Anklagelser om islamofobi efter misstankar om falska intyg för klorallergi

Frankrikes utbildnings- och integrationsminister deklarerade i torsdags att de ska se över utfärdanden och hanteringen av intyg som utfärdas för klorallergi, efter att tjänstemän flaggat för att falska intyg kan florera och används av ”religiösa” föräldrar för att stoppa deras döttrar från att deltaga i simundervisningen. De senaste åren har man sett en ökning vad gäller utfärdandet av just dessa intyg och så länge det inte baseras på en riktig medicinsk utredning, bör dessa certifikat inte accepteras i skolan. Resultatet av utredningen kommer att offentliggöras för allmänheten.

Även om pressmeddelandet från regeringen inte uttryckligen använt ord som ”muslim” eller ”islam”, menar kritiker att man riktar in sig på landets 5,7 miljoner muslimska invånare och tillsammans med president Macrons tidigare utspel om nya lagar mot islamistiska separatister, där man även slagit fast att skolan inte ska vara en grogrund för religiös separatism, menar nu många att det handlar om islamofobi samt att det finns en tydlig agenda att stigmatisera muslimer.

Det är bra att den franska regeringen tar tag i problemen med den växande islamiseringen som slår hårt mot flickor istället för att göra som politikerna i Sverige och förtiga dessa tills det i princip gått för långt, för att sedan proklamera att de varit naiva. Men med en så stor muslimsk befolkning blir det också en källa till mer polarisering med risk för våldsamma sammandrabbningar och med det förestående valet, där Le Pen som dagligen knappar in på Macron ökar pressen, lär det garanterat komma fler politiska utspel som lär trigga igång både det ena och det andra i denna ”hotpot”.

https://www.aljazeera.com/news/2021/2/12/france-blames-children-missing-swimming-lessons-on-separatism

12 reaktioner till “Anklagelser om islamofobi efter misstankar om falska intyg för klorallergi

 1. Men kan det vara bra att doppa unga kroppar i klorbad? Återigen vill jag påstå att Islam av en lycklig slump skyddat sina anhängare.Inte alls konstigt att vårt sätt att leva blir vår undergång. Ratio i födelsetal närmar sig väl 10:1 i muslimsk favör. Naturen har sina regler och andas man gift redan i moderlivet blir det till slut inga avkommor.Det gäller allt levande inkl svenskar.

  Gilla

 2. Ja vem blir förvånad. Sverige måste vara paradiset då här finns intyg av alla de slag som ger dig möjlighet att slippa alla möjligt också om du bara inte vill delta, göra rätt för dig osv. Tjänstemän som utövar islam finns det numer många av, bl på Migrationsverket.

  Muslimer världen över är förenade i umman som de har större gemenskap med och lojalitet mot än med den nationalstat där de råkar bo. Lojaliteten finns inte mot boendelandet eller dess lagar och regler. Det är mycket uppenbart, ingenstans har en normal integration av muslimer skett, jfr ickemuslimer.

  När en muslim accepteras som medborgare i ett land och får ett pass borde varje sådan person få avge en skriftlig lojalitetsförklaring gentemot landet. Den bör bl a innefatta det självklara att man ska lyda och respektera landets lagar. Konsekvenser om man bryter mot lojalitetsförklaringen bör tydligt framgå. Muslimsk lag ÄR entydig, du SKA respektera ett lands lagar om det är så att du får utöva islam där och tillåts be. Inte ens denna egna lag respekteras här i Sverige. Värdlandets reaktion på detta har varit ängsligt undergiven och ursäktande, minns rikspolischef Eliassons famösa uttalande.

  I varje muslimer muslimskt land i Mellanöstern är det oroligheter, krig, envåldshärskare osv i en enda röra. Världens största muslimska land är Indonesien.

  Gilla

  1. Till och med dödsfallsintyget finns på internet tillgängligt för alla på internet.Jag har några djävlar som jag gärna döförklarar.Reinfeldt och Annie Lööf tex.Kalla mig gärna Mengele,dr Mengele.

   Gilla

   1. Jag kan lindra för dig genom att berätta att de kommer att dö. Tills dess är det fritt fram för alla och envar att hata dem. Hota dem får man inte, inte heller uppvigla på något vis mot någon.
    Men deras tid är utmätt. De har nog peakat.

    Gilla

   2. Den senaste tiden verkar att ha tagit hårt på alla politiker och Annie Lööf ser ut som en skabbig räv.En folkförrädare som hon skall må dåligt.

    Gilla

   3. @Rolf
    Men hur uttrycker du dig?!
    Annie som är världens pingla, en riktig liten läckerbit och dessutom eldigt rödhårig…

    Gilla

 3. Apropå hur allt av kvinnligt kön numera betraktas och även behandlas av de med stark muslimsk tro i Sverige; en gång i världen när S körde experimentet Folkhemmet engagerade sig S starkt emot apartheid i Sydafrika.
  Idag har vi apartheid i Sverige. Med välsignelse från S, MP och V.

  Gilla

  1. …och med full acklamation från oppositonen.En opposition skall vara garantin för ett anständigt styre men de djävlarna sitter bekvämt och hejar på regeringen.

   Gilla

 4. Nivån av klor i en pool ligger på 1.5 PPM (parts per million). Klor används även i vanligt dricksvatten, 0.2 PPM till 1 PPM, och är mycket vanligt i massor av hushållsartiklar som rengöringsmedel. Det har använts i pooler och dricksvatten i över 100 år. Inga bestående problem har upptäckts. Symptomen på allergi är mycket tydliga och försvinner snabbt. Tydligen missbrukar en viss folkgrupp detta för andra avsikter. Varför inte kräva en allergitest, vilken är mycket enkel att genomföra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s