Covidforskare slutar efter hatstorm

Varje dag ser vi hur polariserad debatten kring Covid-19 är tack vare medias medvetet osakliga rapportering och det är i princip omöjligt att föra en sansad diskussion trots att det finns fakta baserat på forskning att tillgå, något inte minst professor Jonas F Ludvigsson blev medveten om efter att ha fått mottaga mängder med påhopp och hot i sociala medier efter sin senaste publicering, vilket föranlett att han inte kommer att forska mer på ämnet Covid-19.

Ludvigssons forskning har kommit fram till att det är låg risk för barn att bli sjuka i Covid-19 och att det inte är troligt att barn driver pandemin. Efter en studie som publicerades i januari, där han utifrån registerdata visade att få lärare och barn i grundskolan behövt intensivvård, trots att skolorna hållit öppet, övergick kritiken till påhopp och hot, varför han nu väljer att lämna all covidforskning och ägna sig åt annat då hälsa och välmående går i första hand.

Det är sjukt hur Sverige har blivit, där man utan förbehåll attackerar, censurerar och hänger ut alla som har en avvikande åsikt – där till och med forskare nu får sin beskärda del av sleven. Det började med klimathysterin och peakar nu med coronaviruset. Riktigt obehagligt att se hur Sverige delas upp i två läger där vanligtvis pålästa människor helt tappat all vett och sans. Man undrar hur det ska sluta, men en sak är säker – våra makthavare gnuggar händerna åt utvecklingen eftersom det är lättare att styra ett splittrat folk och när man lyckas tysta sunda röster som stämplas som dissidenter på det sätt som nu sker är vi inne på en farlig väg.

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/efter-hatstormen-nu-lamnar-orebrolakaren-all-covidforskning

27 reaktioner till “Covidforskare slutar efter hatstorm

 1. Splittring är politikernas bästa vapen att slå sönder debatten, på eldade av en media som inte kan stava till kritiska frågor och som följer en agenda som är ställd av de högre upp.

  Gillad av 2 personer

 2. I gyllene bokstäver över ingången till aulan i Universitetshuset i Uppsala finns devisen ”Tänka fritt är stort men tänka rätt är större”. Orden är ett citat från juristen Thomas Thorild som studerade i Uppsala på 1700-talet.

  Borde vara så här: Tänka rätt är stort men tänka fritt är större.

  Gillad av 1 person

 3. Ja, det är förfärligt detta! Hans Covid-forskning är mycket viktig liksom alla bidrag som kan hjälpa till att få klarhet i hur pandemin ska hanteras.

  Det saken rör i grunden är den inskränkning av yttrandefriheten som finns numer i Sverige. Den finns övergripande med en regering som inte vill veta av någon kritik. Den finns på alla medier där främst vänsterfolk drevar och stöter bort alla de som inte bara TYCKER annorlunda utan också de som kommer med fakta som vänsterfolket inte gillar. Det finns såklart andra än vänsterfolket som håller på så. Men just vänstern har satt detta i system. De ska ju vara de toleranta och vidsynt, eller hur? Kamrater med alla i världen? Det föreskriver ju deras ideologi om inte annat. Jag tror personligen att de själva tycker att de har en bättre och finare moral än alla som tycker annorlunda än de själva och att detta ger dem rätt att dreva och mobba.

  Den justitieminister vi har nu är nog den farligaste vi haft i modern tid i Sverige. Han driver hårt att all diskussion, alla samtal, allt som kan ge en återkoppling till vilka konsekvenserna blivit av regerings beslut, allt sådant tystar han på olika sätt. Det har stiftats ett antal lagar med syfte att enbart tysta den fria debatten. Värdegrundsbatongen har svingats hårt och förstört livet för många enskilda personer. Vänstern brukade skandera att staten och kapitalet satt i samma båt. Den nuvarande regeringen och mediekapitalet sitter verkligen i samma båt som Bonnier och Schibstedt. De sociala medieplattformarna gör klokt i att försöka hålla långt avstånd till politiker. FB, twitter m fl är på sitt sätt en garant för yttrandefriheten. De har sina regler och det är bara att rätta sig efter dem.

  En demokrati mår bäst när det finns en fri offentlig debatt där olika åsikter och uppfattningar bryts mot varandra. Ja det är rentav så att detta är en förutsättning för demokrati. I socialdemokraternas Sverige har den offentliga debatten tystats på olika sätt sedan lång tid. En åsikt är tillåten om det mesta, oavsett hur galen och verklighetsfrånvänd den är. Regeringen ger pengar till kulturen och talar samtidigt om vad pengarna ska användas till. Alla museer har fått skriva in värdegrunder i sitt program och kan därmed ställas till ansvar om de för publik visar något som går emot värdegrunden. Alla de miljarder som socialdemokratin låter rinna ner till alla möjliga organisationer är inte bara ett ofattbart slöseri, det är också ett sätt att tysta kritiska röster. Offentlig tystnad och röster i valen köps med pengar.

  På mediernas redaktioner finns den politiska mitten strax till höger om MP. Utifrån den positionen speglar medierna Sverige. Anordnas debatter finns det nästan alltid två vänstermänniskor och en borgerlig debattör. Media presenterar inte objektiva nyheter som läsaren själv får bedöma. Nästan allt som skrivs är ett tyckande från någon journalist. Varje objektiv nyhet åtföljs av ett tyckande och förklarande av en journalist. Samma sak sker i SR och oftast i SVT. Gränsen mellan objektivitet och subjektivitet har suddats ut.

  Så när det drevas så att en Covid-forskare inte orkar fortsätta är det inte bara förfärligt för honom, det är förfärligt för demokratin när yttrandefriheten stryps.

  Gilla

 4. Sverige som land är nu mer sårbart för yttre angrepp än på 60 år. Ett angrepp på Sverige börjar inte genom att tanks kör över gränsen. Sätten att destabilisera en stat känner de flesta till, de är otaliga, rykten, desinformation, störningar av system, att skapa misstroende mot myndigheter osv.

  Den situation som socialdemokraterna har skapat i landet gör Sverige extra sårbart. Det är förödande för ett land att ha en ledning som stryper information. Kan man lita på informationen från regeringen om det skulle komma ett krigsliknande tillstånd? Det är förödande för ett land att ha en regering som befolkningen inte längre litar på.

  Det säkerhetspolitiska läget för Sverige är allvarligare än på väldigt många decennier. Det blir inte bara besynnerligt, det blir avskyvärt att då ha en försvarsminister som står och kallar ett demokratisk och demokratiskt valt parti för grisar. Försvarsministern bör ägna sig åt att rusta Sverige för krig, inget annat. Polarisering är i sig inte av ondo utan snarast av godo – så länge som ett konstruktivt samtal kan föras.

  Socialdemokraterna har varit extremt sena med att ens tänka tanken att Sverige måste ha ett välrustat och välövat försvar, ett fungerande civilförsvar, en fungerande krisledning osv. Se bara hur bristfälligt allt fungerade vi tsunamin, vid Estonia och nu vid pandemin. Skulle vår regering kunna klara av att leda landet i ett krigstillstånd?

  Ett parti som inte värnar om landet och om medborgarna bör röstas bort så fort tillfälle ges. Socialdemokratin har länge fört en politik som skadar Sverige. Det bör riktas en misstroendeförklaring mot Sveriges justitieminister och han bör avsättas.

  Den som inte är uppdaterad på vår omvärld utan tror att allt kommer förbli snällt och rart bör snarast informera sig.

  Gilla

 5. Om vårt land drabbas av krigstillstånd kommer landet inte att kunna försvara sig länge. Elen kommer slås ut och då kommer sjukvården inte att fungera. Det är lätt att föreställa sig allt som inte kommer att fungera.

  Hur klokt är det att avveckla kärnkraften innan det finns annan säker el som kan ersätta bortfallet? Vindsnurrorna producerar el bara när det blåser. Ett vindkraftverk är lätt att spränga i luften. Svenskarna ska köpa dyra elbilar, det är därför regeringen höjer skatten kraftigt strax på bensin- och dieselbilar. Om det inte finns el så kan elbilarna inte köras.

  Har S och MP haft några som helst tankar kring konsekvenserna av att förstöra en fungerande elförsörjning och ersätta den med en osäker? En sak är tydlig, varje försök att diskutera, att komma med funderingar, frågor och invändningar mot den hastighet varmed regeringen gör Sverige ytterst sårbart, varje invändning har tystats. Någon seriös offentlig debatt har inte kunnat föras.

  Exemplet ovan med forskaren som ville forska vidare kring barn och Covid och som tystades illustrerar väl hur effektiv regeringens censur är.

  Gillad av 1 person

 6. Läkarens fel är att befinna sig på sociala fulmedier som ägs av de intressenter som driver på den fula skräckpropagandan. Hade han inte varit där så hade han sluppit hatstormen av de internettroll som aldrig censureras där. Det som censureras på de där fulplattformarna är bara de som säger den evidenta sanningen.

  Senast igår upptäckte jag att Youtube smygcensurerar mig. Det ser ut som att jag har kommenterat i min egen användare, men ingen annan ser mina kommentarer. Att försöka kommunicera med varandra på sådana plattformar för att söka sanningen är alltså helt kontraproduktivt. Välj Öppna fria plattformar som Archive.org och WordPress!

  Mer om klandervärda plattformar finns att läsa om på: https://stallman.org/

  Gillad av 1 person

  1. Du har ju inga kommentarer på dina videos och dessutom har du stängt av möjligheten att kommentera på två av dina sex videos.

   Gilla

   1. Fel av mig om jag har kvar videos eller kommentarer på Youtube. De ska givetvis bort. Vill du se och kommentera mina videos ska du naturligtvis bege dig till någon av mina bloggar där jag länkar till mina alster på archive.org

    Gilla

 7. Inget nytt. Ett flertal personer som bemött alla grova lögner om Kina har tystats på samma sätt med samma metoder. Det gäller både personer med någon anknytning till Sverige och annars. Inte bara på sociala medier utan även på tidningar som Expressen eller av välkända journalister. Benny Fredriksson drevs till självmord av ett drevande pack, och ingen har hållits ansvarig hittills. Man kan se en trend, allt fler tröttnar på dreven och lögnerna. Allt fler länder inför hårda straff på att sprida fejknyheter och driva förföljelser. Polen, Ungern Turkiet och flera länder i Asien har agerat mot denna media-maffia som bedriver gränsöverskridande kriminalitet, bryter mot lagarna i ett land från ett annat. I Kina diskuteras nu att dra utländska journalister inför rätta i Kina i deras frånvaro om dom sprider fejk och lögner om Kina från andra länder. Dom kommer att inbjudas att försvara sig och om dom trilska blir det tredskodom.

  Gilla

  1. Drar Kina svenska journalister inför rätta lovar jag att enbart köpa produkter made in PRC! Personligen skulle jag vilja se Expressens ägare och chefredaktör ställas inför domstol i Kina.Ni har väl fortfarande dödsstraff?

   Gilla

   1. Kina kastade ju ut BBC på grund av flera grova fejknyheter, varav en jag har avslöjat på min blogg. BBC är ju en av de verkligt tunga nyhetsbyråerna. Idag finns flera tunga uttalanden av regeringen i media i Kina, man har deklarerat nolltolerans för falska nyheter och falsk ryktesspridning och varnat om vidare åtgärder utan att specificera vad det kommer att bli. Det är inte bara Kina som sätter ner foten mot mediapropagandan, Turkiet, Ungern och Polen gör samma sak. Detta med att journalister och media sprider hat och sår konflikter mellan folk är farligt, tänk WW2 eran. Kina fasar ut dödsstraffet, men det finns kvar, och det har tidigare utdelats om någon skapat kravaller där folk skadats och dött. Tohti Ilham och Memetjan Abdulla, 33 årig journalist, som uppviglade till kravallerna 2009 i Xinjiang där 190 personer dog, undgick dödsstraff, men fick båda livstid. Ruhollah Zam arresterades i Turkiet, utlämnades till Iran, och dömdes till döden för att ha legat bakom upploppen 2017 -2018. 25 personer miste livet. Han arbetade från USA. Greta Thunberg är under polisutredning i Indien och ett åtal har registrerats rörande uppvigling, konspiration och att sprida social disharmoni. Vi får väl ligga på för att få till stånd förändringar även i Sverige.

    Gillad av 1 person

  2. Noterar efter en kort läsning att Thunberg kan ha rätt. Konflikten verkar gälla ”Minimum Support Price (MSP)”, d.v.s. att bönderna som odlar vill ha rätt till ett minsta stödpris och inte vill bli kompletta offer för de råa marknadskrafterna.

   Med Indiens situation kan det naturligtvis vara helt förödande för enskilda bönder med plötsliga tapp i försäljningen, så vida de inte har satsat brett på ekologiskt hållbart odlande och åtminstone kan äta sälja något, samt kan äta sin egen mat.

   Man kan tro att Indien skulle gynnas av svält och död, men så är det nog inte. När människor får det svårt så blir de ännu mer sekteristiska och då ökar istället barnavel, konflikter och misär. Gillar man inte migrationsströmmar, som misären skapar, så ska man heller skapa dem!

   Det är länder som Sverige som har visat vägen (fram till mordet på Olof Palme). Jämlikhet, jämställdhet, låg arbetslöshet och utbildning har banat vägen för laglydighet, ordning, utveckling och vetenskaplighet, vilket har sänkt familjestorlekarna.

   Men det där vill inte tokliberaler och marknadsliberaler ha. Nej. De vill ha absurd tillväxt och annat kaos, vilket är förödande för den ekologiska hållbarheten. Det förstår en normalintelligent 12-åring som har sett världens viktigaste video: https://www.youtube.com/watch?v=Pb3JI8F9LQQ
   … men tokliberaler och marknadsliberaler är inte så intelligenta, tyvärr.

   Om de misslyckas förstå mycket enkel aritmetik, så kan INTE ENS förstå varningar från jordbruksforskare, arkeologer eller biologer. Marknadsliberaler och tokliberaler är det minst intelligenta människoaporna som går att finna på planetens yta.

   Deras lösning är berika sig själva kortsiktigt genom att ta din lön:https://soundcloud.com/bergsbestigarna/bergsbestigarna-annie-loof-vill-ta-din-lon

   …eller att helt okristligt lura gamla pensionärer:https://www.aftonbladet.se/ledare/a/869zGQ/tack-ebba-busch-for-sapan-om-huskopet

   Gilla

   1. Grundproblemet är in om Thunberg har rätt eller fel, problemet är att hon är en utlänning som lägger sig i och skapar konflikter och hat mellan grupper, och inte har något begrepp om vad hon pratar om. ”Minimum Support Price (MSP)” är den kommunistiska metoden, betalt oavsett om dom producerar något användbart. Ingen anpassning till verkligheten och behov. Indiens regering vet nog bättre än utländska ideologer. Även Sverige har ju sedan länge tillämpat principen av kommunism, alla skall ha betalt oavsett om dom producerar något användbart. Närarna och Tärarna. När det blir fler och fler tärare och färre och färre närare, då blir systemet självförstörande. Sverige?

    Gilla

   2. Bara för att bönder får en garanterad minsta inkomst betyder inte det att de kommer undvika att odla för vinst, likt i den kollektivisering som inte tillät privata vinster. Det handlar helt enkelt om förnuftig balans mellan solidaritet och marknadsekonomi.

    Det tärande kortsiktiga monopolkapitalet och storbönder, vars kortsiktiga girighet aldrig kan mättas, vill kunna slå ut småbönder för att kunna ta över deras mark, samt genom underbudspolitik göra de andra bönderna fattiga. DET är INTE balans eller förnuft, men ren elakhet, samt leder inte heller till ett tryggt samhälle, eller god beredskap, men är tärande på samhället i ordets verkliga betydelse.

    Monopolkapitalismen är inte enbart osolidariskt tärande, men även förödande för ekologisk hållbarhet, d.v.s. det som flera olika vetenskapsfält uppmanar oss till.

    Du kan fortsätta att tära på världen med dina fastfrusna osanningar, men jag uppmanar dig att låta sanningen vandra in bland osanningarna och kompostera dem, för den absurda tillväxt, inkl. extrem fattigdom, som skapar sekterism och barnavel, vilket du nu förespråkar, är helt evident idiotisk, samt matematiskt bevisat idiotisk.

    Ekonomisterna och sekteristerna får bli hur arga de vill och kränktheten hos de som ljuger för sig själva kan aldrig undvikas om man kämpar för evident sanning, men de som är arga bör istället försöka se sin egen ilska som en signal om att de har missförstått något som de trodde att de förstod!

    Om man inte har fel, varför bli arg eller försöka tysta Thunberg? Visa istället evidens och använd sanna argument! Kränktheten har oftast inga evidens eller sanna argument att visa, enbart idiotiskt skrikande.

    Gilla

   3. Garanterad inkomst betyder tyvärr just det att folk slutar anstränga sig och utvecklingen stannar. Jag upplevde det själv i Sovjet, och Kina upplevde fenomenet mycket tydligt under kommunisttiden. Nu vet jag inte mycket om vad som pågår i just Indien, men det verkar som om dom försöker avskaffa ett föråldrat system som i praktiken är att leva bekvämt på ett slags socialhjälp på andras bekostnad.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s