Det gäller att rida på vågen så länge som möjligt

Vid dagens presskonferens om Covid-19 fanns som väntat inga ljuspunkter som indikerar att man har för avsikt att lätta på restriktionerna, utan regeringen vill nu ha ytterligare befogenheter för att kunna stänga ned samhället och man pratar om hotet från den tredje vågen.

Det finns helt klart anledning att fråga sig om inte regeringen kommer att försöka dra ut på pandemin så länge det bara går i syfte att kunna ställa in valet nästa år. Det skulle därför inte förvåna mig om det kommer dyka upp både en fjärde och femte våg längre fram tillsammans med ytterligare mutationer. Om inte annat håller man i alla fall fokus borta från elkrisen och de nya reglerna för den oansvariga migrationspolitik som man ämnar klubba igenom. 😇

#followthemoney

Bildkälla: Aftonbladet

26 reaktioner till “Det gäller att rida på vågen så länge som möjligt

 1. Regeringen men även många politiker har fått smak på hur det är att driva en diktatur, klart de kommer att göra allt för att förhala valet -22. Det är precis som du skriver Jenny att ju mer ljus det är på Corona ju mer kan de härja i det mörka rummet utan att någon ser det, men risken att politikerna skulle bli upptäckta är ändå liten med dagens journalister. De jobbar ju åt samma håll som politikerna det känns som att alla har samma agenda och mål, allt ska mörkläggas, desinformeras och vinklas allt för att ”den svenska bilden” inte ska svartmålas, sen att verklighetens bild är en helt annat de blundar våra politiker för. De problem som politikerna skapar får vi vanliga medborgare bara finna oss i, det är vi som får skiten i knäet och likt förbannat röstar ca 80% likadant som de gjorde vid förra valet.

  Gillad av 2 personer

  1. Vad vi röstar på är av ringa betydelse så länge ALLA partier, som vi får rösta på, springer i samma fålla…
   Ingen politruk har nåt ansvar sen Palmes dagar, mig veterligen, & det satt som en $portmössa.
   Säg mig, om mindre än 50% röstar hur räknas det??

   Mvh Per

   Gillad av 1 person

   1. Du har en poäng:)
    Klart ingen vill ta ansvar för dagens politik här gäller det bara handhjärtan och godhets syndrom ansvar kan det inte stava till.
    Mindre än 50%? Tror det blir nyval, men är osäker. Kanske någon annan i forumet kan svara på din fråga?

    Mvh Gringo

    Gillad av 1 person

 2. Tja, det ligger säkert en hel del i ditt resonemang Jenny! Det är en klassisk taktik hos politiker att flytta fokus från en för en regim besvärande sak till något annat som man utan risk kan låtsas engagera sig i men som man i stället använder som en Potemkinkuliss.

  Jag tror nog faktiskt också att vår regim kommer försöka dra det hela i långbänk så länge det bara går. Vi får då vara glada för att Karolinska Institutet fortfarande har en utbildning och forskning i världsklass, en av få i Sverige numer. Det skulle nog inte gå att tysta dessa läkare och forskare om det kom många studier där de får tolkningsföreträde för hur Covid ska hanteras i samhället. Det är ju politikens uppgift att göra detta senare, men det skulle ju kunna hända att någon journalist bröt mot förbudet och ställde en adekvat uppföljande fråga.

  Gillad av 1 person

 3. När jag ändå är inne på ämnet utbildning. De flesta vet att det inrättats väldigt många nya universitet och högskolor av en flera olika orsaker, status för orten, fler jobb, facken vill att deras medlemmar ska få högre status osv. Men dessutom är det en av S ideologiskt driven utveckling. Implicit har tanken funnits att alla ska genomgå universitets-eller högskoleutbildning. Självklart är orten glad åt det hela liksom anställda. Säkert visar många sin tacksamhet genom att rösta på S.

  Skolans uppgift är exklusivt att producera bra utbildning. Med S och ”vänsterliberalismen” kom NPM, New Public Management. Överallt, i alla myndigheter, inom sjukvården, inom polisen, inom skolan osv osv skulle det mätas! Det kvantifierades, beräknades, det skulle kvalitetssäkras, det skulle vara evidensbaserat och så småningom skulle värdegrunder skrivas in, jämställdheten skulle ta plats liksom så mycket annat. Men framförallt skulle det DOKUMENTERAS! Tom minsta dagis tvingades att dokumentera, skriva in meningslösheter som bar stal tid från skötseln av barnen. Allt detta skulle kunna varit vällovligt, men det åt således upp den tid som inom skolan t ex skulle ägnats åt att utbilda. Processerna blev närmast huvudsaken, detta har tagit ofantligt med tid från den riktiga och viktiga verksamheten.

  Allt detta utvecklades så småningom till att bli även ett lojalitetstest mot ett alltmer repressivt politiskt system där så kallade värdegrunder blev styrande. Att inte ha en värdegrund kom att ses som ett tecken på illojalitet mot regeringen. Det var inte verkligheten som blev styrande och som kom att forma åtgärderna.

  Den här rörelsen, NPM, drog som en farsot över världen men drabbade nog Sverige nästan värst. Här tog S till sig den och använde den (på liknande vis som S nu använder Covid-pandemin) i brist på egna idéer om vad de ville med makten.

  Om regeringen verkligen ville veta vilken kvalitet olika utbildningar producerar då skulle man kunna undersöka vilka arbeten en examinerad har efter 5 år. Det skulle dessutom kunna göras jämförelser mellan en ekonomutbildning i Uppsala och på en mindre ort. Om man använde det måttet skulle hela denna kostbara hanteringen av ”processerna” (se ovan) inte behöva göras. Dessutom, det skulle finnas möjlighet att åstadkomma bra utbildning på OLIKA sätt, beroende på lokala förutsättningar.

  Det vi ser idag inom skolan är ett ideologiskt producerat vanstyre. Ungefär som den ideologiskt utförda införseln av lågutbildade människor. Någon hänsyn till outcome, vad den producerar finns inte annat än för den enskilde svensken. Eller, den ideologiskt drivna och fullkomligt förfärande privatiseringen av gemensamma samhällsnyttigheter (järnvägen skulle ha kunnat rustas i tid av staten, dubbelspår, nya växelsystem osv osv. I stället reades allt ut med uselt skrivna kontrakt där ansvarsfördelningen är otydlig).

  Detta att Sverige är det enda land i västvärlden där det går att öppna och driva en privat skola och få ersättning från staten för HELA kostnaden. Det är förfärligt! MEN, detta är bara ett av många problem som alla såg komma när skolan successivt försämrade. Alla såg försämringen, S inte klarade av att hantera frågan. Man sålde sin själ mot makten kan man lite tillspetsad påstå.

  Hur ska kvaliteten i den högre utbildningen vidmakthållas när de grundläggande utbildningarna är så bristfälliga? Många elever kan inte ens läsa efter 9 år.

  Sverige är ju beroende av exporten för välfärden. Räkna med sänkt välfärd för de flesta åren som kommer.

  Gilla

  1. På vilken nivå kommer vår välfärd att hamna de flesta åren som kommer? Ett genomsnitt tack! Blir det bark i brödet till exempel? Visst råder det osäkerhet just nu med ”pandemi” och annat men när väl trycket lättar skall du få se hur efterfrågan kommer att explodera.Det kommer att finnas ett uppdämt behov av att förnya,alltifrån nya sängkläder till bilbyte och husbygge.Det glada 20-talet minns du väl? Men åter till min fråga;vilken nivå hamnar välfärden på? Kan det gå så illa att valutor blir värdelösa och att man kommer att få byta en halv gris mot ett tandläkarbesök?

   Gillad av 1 person

   1. Nej, nej, det blir nog inte så dramatiskt rimligen. Förmodligen kommer just Covid i sig inte att avsätta några större spår ekonomiskt. Vem minns Hongkong- influensan? Det dog fler här i Sverige då än nu.
    Sverige har tagit många lån, för egen räkning och med EU. Det ska betslas tillbaka. Men inte heller det är så besvärande. Värre är ökad arbetslöshet (sådant är dyrt) pga ökad automatisering i olika produktioner, allt högre krav på kompetens och alla värre konkurrens från världen. Ny teknik är ledordet och detta skapas österut. Mycket stora investeringsbehov finns, enorma faktiskt inom alla sektorer inkl försvaret. Demografin med alla åtgärder kommer kosta. Sådär går det att räkna upp massor. Finalen utgörs av de flera miljoner insläppta med låg eller ingen utbildning. Det kostar verkligen. Osv osv.

    Nivåerna i systemet kommer sänkas allmänt samtidigt som avgifterna för el, vatten, bil osv kommer höjas. Pensionsjusteringar kommer. Avgörande för välfärden är hur våra fina svenska storföretag lyckas i den hårdnande internationella konkurrensen. Det är det som de drar in som vi lever på.
    Så, lägre nivåer om du inte jobbar, större skillnader i inkomst mellan de som arbetar och de som inte gör det. Det är dessutom ett måste, annars blir det oroligheter. Åtstramningar kommer ske på många områden. Sen beror det förstås på vilka som får regeringsmakten.

    Sverige halkar nedåt oavsett vilka listor du tittar på, oavsett vad mätningarna avser.

    Men du klarar dig Rolf, så mycket har jag förstått av dig som person.

    Detta skrivet i all hast.

    Gilla

   2. Mmm,fast åtminstone industrin har varit duktiga på att uppfinna hittepåjobb som ersättning för arbete som automatiseras.Har du någon gång varit med om när en verksamhet skall ISO-certifieras så vet du vad jag menar.Helt sjukt och helt meningslöst.Vi har kravcertifiering som på det sistone visat sig vara helt verkningslöst.Privata företag erbjuder certifiering av någon verksamhet och det generar låtsasjobb och konsumenten får betala mer men någon förädling av själva produkten skapar det inte.

    Gillad av 1 person

 4. Vänsterregimen kanske låter detta fortgå över valet 2022…?
  Det blir kanske en förordning om att bara sozzeriet får hålla valmöte på grund av Covid-19…

  Gilla

 5. Jag tänker så här. Sveriges mest angelägna problem att hantera är dels att stoppa inflödet av människor och dels att hantera allt runt de som är här.
  Om vi får en regering som gör det så är de nackdelar som kommer med den regeringen något vi måste ta och som är hanterbart.

  Det Sverige vi upplevde var en kort parantes. Nu kommet något annat.

  Men inflödet måste stoppas och ramar för hur de som är här ska hanteras/införlivas i systemet måste skapas. Jag tänker då inte bara på brottsligheten utan också på hur de lågutbildade ska sysselsättas, hur de med aktiv tro ska hanteras osv osv.

  Gillad av 1 person

 6. Tänk att vi i Sverige har en person som är utnämnd till ”professor i mänskliga rättigheter”.
  Hon sitter säkert fängslad av vår regering, tror ni inte det?
  Eller…..

  Gilla

 7. Då här i Corona-tider när vi inte ska trängas med varandra…..jag kände inte till begreppet ”flersamma relationer”…..herrejävlar, måste allt i vår herres hage tas på allvar, lyftas upp, studeras allvarligt och få ett jämställt och tidsenligt uttryck? Säkert anslår någon myndighet pengar till en utredning, säkert inrättas en professur i ämnet, lika säkert en arg kvinna med låmgt hår på ena sidan och snaggad på den andra….

  Det handlar om kontinuerligt gruppsex.

  Allt och alla i Sverige har rätt till ett anslag med pengar och att få bli representerade på lika villkor bla-bla-bla

  Gilla

 8. Flersamma….fy fan!

  Finns det inte något vår regering och dess anhängare kan hålla sig borta ifrån? Den har tentakler som sträcker sig in minsta privata skrymsle och snokar,, iakttar, registrerar, mäter, och tamejfan kontrollerar.

  Snart kommer nån myndighet med riktlinjer för hur flersamhet, dvs gruppsex, ska gå till. Nån expert blir i ropet, intervjuas och skriver en bok om flersamma relationer. Kanske får vi en ny myndighet med huvuduppgift att bevaka frågan. Svenskt medborgarskap blir möjligt med hänvisning till att man är förföljd då någon vill ha flersamma relationer i Uganda, Tadjikistan m fl destinationer….flersamma relationer med små barn kanske……i Sverige kan alla söka skydd undan förföljelse……”i mitt Sverige har alla rätt till flersamhet”….. obs, detta är både allvar och ironi….. vi har ju en flersamm regering, en flersamm opposition där SD inte får och inte vill vara med….Pride-tåget kommer nu få en ny avdelning, ”flersamma-avdelningen”, det är en mänsklig rättighet…..kanske en egen stridbar ombudskvinna som kräver rättigheter att vara flersamma offentligt….de flersammas förening, föreningsbidrag, ombudskvinna med ilsket utseende och dålig klädsmak…..debattprogram om flersamhet…….krav på att få ingå äktenskap med alla i en flersam grupp…….hoppsan, som att ha flera fruar? Har islam flersamhet? Nä, nu börjar det bli krångligt, dags för en utredning.
  .Herrejävlar så vi har det i Sverige….

  Gilla

 9. Jag tror jag ska bilda de ohörsammas förening. Det går alla gånger att få massor med pengar i föreningsbidrag. Vi kan bjuda in medlemmar till stämma och festkväll här i huvudstaden. Dagen därpå kan vi protestera mot någon orättvisa i Afrika och begära polisbeskydd när förbannade svenskar vill slita sönder våra plakat.

  Under tiden fortsätter Migrationsverket att föra in anhöriga.

  Gilla

 10. Enligt FHM på presskonferensen rockar Covid loss mest i S-fästen som Gävle och Malmö.
  Där är arbetslösheten och närvaron av muslimska S-röstare också som störst enligt SCB.
  Med detta antyder jag inte någonting, det är bara ett återgivande av offentligt siffermaterial.

  Gilla

 11. Det är onekligen intressant att politikerjävlarna i fulmedia aldrig talar om skyddsmasker som faktiskt är gjorda för att filtrera bort virus, heller inte talar om vare sig vitaminer eller de behandlingsmetoder som faktiskt hjälper Covid-19-patienter enligt medicinsk forskning.

  För att få sådan information får man bege sig ex. hit: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2021/01/01/vetenskap-forskare-i-japan-har-testat-olika-maskers-effektivitet/

  Min slutsats är att de, likt Försäkringskassan, försöker göra sitt bästa för att massmörda människor. I detta fall genom helt kontraproduktiva nedstängningar som kommer öka familjetragedier som våld och självmord.

  Nedstängningar och spårning via öppna fria appar (som inte är integritetskränkande) gör man naturligtvis tidigt i förloppet, inte när viruset redan finns överallt.

  Gilla

  1. Martin Gustavsson jag tror det stavas pengar, naivitet, okunskap, fel man på plats, inkompetens, oförmögen till att förstå konsekvenser, ignorans och att de har sparats sjukt mycket på vård och äldreomsorgen, så den personal som arbetar inom denna sektorn får ”jobba ihjäl sig”. Plus att cheferna ”ser sig själva som oslagbara” och att många är politiskt tillsatta både chefer och annan personal, detta gäller överlag i samhället. Ja detta är en härlig sörja som kommer fram i ljuset, men detta blir facit när man gör som ovan och inte går på lämplighet, kompetens, erfarenhet och kunnande.

   Gilla

   1. Själv tänker jag så att inkompetensen visserligen kan vara ganska stor vid s.k. vänskapskorruption eller tillsättning p.g.a. partibok, men ändå inte så enormt inkompetent som nu, såvida inte de inkompetenta dessutom styrs av en sekt som planerar totalitärt världsherravälde, som har planerat att ta över samhället helt genom oligarki/diktatur, med motiveringen att demokratin är idiotisk och inte fungerar.

    Detta sammanfaller med min kritiska undersökningar av Sion Vises protokoll och hur de där psykopatiska ekonomisterna förmodligen använder fulmedier och frimurarloger.

    Samtidigt så väljer folket dessa fulmedier och inkompetenta marknadsliberaler, gång på gång, och stödjer inte människor som skapar alternativ som går i motsatt riktning.

    Det gör förmodligen heller inte du, men är fast i deras andra marknadsliberala nät.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s