 7. Det borde i varje fall inte vara så att bara de som fått förmånen att komma till Sverige ska ha monopol på att vara dem som det tycks synd om.

  Av de svenskar som är 70 år och äldre har bara ca hälften tillgång till dator och smartphone. Visst borde den gruppen också kunna klassas som utsatt och få miljardstöd? Det kan ju ses som återbäring på redan inbetald skatt om inte annat.

  Gilla

 8. En svensk kvinna på 70 år (som arbetat hela vuxna livet inom vård, industri, som busschaufför, städerska etc) är nu anvisad en plats lite längre bak i kön av de som prioriteras att få vaccin.

  De som får gå före henne är utländska män, oftast överviktiga, oftast rökande, som inte arbetar och som bor i ett så kallat utsatt område.

  (enligt mig är det inte ett utsatt område utan ett extra gynnat område med tanke på alla miljarder som öses över dessa områden och dessa män).

  Detta är inte fantasier, så ser regeringens och FHM:s prioritering ut nu.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s