Det är lätt att stå och peka finger när man själv inte behöver ta ansvar

Att Trump skulle få en frikännande riksrättsdom kom inte som någon överraskning, men ändå var media och politiker tvungna att genomföra hela cirkusen för sakens skull. Kan vi nu förvänta oss samma fåniga utspel från våra svenska partiledare som förra gången, då de unisont låtsades vara förfärade över stormningen av Capitolium som de beskyllde Trump för, trots att det hela visat sig vara iscensatt?

Det politiska etablissemanget är väldigt duktiga på att hytta med näven åt andra länders ledare och kräva att de får repressalier för sina i deras ögon politiska tabbar, men de tänker inte på hur illa ställt det är med vår svenska motsvarighet – hur många av våra egna politiker har till exempel dömts i KU? Det enda som sker är att de säger aja baja så får man inte göra och sedan vänder vi blad. Där har vi till exempel Transportskandalen som ett klockrent exempel på hur ansvariga ministrar kan sätta hela rikets säkerhet på spel och komma undan med en ynka tillsägelse samtidigt som de får behålla sina politiska uppdrag. Patetiskt!

Den 19 februari är nästa intressanta datum att hålla reda på i USA, då ska nämlige högsta domstolen ta ställning till om man ska ta upp målet om valfusk. Nu handlar det inte längre om rätt eller fel, det är uppenbart att ett utbrett valfusk med inblandning av främmande makt har skett samt att en hoper politiker är korrumperade, utan det handlar snarare om domstolen har modet att ta upp det eller inte.

Det här är således inte över på långa vägar och om domstolen fegar ur i det här läget kommer Trumps team att släppa alla bevis och handlingar för allmänhetens beskådan, då vet man inte hur det kommer att sluta.

#itaintovertilitsover

20 reaktioner till “Det är lätt att stå och peka finger när man själv inte behöver ta ansvar

 1. Allt handlar om att smutskasta och förminska sin motståndare så långt de går med hjälp av alla medel som finns. Man får inte glömma att vinnaren tar allt och de skriver även historian. Som vanligt undrar man var alla kritiskt granskande journalisterna finns. Alla går på första spåret och ingen verkar tycka det är konstigt, känns lite som en psykos. Framtiden kommer att bli intressant att följa, om alla kommer att följa denna agenda som är inslagen väg av dem som vill styra.

  Gillad av 1 person

  1. Alla dess ”kritiskt granskande journalisterna” är ju engagerade i systemets tjänst. Ingen biter den hand som föder. Dom är fullt sysselsatta av makten att smutskasta andra för att avleda uppmärksamheten till något annat. ”Bröd och skådespel”.

   Gilla

 2. Är inte han en inte en av de välbesuttna???
  $lump?
  $raffa de sina??
  Haha!
  Nope.
  $en Drumph flytta US ambassad till Jerusalem så är han en del av problemet, i min bok, inte lösningen…
  Man ska äga bägge sidor i en konflikt om det ska bli $.
  Frågor på det?

  Mvh Per

  Gilla

 3. Dags för riksrätt eller så mot Löfven? Han har ju eggat utlänningar att storma Sverige. Skurkarna har sedan gjort allt det hemska. Morgan låste upp dörren och sade ”kör hårt”! MP körde fram skurkarna till dörren och sade ”go, go, go”.

  Gillad av 1 person

 4. Finger i luften? Det är många fuktade fingrar i luften nu för att känna av vilken vind som blåser starkast.

  För inte så länge sedan pekade samma fingrar på dig, på mig och på många andra. Munnen som fanns lite längre upp skrek anklagande ”rasist! homofob! islamhatare! främlingsfientlig! högerpopulist! egoist! nazist! bakåtsträvare! antidemokrat!”

  Sen dess har jag undrat vad en högerpopulist är. Det vet jag faktiskt inte. Kul att de såg oss i varje fall.

  Gilla

 5. Snart kanske samma fingrar pekar på oss igen? Kanske munnen lite längre upp då säger ”vi höll ihop du och jag under den svåra tiden, tänk så hemska de andra var! Ska vi dricka kaffe? Så fin du är!”

  Gilla

 6. Här lite bonusmaterial jag samlade på mig under pekfingrarnas tid. Då var en man en kvinna och kvinna var en man, herregud så tråkigt och biologiskt fel.

  Men tänk att de missade titulaturen de där som varje dag läxade upp oss och talade om hur vi skulle tänka och tycka. I jämlikhetens namn borde det väl inte ha varit ok att en poet kallades poetissa? Majorskan gick ju an förr, men ”mästarinnor och medaljöser, hur kunde de låta sådant passera? Majorskan var ju gift med majoren, men var mästarinnan och medaljösen gifta med mästaren och medaljören? Det roar mig att de missade detta. När det nu var sp petnoga då, hur kunde de, dessa människor som var visste hur allt skulle vara, hur kunde de låta ordet ”författarinna” passera? Det är ju direkt kränkande mot vaginan och livmodern! Författare borde ju alla kvinnor som skriver böcker heta!

  Vet ni, pellejönsar var de och är de. Löjligt bara!

  Som sagt, några inklippta bonusrader från den tiden som var. Nu kan kanske äntligen en kvinna kan få lov att vara en kvinna med all sin sensualism. En man kanske får lov att vara en man med sin manlighet?

  Det var nog inte så lajbans på miljöpartiets fester skulle jag tro.

  Gilla

 7. Hur definierar man en landsförrädare? Agerar en sådan osvenskt?

  Har vi människor i Sverige idag i ledande ställning som agerar osvenskt?

  Om SÄPO ertappar en spion som agerar så att Sverige skadas, kan den personen kallas landsförrädare? Även om det skulle vara en person i ledande ställning i Sverige?

  När det dyker upp en pyroman gör samhället stora insatser för att stoppa den personen.

  Gilla

  1. Landsförrädare, kalla högförräderi lagtekniskt, finns faktiskt definierat i svensk lag.
   >>>”- att riket eller del därav ska, med våldsamma eller annars lagstridiga medel eller
   med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende
   av sådan makt” – begår en handling som innebär en fara för uppsåtets förverkligande.”
   Sverige har lagts i beroende av USA, både tekniskt, ekonomiskt och politiskt och så mycket tydligt. De som har genomfört detta är alltså landsförrädare enligt definitionen i Sverige lag. Källa, lagen.nu

   Gilla

 8. Hur allvarlig är situationen i Sverige?

  Behöver militär kallas in för att stoppa mördandet och upploppen?

  Har vi barnsoldater i Sverige som mördar?

  Hur får Sverige stopp på bomberna som okända terrorister placerar ut och spränger?

  Kommer bilbränderna att bli värre i år än förra året?

  Är det dags att polisen flyttar ut från Malmö och förstärker i Helsingborg, Lund m fl städer?

  Är det ens möjligt för Sverige att stoppa kriminella från att strömma in i landet?

  Varför gör vår regering inte något åt tillståndet i Sverige?

  Gilla

  1. Regeringen kommer inte att göra något åt tillståndet i Sverige, det snabbt försämrade katastrofala tillståndet, för det är regeringen som har skapar det, och dom fortsätter att förvärra det. Mer massinvandring och högre skatter, ny kapitalskatt, för att betala för det. Eftersom Sverige är en demokrati tillåts innevånarna inte påverka utvecklingen.

   Gilla

  2. Jag är inte insatt eller kunnig, men jag tror att Sverigebilden har stor betydelse. Om man inte nämner eller tar itu med problemen så finns de inte, fungerar dock bara en kortare tid.
   Jag tror att Tina S tog upp detta för x år sedan, han sa att han kunde förstå att regeringen körde med någon vit lögn för att hålla skenet uppe medan de åtgärdade problemen, men de gör föga åt det.

   Gilla

 9. Både det Sverige och det amerikansk systemet är avsiktligt designat för att förhindra folkstyre, eller folkpåverkan. Något valfusk har ännu ingen kunnat påvisa. Med valfusk menar jag att antalet röster har ändrats på något sätt och inte stämmer med hur folk verkligen röstade. Det utesluter inte att det verkligen kan ha hänt. Däremot är det ju helt öppet att hur folk röstade har påverkats, valpåverkan. Man kan alltså påverka hur folk handlar, ett system som fulländades i Tyskland förra seklet. Folk matades av till exempel Facebook och Google med selektiv information för att styra delas val och handlingar. Å andra sidan, det är ju precis hur demokratier är avsedda att fungera. Olika partier arbetar på att påverka, inte sakligt, utan emotionellt. Valresultatet tycks dock logiskt överensstämma med viljan, speciellt inom företagarna, att bli av med Trump’s politik som har skadat USA samhället i nästan ofattbar omfattning. Hans handelskrig och politik att isolera USA och samtidigt stoppa och styra utvecklingen i resten av världen blev en katastrof, nu och för framtiden.

  Gilla

 10. Sozzeriet och Demokraterna i USA verkar ha samma upplägg.
  Demonisera motståndarna med hjälp av kompisarna i media.
  Men det finns ett talesätt.
  What comes around goes around…

  Gillad av 2 personer

 11. Om eller att ev valfusk har förekommit är inte det viktiga utan att det kan och kommer att bevisas.
  Att det tas upp i domstol är en väldigt bra början, men vägen är lång och utfallet osäkert.
  Naturligtvis hoppas jag innerligt att sanningen kommer fram men det är inte säkert.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s