Ministern kommer inte vika från sin linje och verkar bergsäker på att väljarna inte vill ha en högerregering

I dagens Expressen finns en lång intervju med en av de mest kontroversiella personerna i regeringen – justitie- och migrationsminister Morgan Johansson. Efter att ha gått igenom hans långa karriär och ”meriter” låter man Johansson vädra sitt missnöje med Moderaterna, där Johansson proklamerar att Moderaterna och Sverigedemokraterna numera flyter samman som tvillingar och att inte ens ett tränat öga kan skilja dem åt längre. Det påståendet har ingen som helt relevans eftersom partiernas sakpolitik skiljer sig åt markant.

Johansson fortsätter med att ifrågasätta Moderaternas partiledare Ulf Kristerssons trovärdighet när han nu börjat tå-flörta med Sverigedemokraterna under bordet samtidigt som han officiellt håller en stram linje om att partiet icke ska få en plats i en eventuell regering. Johansson ondgör sig över att väljarna inte får raka svar om hur en regeringskonstellation kommer se ut samt vilka partier som kommer att vara samarbetspartners.

Här kastar Johansson sten i glashus eftersom väljarna inför det senaste valet fick direktiv från S om att de gick till val på egen hand som de alltid gör, men i slutändan allierade de sig ändå med det lilla extremistpartiet Miljöpartiet som väljarna definitivt inte hade röstat för samt dessutom ingick man avtal med Liberalerna och Centerpartiet, vilket många S-supportrar å sin sida inte närde någon önskan om.

Sedan övergår man till att fokusera på Johanssons roll som migrationsminister, där reportern ifrågasätter om Johansson är lämplig på den posten eftersom han är så pass kontroversiell i en tid när man behöver enas kring migrationspolitiken, något som Johansson skakar av sig och menar att det alltid kommer att råda splittring inom dylika politiska frågor.

Vidare dyker man ner i den omdiskuterade tillfälliga migrationslagen som Liberalerna kritiserat och menar att den humanitära skyddsgrunden som regeringen är överens om blir för generös, medan Moderaterna kallat den för en smygamnesti för ensamkommande. Johansson slår dock ifrån sig kritiken och slår fast att det inte är en amnesti och om de ensamkommande överhuvudtaget ska komma i fråga måste de ha varit i Sverige länge, fått en anknytning till Sverige och dessutom ha ömmande skäl, vilka de ensamkommande enligt Johansson inte är typexemplet på vad gäller personer som kommer att kunna stanna på den humanitära grunden.

Man kan undra om Johansson har glömt vad de tusentals ensamkommande afghanska männen från början protesterade mot och varför de hungerstrejkade på bland annat Mynttorget? Det var just för att de hade fått vänta så länge på sitt asylbesked och åratal senare, trots avslag, är de fortfarande kvar i Sverige samt kräver att få stanna – så visst har de varit i Sverige länge och fått ”anknytning” som föranleder de rätt att stanna om lagen röstas igenom.

Då byter Johansson taktik och menar att det inte är så många personer det rör sig om, 5.400 personer som enligt Johansson försöker ”jobba sig in” i Sverige (inga motfrågor om att många ljugit om sin ålder för att få PUT) och han slår fast att det gjorts en höna av en fjäder samt att det är på tok för högt tonläge när man pratar om dessa individer – nästan hets och hat ibland där man utmålar dem som närmast kriminella. Johansson menar att det finns mycket värre saker att bli upprörd över, som hur många barn som dör varje dag av sjukdomar och undernäring, klimathotet, eller hur klyftorna mellan fattiga och rika ökar i samhället.

Johansson får även frågor om hur han ser på att S viker sig för MP i migrationsfrågorna och att ett misslyckande kan påverka valutgången, men även här är Johansson tvärsäker på sin sak och plockar fram utskrifter från Migrationsverket med statistik över beviljade uppehållstillstånd där han sammanfattar läget med gymnasielagen, familjeåterförening och Syrienflyktinga så här: ”Sitt ner, ta det lugnt, det blir inte fler, vi har kontroll över detta.”

Slutligen får Johansson frågan om hur han ser på ett extraval, vilket Johansson helst vill undvika och slår då bergsäkert fast att väljarna inte kommer att premiera Liberalerna om de driver fram regeringskris i det här läget och att väljarna inte kommer att rösta fram en högerradikal regering efter vad som hände på Kapitolium.

Jag saknar lite mer press på Johansson med oförberedda frågor där han inte kan läsa ur sina papper, där framför allt vårt galna bidragssystem, anhöriginvandring samt svårigheterna med att utvisa illegala migranter behöver ifrågasättas och det är dessutom lite synd att reportern inte går in på Johanssons misslyckade uppdrag som justitieminister i ett land som vinglar på gränsen till anarki och otryggheten duggar tätt bland såväl unga som gamla, men då hade han väl inte ställt upp på en intervju.

Om herr Johansson nu är så säker på sin analys och slutsats förstår jag inte varför han vill undvika ett extraval? Upp till bevis och låt svenska folket få tycka till för en gångs skull!

#viharvälingaproblem

#onlyinsweden

https://www.expressen.se/nyheter/ibland-maste-man-kalla-en-spade-for-en-spade/

14 reaktioner till “Ministern kommer inte vika från sin linje och verkar bergsäker på att väljarna inte vill ha en högerregering

 1. Sozzeriet ger arrogansen och folkföraktet ett ansikte.
  Men vi vet att förvånansvärt många stödjer sozzarna i deras demolering av landet i ärvde av våra förfäder.

  Gilla

 2. Jag tror att jag har utvecklat en slags fobi för den personen.
  Jag känner i alla fall ungefär likadant som när jag ser en spindel. 😳

  Gilla

 3. Makthavare med diktaturfasoner beställer ofta sådana här artiklar där allt är kontrollerat av beställaren, i detta fall Sveriges justitieminister.

  Självklart skulle han i en seriös intervju ha konfronterats med det våldsamma Sverige som han starkt bidragit till att skapa. Det var dock inte avsikten med intervjun. Huvudavsikten var att brunsmeta även M. SD är nu så brunsmetat, baktalat och behandlas så ovärdigt av S och flera andra partier. Det är därmed 20 % av Sveriges befolkning som omyndigförklaras och befinns skyldiga.

  Det finns inom alla demokratier en ”överideologi” som alla parter alltid respekterar. I Storbritannien uttrycks denna ”överideologi” t ex genom den fras som alltid upprepas, ”her majestys loyal opposition”. Det finns helt enkelt gränser som man som demokratiskt parti inte överskrider i en demokrati. Om ett parti går över dessa gränser bryter man mot demokratins överenskomna spelregler. S har för många år sedan klivit över dessa gränser. Det har skett på många sätt och plan. Några exempel är att tysta den offentliga debatten, att kalla ett helt folk rasister, att pumpa ut en offentlig lögn om hur samhället verkligen ser ut, genom att inte sköta det för en regering löpande arbetet osv. Det som sker nu är att S smutskastar andra partiledare, numer inom Sverige. Senaste året har S grovt förolämpat ett flertal andra länders ledare. Detta är ett uttryck och ett förhållningssätt som återfinns i ett totalitärt styre där makten tar sig rätten att göra som den vill.

  Återigen, vårt lands justitieminister är inte bara en skam för ämbetet, hans uppträdande och beteende är brottsligt. Inte undra på att kriminaliteten har exploderat under hans tid som justitieminister. Han har starkt bidragit till att utlänningar tillåts stå över svensk lag utan konsekvenser. Samtidigt tystas befolkningen och kallas rasister.

  Sveriges justitieminister bör omedelbart få en misstroendeförklaring och avsättas. Det kommer självklart inte att ske. Alla bör dock vara medvetna om vad som sker i Sverige. Vi har ett parti som numera styr på ett totalitärt sätt, precis som många despoter och envåldshärskare i andra länder. Skillnaden är väl ungefär som så att vår regim klär allt i lite finare ord. Dock blir retoriken nu grövre och grövre och risken att folkopinionen genomskådar allt blir större.

  Justitieminister Morgan Johansson är farligare än ett ebolavirus för Sverige.

  Gillad av 3 personer

 4. Några ord om S partner i regimen, MP. De har samma totalitära anspråk på att de kan praktisera precis det som deras ideologi, dvs starka tro säger att de ska göra som S. De i MP anser att de helt enkelt inte bara vet bättre än alla andra vad som är rätt och riktigt och vad som är bra för Sverige och världen, de är dessutom godare och bättre människor än vi andra. Det är för dem en självklarhet att de är det. Likt andra religiösa sekter där man fått en uppenbarelse och en plikt att genomdriva sin mission genomför MP den ena skadliga åtgärden efter den andra för Sverige.

  Det var intressant att läsa och lyssna till den avgångne MP-ministern Peter Eriksson häromdagen. Han uttrycker precis det jag skriver ovan. Jag skrev för övrigt precis samma sak för nån vecka eller två sedan. Eriksson är helt enkelt rejält kritisk mot sina (fd?) partikamrater. Han fick väl nog av alla fanatiska kvinnor som tycker sig ha skådat ljuset.

  Två partier som åsidosätter demokratins spelregler. Det är vår regim. Och så ett kommunistiskt parti som ligger lågt och smyger fram. Ett mindre brottssyndikat helt enkelt med pengar nog att muta och tysta en hel befolkning. Dessutom pengar nog att köpa på sig ett så stort antal människor att de demografiskt hotar svensken i antal om några år. Demografin är ALLT! Svensken kommer bli varse detta.

  Se till att detta parti inte får din röst i valet 2022.

  Gillad av 1 person

  1. Han när mycket, mycket farligare än så vår justitieminister. Han bör på inget sätt förknippas med något som är mysigt eller teddybjörnsaktigt. Han beter sig som en riktigt ond människa mot Sverige och svenskarna. Att han är justitieminister gör saken 1000-falt värre.

   Han och övriga i vår regim fick mängder av svenskar att anmäla sig som frivilliga när det gällde att kalla andra svenskar rasister och värre saker än så för några år sedan. Historien har ju frambringat sådana personer som vår justitieminister, de blir berusade av makten och deras djupt liggande och obehagliga reflexer kommer fram.

   Man bör i sammanhanget ta sig en funderare kring detta som så många tycker var så konstigt, att tyska folket inte gjorde uppror mot nazisterna, speciellt när deras massavlivning av judar kom igång. Svenska folket är också tyst nu när det sker de mest skändliga och förskräckliga saker i Sverige. Man tiger och röstar för ännu mer av allt detta förfärliga.

   Det finns också här i detta land alltför många som var och är beredda att uppträda som medlöpare när det gällde och gäller att skada andra svenskar och Sverige till förmån för utlänningarna som importerades. Dessa människor är regimens lydiga lakejer, det är samma princip som i Tyskland och överallt. Sådana finns i alla tider och överallt, nu har de tagit chansen att kliva fram även i Sverige. De skickliga har dock fingret i vädret hela tiden för att försöka förstå när de ska kliva av. Vi känner alla till många av dessa otäcka människor. Rätt många är nu i valet och kvalet, ska de fortsätta satsa på S, MP och V eller ska de byta sida? Jag hoppas de satsar fel och att de efter valet 2022-2023 ställs till svars för sina gärningar.

   Sveriges absolut största problem som nu måste hanteras före allt annat är tveklöst konsekvenserna av all införsel av utlänningar. Just detta med religionen islam är det som måste hanteras. Först gäller det dock att få stopp på den aktuella importen av människor som skadar Sverige. Allt annat kan och kommer duktiga svenskar att kunna hantera. Sverige är dock förändrat för gott.

   Gilla

 5. Risken för väljarna med en högerregering är att den kan sluta betala för rösterna med bidrag och förmåner. Då kanske valboskapen inte röstar som önskvärt är.

  Gilla

 6. Angående det absolut senaste, valet då Sveriges riksdag tog den längsta kaffepausen hitintills i historien, så kan man väl säga att man tog både parodin och tragedin till nya extrema höjder.
  Jag undrar vad resten av världens ev kunniga tycker och tänker om sådant?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s