Vad finns det att säga när allt redan har sagts?

I mitt jobb möter jag dagligen patienter med diverse diagnoser, ångest eller depressioner och det är ingen överdrift att påstå att vi i det här landet har enorma köer med patienter i alla åldrar som lider av psykisk ohälsa där många väntat åratal på att få sitt första läkarbesök samt det är heller inte ovanligt med patienter som varit sjukskrivna i över 1000 dagar utan någon reaktion från samhällets sida. Ibland känner jag igen vissa symptom hos mig själv, som när man plågas av tankar som gör det svårt att sova, men mina hjärnspöken är inga fantasier utan baseras på en reell känsla av att behöva stå bredvid och betrakta hur allt med det här landet går åt pipsvängen utan att kunna ingripa.

Precis som alla andra är jag urless på coronahysterin och att etablissemanget gör allt för att suga på karamellen så länge som möjligt är uppenbart – man inte bara förlänger existerande restriktioner utan vill även ivrigt utöka mandaten för ytterligare begränsningar i människors tillvaro – allt uppbackat av de stora mediehusen som gör vad som helst för att få klick.

Det är uppenbart att vi inte kommer att få tillbaka vår frihet det här året heller och känslan av att bli kontrollerad tar över alltmer. Samtidigt börjar jag få allt svårare att låtsas inför andra att jag tror på denna ”livsfarliga” pandemi och att vaccinet är vår räddning. Men jag har slutat hoppas på att hyckleriet och masspsykosen ska upphöra, vilket även gäller för klimathysterin som verkar vara på väg tillbaka. I slutändan handlar allt om enorma summor pengar samt att kontrollera befolkningen och just den vetskapen om att vi blir lurade av allt från big tech- och big pharmabolagen till media och våra förljugna politiker samtidigt som de flesta människor är så pass indoktrinerade att de varken har viljan eller orken att se igenom de lögner vi matas med dagligen, är betungande att leva med. Men alternativen att gå tillbaka in i filterbubblan, börja knapra piller eller förse sig med droger för att förtränga verkligheten är inget jag tänker utsätta mig för, så det gäller att hitta små ljuspunkter i vardagen som väger upp den dystra tillvaron.

Samtidigt sprider sig den grova kriminaliteten som en farsot i vårt samhälle, men trots att det gått så lång tid utan något ingripande från våra styrande, så har vi fortfarande en majoritet av befolkningen som verkligen tror på de floskler som våra makthavare strör omkring sig och till slut inser man att det inte kommer att komma någon som sätter ned foten – jag tror faktiskt att otryggheten är här för att stanna och våra barn kommer att få lära sig den hårda vägen hur samhället av i dag fungerar.

Jag sätter inte min tilltro till något av partierna, men jag förstår att det finns många därute som inbillar sig att bara för att vi får en ny färg på regeringen så kommer det att inträffa mirakel, men fråga er själva hur stor chansen är att de kommer att vifta med trollspöt och vips så blir ordningen återställd. Vi har inte ens en opposition värd namnet längre. Den dagen folket själva reser sig och återtager makten kan vi börja bygga nytt, men jag tror tyvärr att det i det här landet förblir en utopi och att en ”Messias” skulle komma för att leda folket i en frihetskamp ser jag inte heller som ett särskilt trovärdigt scenario, så vi fortsätter förlita oss på att farbror Staten håller oss i handen.

Det är nu jag borde avsluta i dur istället för moll, men ärligt talat finner jag inga ord för det. Jag har i flera års tid dagligen ägnat timtal åt att kritisera och ifrågasätta makten, men de senaste veckorna har jag börjat känna att kamplusten tryter och orden tagit slut, varför inläggen blivit färre. Man kan inte bara skylla på att nyhetsflödet blivit starkt begränsat och att modiga journalister lyser med sin frånvaro, utan faktum är att jag är trött på att gnälla både på sociala medier och bloggen. Många andra skribenter drivs av att få likes, vilket räcker som tillfredsställelse för dem och när orden inte räcker till för att komma upp i önskvärda nivåer kan man alltid visa hud. Men för mig har det aldrig varit ett mål att få så många följare som möjligt, tjäna pengar på mina texter eller bli ”känd”. Jag vill se reella förändringar som går att ta på och som gynnar mina barn som ska ta över stafettpinnen efter mig, men när dessa resultat uteblir och våra falska makthavare får prenumerera på makten utan att behöva prestera samtidigt som de aldrig ställs mot väggen och folk ändå fortsätter att ha förtroende för dessa syltryggar tappar man motivationen till slut.

Jag är i regel inte en person som ger upp i första taget, men det ger mig inte längre någon tillfredsställelse att skriva av mig ilska, frustration och besvikelse på samma sätt som tidigare. Jag har dessutom de senaste åren redan skrivit allt tusen gånger om, så vad finns det kvar att säga som inte redan har sagts? Tiden får utvisa hur nästa kapitel ska utformas.

44 reaktioner till “Vad finns det att säga när allt redan har sagts?

 1. Håller helt med.
  Ta bara TV 4’s motbjudande ”Efter fem”-program. En vidrig uppvisning i politisk korrekthet. Två centrala teman: Trump-hat och Corona-hysteri. Man märker hur de vill krama ut allt ur Corona-drevet. Ett program som för normala människor enbart tjänar som kräkmedel.
  Problemet är den hjärntvätt som gjort att folk i gemen saknar förmåga till kritiskt tänkande. Folk är sönder-sozzifierade.
  ”Bröd och skådespel åt folket”…
  Får de bara bidrag och Melodifestival/Lets Dance så röstar de lydigt på PK-adeln även i kommande val.
  Sverige RIP.
  Kul så länge det varade.

  Gillad av 1 person

  1. Jag gjorde nyligen en jämförelse med Hårgasägnen, då djävulen satte sig i en tall och spelade för att tvinga människorna på berget att dansa efter hans musik, tills bara skallarna av skelettet fanns kvar. Djävulen sitter även idag i tallen och spelar, bara att tallen nu heter Bonnierhuset, Radiohuset osv. Allt ni får veta är förfalskat, negativt och lögnaktigt. Inte underligt att alla drivs till att bli deprimerade. En man jag en gång kände fick frågan vilken som var den bästa dagen i hans liv. Utan att tänka svarade han ”morgondagen”.

   Gillad av 1 person

 2. Jag kommer att leva med mitt hat intill den sista dagen om inte något riktigt positivt inträffar. .Din blogg har varit en oas att något få hela min söndriga själ.Jag hoppas att det inte är ett farväl du försöker säga men om så är så vill jag tacka för denna tiden,du och din blogg har varit viktigare än du troligtvis har insett.Hoppas att du nu förstår hur betydelsefull du och din blogg har varit.Jag har kanske inte alltid varit så snäll här men det är en jargong för att överleva och den har jag med mig hela tiden även i vardagslivet.Nä fy fan,livet är tufft och du som många av oss har fått betala ett pris.Det bästa är att i tysthet gå vidare men fan inte är det enkelt.Man hatar,åtminstone jag gör det och återigen,din blogg har varit mycket värdefull för mig.Jag har kunnat sätta ord på mitt hat här,så sjukt egentligen men… så har det varit.Du är värd en medalj i ädel valör!

  Gillad av 3 personer

 3. Det är en svår tid för oss alla som sett igenom falskheten…vi ser sanningen hägra i fjärran
  Men tyvärr pekar allt åt fel håll……När Trump föll……
  Jag själv läser nu Nordangårds bok en tröst i all bedrövelse……nu vet JAG iallafall hur det ligger Till!!?

  Gillad av 2 personer

 4. Kära Jenny!

  Precis så har jag av och till känt genom ett antal år. Igår skrev jag här att vi har använt alla ord som finns. Det speglade nog en känsla av att jag måste försöka tillföra den här bloggen något mer, ett nytt sätt att skriva så att jag kunde förmedla det jag vill. Jag läser vad du skriver och vill självklart resonera med dig om under vilka premisser du kan tänka dig fortsätta med sajten.

  Det finns många bottnar i det här. I ett av lagren finns våra förhoppningar. Vad vi tror ska hända när vi engagerar oss i något, vad i tror vi kan uppnå helt enkelt? Det är självklart så att det inte så många som har förmåga och kraft att driva en blogg, sajt, som den du driver här! Självklart knöt du förhoppningar till ditt engagemang. Du ville uppnå något, påverka. Men du ville självklart få något tillbaka också, eller hur?

  I ett annat lager finns HUR vi ser på världen. Tänk om vår personliga bild inte är en korrekt bild av vad som sker? tänk om vi har ett för snävt synfält? Tänk om de förhoppningar vi knöt till en person, till händelser var orealistiska redan från första stund? Tänk om vi inte ens kan påverka? Tänk om det är så att vi får nöja oss med att försöka förstå och glädjas åt att gissla de som vi tycker ska gisslas? Men visst är tillfredsställelsen ganska stor när man genomskådar ett sammanhang? Detta att inte bli lurad är ju en del av att värja sig mot de som har makten. Det är nämligen så att för oss vanliga människor är och kommer det alltid att vara någon annans om har den stora makten.

  Självklart ser vi alla vad som sker i vardagen i Sverige. Självklart vet vi alla den osannolika ”resa” vi varit med om när Sverige gick från något begripligt och bra till detta kaos där så många däruppe inte ens vill försöka bidra till något gott igen.

  Det är inte lätt för en människa att förstå och hålla samman förståelsen av livet och världen när den förändras såsom den gjort i Sverige. Det hade tom varit lättare om det varit ett mindre krig eller så som hade hänt i stället för denna sörja av konstiga händelser, konstiga ord, utspel, lögner, motlögner osv. Ingenting verkar sant och riktigt längre. Hade det skett ett mindre militärt anfall på Sverige, då visste vi vad det var och vi skulle allesammans göra allt vi kunde för att försvara oss, vår familj, våra vänner, vår bygd och Sverige. Vi skulle göra det gemensamt och vi skulle kanske få tillbaka lite av den känsla som fanns förr i Sverige, glädjen att kunna göra något gott tillsammans, att dra åt samma håll.

  Jag stannar där men kan gärna skriva mer. Som du märkt skriver jag alltid för långt. Suck! Det speglar MITT behov att få dela med mig hur jag uppfattar världen och det är svårt att göra med få ord. Det är väl för att världen inte låter sig fångas i få ord. Så när orden tryter betyder det för mig att man måste fundera ett varv till kring sådant som jag skriver ovan. Mer samtal om sådant går att föra. Samtalet lindrar. Det kan rädda dagen tom att dela vad som sker. Att andra också ser vad som sker.

  Det är tom angeläget att fortsätta samtal, annars kommer för få att ens gå och rösta i valet 2022.

  Gillad av 1 person

 5. Kära Jenny och ni alla som kommenterat hennes senaste inlägg! Jag håller med er om det ni skriver och förstår er frustration över det som händer i Sverige. Själv har jag under de två sista året haft djupa existentiella samtal med många människor som besöker min verksamhet på Söderslätt och blivit överraskad över hur många som öppet och ärligt sagt sin mening vilket i princip ansluter till vad jag tänker. Utifrån detta har jag faktiskt gått till aktion då jag är övertygad om att Sverige är värt att kämpa för. Tillsammans med en liten grupp likatänkande har jag bildat ett nytt parti, ännu så länge hemligt och utan namn men vi förbereder oss för att gå ut offentligt i början av april. Just nu ägnar jag merparten av min tid åt att nätverka mot sponsorer och göra en hemsida. Många hjärnor och händer behövs i detta. Ni får gärna ta kontakt med mig om ni vill veta mer. Min mejladress är eroteach@hotmail.com. Mitt namn Ylva Franzén.
  Och Jenny, jag har följt dig i ett par års tid, du gör ett fantastiskt arbete och jag hoppas du vill fortsätta att säga det du säger om och om igen. Du behövs!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Ylva och så intressant med ett nytt parti! Berätta gärna mer i april när ni går live. Om det är ett intressant koncept hjälper jag gärna till att sprida ordet.

   Gilla

 6. Under tiden kan vi väl roa oss med att var inte bara elaka utan sanningsenligt uppriktiga om regeringens fixar-Frasse, herr Ygeman. Karln är ju inte bara oduglig, han är ju farlig. Tänk på hans karriär som har dykt nedåt som en misslyckad raket när han på allvar skulle prövas, ta ansvar och prestera. Dessutom ler han omåttligt fånigt och korkat när han får en vettig fråga och inte kan svara.

  Det senaste från honom är att han arrogant och vårdslöst hånat olika kommer etc att ”sätta lite fart” med vaccineringen. Hade vi haft en regering som likt Israels kunde hantera en pandemi så skulle Sverige varit i ett annat läge. Men socialdemokratin har alltid haft en antisemitiskt hållning, se Malmö idag. Det säger han, Ygeman som inte är en yrkesman, han som tillhör en regering som inte ens kunde förbereda Sverige att ta hand om en enda av de katastrofer som drabbat landet (läs mitt inlägg igår). Karlfan är ju digitaliseringsminister men kan inte stava till ordet ens antagligen.

  När de som verkligen bestämmer insåg att karln är en odugling funderade de på vad de skulle göra med honom efter alla katastrofer. Då kom de på att han i deras gangstergäng kunde få en roll ungefär som en sån där gangster som bilar runt och skrämmer och hotar folk, är aggressiv helt enkelt. Ungefär som kärringen Strandhäll som varje minut hon andas är oförskämd och korkat aggressiv. Så då bestämde sig bossarna i toppen för att Ygeman denna gång skulle få bli digitaliseringsminister. Där skulle han inte kunna misslyckas eftersom det är så få som begriper data och vad en sådan minister gör. Klart som fan att karln inte heller begriper något av detta, därför kliver han nu verbalt till på andra ministrars områden. Kanske blir de tvungna att göra som gangstergängen, ta livet av honom? Inom regeringen innebär det i sämsta fall elefantkyrkogården eller som i fallet med förra ledaren för liberalerna, major Björklund, en post som ambassadör i Rom. Fina fisken, eller hur?

  Gilla

  1. Digitaliseringsminister, med rätt att döda – digitalisering. Sverige har ju realiteten förbjudit sådan utveckling, på USAs order. Processen av digitalisering är annars omkring 10 år framskriden utanför Sverige, som inte ens har börjat. McCarthyismen är tillbaka, men nu ser man kinesiska spioner i varenda papperskorg och buske istället för kommunister. Digitaliseringen skall tämjas att bli allas lika värde och jämlikt, någon kan ju ha placerat en liten gremling i tangentbordet som trycker på fel knapp. Övervakning är ett absolut måste. Folket kan ju få farliga idéer eller utveckla otillåtna åsikter. Ingen får klättra upp ur den politiska PK avloppsbrunnen utan att ha godkänts och inspekteras minst fyra gånger.

   Gilla

 7. När vi ser på nuet, det som sker i Sverige idag och försöker tolka vad som sker, så gör vi det utifrån den erfarenhet vi bär med oss om hur det var. Nuet tolkas utifrån ”gårdagens” erfarenheter.

  Beroende på tidshorisonten tolkar vi det som sker på olika sätt.

  Om vi endast har i minnet hur bra det var nyss i Sverige under många decennier och stannar där, då ter sig det som skett och sker nu förstås omvälvande och obegripligt. Hur kunde de, hur kunde detta ske osv osv.

  Om man har ett längre tidsperspektiv och är bekant med hur det var och har varit genom seklerna blir det möjligt att göra en annorlunda tolkning av vad som sker idag.

  Det blir inte lika ödesmättat oundvikligt att allt går åt helvete. Det ter sig inte heller lika obegripligt. Det kommer inte gå åt helvete, det kommer bara något annat, något nytt. Det spännande är att försöka förstå vad som kommer och efter bästa förmåga bekämpa det som är ont nu.

  Det finns en obönhörlig logik i det som sker i samhällen, inom politiken, i världen. Detta måste man känna till och vara bekant med när man vill forma och påverka vad som ska ske framöver. I annat fall åker man på en onödig propp innan man ens får sagt det man vill säga.

  Gilla

 8. Det är med en känsla av overklighet som jag, liksom Piper, står och ser på hur Sverige försvinner och förstörs bit för bit (den sociala och ekonomiska tryggheten, tilliten, framtidshoppet).

  Jag klarar att hålla hjärnspökena och verkligheten stången med böcker och fantasier — påhittade med möten med djur, ofta vilda — när jag tar tupplurer och ska sova på kvällarna, varför jag inte har några sömnproblem.

  Och jag har undrat varför en ”majoritet av befolkningen” vill ha den här utvecklingen. Jag har hittat svaret och det känns liksom överflödigt att försöka skriva om det om och om igen — allt har redan sagts — där en mer eller mindre omedveten gemenskap med rötter i ett homogent Sverige har yrvaket flutit upp till medvetandet och som nu betraktas som rasism, till skillnad från invandrare som inte bara tillåts bejaka sitt ursprung och känna gemenskap med sitt folk utan även uppmuntras eftersom det/de ska vara berikande och är givare av mångkulturen där svenskar är mottagare utan fri vilja men med tvång och ställt ultimatum.

  Det är som om en svensk inte tillåts vara och känna som en människa — det är ingen som skulle förebrå somalier i Borlänge och syrier i Södertälje att vilja omge sig med sin egen sort. Och det är tragiskt att en ”majoritet av befolkningen” (inklusive makthavare) inte ser den mänskliga naturen och fråntar svensken självbestämmande och självidentifiering.

  Otryggheten är definitivt här för att stanna, för att citera Piper, eftersom nya generationer kommer att anpassa sig till våld och bedrägerier och bli det nya normala — tillit är inget som kan planeras och forceras fram, det uppstår spontant över generationer.

  Om jag vore Piper skulle jag oroas (för att uttrycka det milt) för hennes barn. Någon ”Messias” är inte Alternativ för Sverige (AfS) men vilka alternativ finns det om det ”inte ens [finns] en opposition värd namnet längre”?

  Om hennes barn skulle börjar sympatisera med detta nya parti, hur kommer skolan, klasskamrater, umgängeskretsen och samhället att behandla dem?

  Det är en fasansfull tanke med tanke på hur vuxna Sverigedemokrater behandlas och kommer att behandlas fram till valet nästa år (än mer märkbart den senaste tiden bl.a. försvarsministerns uttalande i Aftonbladet 5 februari: ”SD är ett högerextremt parti som lever på att göda invandrarfientlighet, skapa konfrontation och motsättningar, vill dra en gräns för svenskheten […]”, vilket förvägrar svensken rätten till självidentifiering).

  Kommer Piper våga, kunna, försvara sina barn?

  Från ett demokratiskt perspektiv: kommer en ”majoritet av befolkningen” att möjliggöra barns och minderåriga tonåringars åsikts- och yttrandefrihet?

  Gillad av 1 person

  1. ”står och ser på hur Sverige försvinner och förstörs bit för bit”. Har du funderat på om du kan göra något åt det istället för att se på. Har du skrivit och klagat på alla lögnerna och negativismen i media. Göder du fortfarande massövervakningen genom att fortsätta använda Facebook, Twitter, och Google, eller alla liknande USA program. Om allt har sagts är det kanske tid att sluta säga och istället göra.

   Gilla

   1. Karl W — Tack för återkoppling.

    Jag ”göder” inte ”massövervakningen” då jag aldrig har använt de amerikanska kommunikationstjänsterna, inklusive Google (jag använder DuckDuckGo.com).

    Jag kan inte göra något då min yttrandefrihet har tagits ifrån mig (vilket jag inte tänkte på att jag hade förrän den försvann). Jag vågar inte ta risken att bli kallad och betraktad som rasist och hantera de sociala och ekonomiska konsekvenserna (se bara vad som hände Piper, som har barn att försörja, när folk kontaktade hennes arbetsgivare angående någon ”rasistisk”/”islamofobisk” text, förra året tror jag).

    (Som du känner till är det numera rasistiskt att tycka att invandringen har blivit en ”kulturell belastning” och inte längre är en social och kulturell berikning, både gällande den enskildes privatliv och samhället i stort.

    Det är ett krav, för att inte säga ultimatum, att tycka att invandring är berikande vilket innebär att det offentliga Sverige ger sig på (fördömer) medborgarens individuella, subjektiva och spontana tyckande, där svenskar och bara svenskar inte har något val om man inte vill bli stämplad som rasist.

    Jag fasar för att gå ut i samhället och stöta på en slöjbeklädd kvinna på ett t.ex. Apotek, inte för att jag har något specifikt emot muslimer men för att de/hon har blivit en symbol för en berikning som jag inte känner mig hemma med — i den omfattning som har blivit: var tionde medborgare är tydligen religiöst/kulturellt muslim. Om de hade varit några få hade det faktiskt varit berikande.

    Eller att hamna på ett ålderdomshem och be om att få bli ompysslad av svenskar och bli kallad rasist eller dement, och samtidigt får invandrare samma önskemål uppfyllt. T.ex. den 86-åriga persiska som valde ålderdomshemmet Persikan därför att ”Vi är från samma land och pratar samma språk och det är bättre för mig” (Sveriges Radio, 2013).

    Dessutom är det olagligt att uttrycka personliga synpunkter på lämpligheten att någon så tydligt skyltar med sin privata religiösa övertygelse i offentligheten. Som du kanske minns har en svenska blivit dömd i en domstol för just detta och tvingats betala böter och skadestånd(!) till en ”ledsen och kränkt” slöjbärande apoteksbiträde. Det innebär att muslimer och islam har blivit en privilegierad grupp/ämne som inte får kritiseras eller ens kommenteras. Det är rent ofattbart.

    Och jag vill inte ge mig på en enskild individ bara för att hon utgör en symbol för gruppen. Hon kan ju vara förtryckt. Å andra sidan kanske hon struntar i att ta personligt ansvar för det kvinnoförtryck som hennes religiösa/kulturella grupp har tagit till Sverige. Då är det motiverat att ifrågasätta hennes solidaritet med de över 200.000 kvinnor och flickor (Aftonbladet) som lever under denna icke västerländska särbehandling. Men det är alltså olagligt. Det är helt ofattbart.)

    Vad jag kan ”göra något åt det istället för att se på” vet jag inte annat än att (om man inte vill ta risken att bli offentligt fördömd) rösta anonymt(!) på Alternativ för Sverige (AfS) — SD räcker inte längre — och att, tragiskt nog, omge mig med svenskar för att slippa bli påmind om landets tillstånd och framtid (det offentliga Sveriges rasistjakt har på ett övergripande plan förstört min naturliga relation till främmande människor, det förlåter jag dem aldrig för). Det är min politiska protest, utöver att de har den mest restriktiva migrationspolitiken.

    Om de är rasister, vilket jag inte tror (de är förmodligen inte mer ”rasistiska” är jordens alla andra nationers medborgare), värderar och prioriterar jag tryggheten och åsiktsfriheten högre (hellre trygghet än berikning).

    Och nationalist/patriot (vet inte riktigt vad det är för skillnad) har jag aldrig varit (jag kan inte minnas när jag senast sjöng nationalsången, hissade flaggan eller firade Svenska flaggans dag), men nu önskar jag att jag vore det (det har liksom inte behövts tidigare då alla andra har burit upp svensk gemenskap: en social och demografisk bakgrund som man inte varit särskilt medveten om, som fisken i vattnet).

    Varje nations karaktär skapas av dess folk. Liksom Amerika inte längre är amerikanskt, så känner jag mig inte hemma längre när nu Sverige inte längre är svenskt. Det är irreversibelt och jag har mer eller mindre gett upp. Kanske hade jag inte tyckt så om det inte hade funnits detta ultimatum och berikningsupplevelsen hade varit frivillig, vilket den är för invandrare. Det enda hoppet är alla de invandrare(!) som vill bevara Sverige svenskt (aldrig trodde jag väl att jag skulle yttra de orden — ni som är tillräckligt gammal vet vad jag associerar till).

    Dessutom har jag inte så långt kvar, så det spelar inte så stor roll vad som blir av Sverige (det land som har varit mitt — något som jag aldrig har tänkt förrän den skallige moderaten tyckte att Sverige tillhör invandrarna mer än svenskarna — i 500 år på pappas sida och 400 år på mammas sida). Det finns liksom ingen poäng med att sluta röka bara för att vinna ett årtionde av fördömanden, att vara oönskad, betraktas som ett hot mot demokratin, att vara en belastning för samhället — man kan ju undra hur barn och tonåringar känner som har hela livet framför sig när vuxna har svårt att hantera det (det är nästan så att man önskar att det skulle finnas gratis dödshjälp för svenskar som inte orkar med år efter år av det offentliga Sveriges rasistanklagelser och fördömanden).

    Gilla

 9. Om man inte har kunskap och idéer om vad man ska göra med makten annat än att inneha den så blir lögnen det som återstår. Finns det någon i ledande ställning inom regeringen eller regeringsanknutna som inte storljuger? Det ljugs om precis allt.

  Som alltid finns det dessa ytterst obehagliga och farliga personerna som av egen fri vilja skyndar sig att ställa sig på maktens sida och utövar ”terror” mot befolkningen. Exempel på dessa personer är ledande människor inom media, Wolodarski t ex. Inom kultursektorn finns otaliga av dessa personer. Vi benämner dem PK-människor eller rövslickare. Rövdansare kallade jag dem i lördags.

  Det är sådana personer som vi kan identifiera och ta reda på vilka de konkret är som med glädje medverkade till tortyr i Chile, som behagat makten i alla möjliga länder. Kanske trodde alltför många att sådana människor inte fanns i Sverige?

  Socialdemokratin uppvisar den för regimer som är på väg utför alltmer desperation i hur den försöker kontrollera händelseutvecklingen. Vi ser det vanliga, allt mer av lögn, desperata utspel, ännu mer mutor till grupper som kan stödja den. Förtäckta hot, snart kanske reella hot kommer.

  Det spelar ingen roll vad regimen gör, den är dömd att falla, förr eller senare. Tro mig, det kommer att ske. Om vi alla anstränger oss kan det ske 2022. Redan bör vi i tanken fundera på hur vi ska kontrollera och begränsa nästa regim så att den uppträder så anständigt som möjligt. Vi bör inte göra som sker aningslöst så ofta, jubla när nästa regim kommer. Den kommer tjäna våra syften ett tag, sen ska den också bort.

  Det är det som är tanken med demokratin, att vi ska kunna rösta bort en dålig regim. Det har inte skett i Sverige på ett sätt som det borde ha skett därför att oppositionen slog sig samman med S. S sålde ut sin själ mot att de fick behålla makten. Oppositionen lät dem hållas därför att S genomdrev deras politik.

  Gilla

 10. Ansvarsutkrävandet fungerade inte. Detta har skadat demokratin. Ansvaret för detta ligger på de flesta partier. C speciellt bär ett extra stort ansvar för sitt cyniska fulspel.

  Gilla

 11. Nej, det finns inte mycket mer att säga, mer än det kommer bli än mer otrevligt, otryggt och fattigt.
  Som mitt lokala gym, en hord av mena män som tar över helt.
  Man kan fråga sig vad dessa gör på ett gym klockan två på eftermiddagen?
  I veckan var det, otroligt som det låter, någon som hade bajsat i hörnan i duschrummet.
  Mina fördomar visar sig gång på gång stämma.

  Det börjar bli svårare att sitta på läktaren och käka popcorn.
  Jag skriver som Håkan, det var kul så länge det varade.

  Gillad av 1 person

   1. Såvitt jag minns var det aldrig ett problem för folk att förstå var de skulle bajsa före 2015.
    Även om någon först inte förstod det tidigare så ”tog man seden dit man kom”.
    Efter 2015 blev det ok och allt vanligare att de bajsade lite här och där. Släppte sin spillning. Sket in reviret kanske.

    Gilla

 12. Att viruset finns och ger sjukdom och död hoppas jag ingen annan
  tvivlar på. Vår regim (det är skillnad på regering och regim) har inte hanterat pandemin alls. Lika oförberedda och saktfärdiga som med sllt annat. Det mesta har ju gått i stå, jag bästa fall begravs det i en utredning.
  Regimen lovar att alla ska vara vaccinerade i juli. Jag tror det där i:et kommer att falla bort. Då kommer vi nog närmare sanningen.

  Gillad av 1 person

  1. Det är troligtvis inte önskvärt att alla vaccineras.Forskning kring vaccinationens nytta kommer att bedrivas och då behövs det en ovaccinerad grupp att jämföra med.

   Gilla

   1. Visst! Det ur medicinsk och epidemiologisk synvinkel är självklart önskvärt rentav med en ovaccinerad grupp. Visst har du, jag och alla andra medicinska studier att tacka för att vi lever relativt tryggt för olika smittor? Sen får vi se vilka smittor de flyger in nu från Afrika. Nån vacker dag har vi Ebola här.

    Spanska sjukan 1918-1919 dödade ca 38 000 i Sverige. Smittan spreds i första världskrigets skyttegravar. Att den kallas för Spanska sjukan hade att göra med att det var i Spanien det blev offentligt att smittan fanns, landet var ju inte med i kriget.
    Länder som deltog i kriget hade censur för den informationen. Nästan 1 miljon tyska soldater smittades, 3/4 av den franska och mer än hälften av den brittiska armen.Första världskriget tog död på 17 miljoner människor, Spanska sjukan dödade 50-100 miljoner i världen. De flesta forskare anser att siffran kan vara tom över 100 miljoner.

    I Sverige var det samma yrvakna hantering 1918 av Spanska sjukan som det är med pandemin idag. Det är naturligtvis fullständigt otillständigt att vår regering nu inte förberett landet bättre på en pandemi. Den har ju haft tsunamin, Estonia och ett flertal brandkatastrofer på sig att lyssna på kunniga människor att ett fungerande civilförsvar behövs.
    Skammen och skulden över regeringens saktfärdighet kommer förhoppningsvis ikapp dem. Under tiden kan vi göra allt vi kan för att påvisa vad den håller på med vår regim. Den leker med våra liv och med Sverige. Riksrätt, åtal och i bästa fall fängelse för regering och säkert ett stort antal andra i olika myndigheter vore rimligt.

    Det har precis påbörjats ett arbete med att få till ett civilförsvar. Man har anställt några personer. Det kommer ta 10-15 år att få till ett bra sådant. Vårt försvar har börjat rustas men det fattas pengar. Kanske ska Sverige sluta skänka 70-80 miljarder till andra länder varje år? EU är inte en trygg hamn, vi minns hur de stora länderna slogs om tom munskydden i början. Kanske kan Sverige börja få fungerande gränser med en fungerande tull? Gränsskydd? Lagar som ger tullen rätt att tom få lyfta på presenningarna och arrestera de som varje dag året runt för ut stöldgods från Sverige? Den dagen kanske kommer, under tiden blöder Sverige. Men den dagen kommer inte med denna regering som för in alla dessa som ser till att Sverige skadas och blöder.

    Nästa pandemi kan bli verkligt farlig. Vem vet, kanske lika dödlig som spanska sjukan? Så var glada och tacksamma att det finns läkemedelsfirmor som nu blir allt bättre på att framställa vaccin. Kanske behövs det nästa år redan?

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Spanska_sjukan_i_Sverige

    Gilla

   2. Bill Gates ligger framkanten av vaccinframställning. Att han dricker human feces vatten – har det något med pandemier att göra?

    Gilla

  2. Tala om viruset. Det kinesiska nyåret och resandet ligger nu två veckor bakåt i tiden. Inkubationstiden är över. Jag kan inte minnas att ett enda inrikes smittfall har rapporterats, inte i media, inte på bloggarna, inte på nätverken. Det fanns råd, men inga som helst restriktioner. Alla fick på eget ansvar bestämma över sitt eget liv. 50 miljoner har nu vaccinerats, fem gånger Sveriges befolkning, inte ett enda problem rapporterat. Vad är skillnaden. Resandet var 75% mindre. Folk lyssnar på råd och tar personligen ansvar. I Sverige bestämmer eliten, och och om du inte fogar dig och lyder, då blir det böter.

   Gilla

 13. Ja du Jenny, jag har ju reagerat i många år och skrivit både här och på Fb, har tappat en del sk vänner genom åren och blivit kallad för rasist, du vet hur det hela är om man kritiserar och tycker för mycket. För några månader sedan avslutade min äldsta barndomsvän boende långt ifrån mig vår kontakt, hon mådde inte bra av mina åsikter. PK-person med handhjärta är aldrig tillfreds med åsikter. Splittringen fungerar precis så bra som allt för många politiker kämpar för.
  Jag är så in i norden trött på politiker och allt som har gått och går just åt pipsvängen. En mental trötthet har jag och upplever att många av mina vänner som också tänker högt lider av samma utmattning. Tror luften har pyst ut på de flesta av oss. Känner så väl igen dina känslor, besvikelser och tankar. Tänker att det måste vara tillåtet att hämta andan, ligga lågt ett tag. Ensamma är vi inte, så det finns andra som kan dra lasset ett tag.
  Stor Kram 🌼🐘🌼

  Gillad av 1 person

 14. Glad för alla dina inlägg. Ger mig tröst, när det ofta känns hopplöst, att veta att jag inte är ensam om mina åsikter, funderingar och framförallt oro för hur fasiken det här ska gå. Kram

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s