Besvikna väljare efter Salvinis kappvändning

Jag noterar förvånat att den uttalade EU-kritikern och välkände migrationsmotståndaren Matteo Salvini, som jag tidigare hållit högt, nu plötsligt bytt sida och gått den nuvarande ordföranden för Europeiska Centralbanken Mario Draghi till mötes för att bistå honom i formandet av en ny regering i Italien.

Det politiska utspelet från den 47-årige partiledaren för högerpartiet Lega Nord har väckt arga reaktioner, vilket inte är konstigt eftersom många EU-motståndare i landet sett honom som en sorts frontfigur för en eventuell Italexit. Nu lär väl många besvikna väljare istället söka sig till partier på ytterkanten och Lega kommer falla i opinionen. Man undrar hur mycket han fick betalt för denna helomvändning. 👎

https://www.express.co.uk/news/world/1395710/Italy-news-eu-latest-Matteo-Salvini-Mario-Draghi-italexit-European-union

9 reaktioner till “Besvikna väljare efter Salvinis kappvändning

 1. ”Medan andra lägger in veto och har raserianfall, har vi kommit över hindret.
  Det finns tillfällen i historien när det gemensamma goda kommer framför parti-intressen när försvaret av nationens intressen står på spel”.

  Gilla

  1. Idag andra mötet med ansvarig premiärminister. Positivt när det gäller empati, men framför allt i frågor. Italienarna är inte intresserade av vallagen och märkena ”suverän” och ”pro-europeisk” utan snarare hälsa, skola, arbete och skatter.

   Gilla

   1. Italien är i svår ekonomisk kris. Salvini meddelar att lösa de problemen går i första hand nu. Han säger också att i Visegradländerna är de kritiska till EU fast de är med. Salvini är som dem, säger han.

    Gillad av 1 person

 2. Kära Jenny! Jag ville gärna trösta dig, men så grym är världen! Om herr Draghi har nyckeln till kassavalvet och vill få över herr dottore Salvini på sin sida….. ja, så elak är världen!
  Vad lär vi oss? Jo, vi måste tro på och lita ännu mer på herr ordförande Stefan och herr Tegnell! Tillsammans kommer de visa oss vägen! Tillsammans kommer de besegra det onda! Utan pengar, bara med godhet!
  Vilken tur vi har som lever i ett land där svart är svart och vitt är vitt och där de två aldrig mötas. 😊👋
  Ha förtröstan!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s