Höjd skatt på bensin- och dieselbilar ska få folk att välja elbilar istället

I en tid när vi har svårt att tillgodose elförbrukningen i Sverige vad gäller såväl privatpersoner som industrier och måste nyttja oljekraft från Karlshamn samt importera kolkraft från Polen och Tyskland, väljer den rödgröna regeringen att höja skatten på nya bensin- och dieselbilar i syfte att få folk att köra bilar som är oberoende av fossila bränslen.

Regeringen föreslår att skatten ska höjas de tre första åren för nya personbilar, lätta bussar och lätta lastbilar som drivs med bensin eller diesel för att påskynda omställningen, något som även riksdagens skatteutskott ställer sig bakom.

Moderaterna och Sverigedemokraterna är kritiska till förslaget och tycker att Sverige istället bör satsa mer på kärnkraft, men stödpartierna kommer säkert ge sin välsignelse över de klimatvänliga insatserna, så när riksdagen tar ställning i frågan den 25 februari skulle det förvåna mig om om det inte går igenom och vi kan således räkna med lagändringar redan den 1 april.

Notera hur det återigen går supersnabbt att ändra en lag, men när det kommer till akuta frågor som asylrätt, utvisning av kriminella individer och medborgarskap så tar det åratal att ens ta upp det till diskussion medan lagändringarna lyser med sin frånvaro.

Hur man har tänkt att att elen ska räcka till att ladda upp hundratusentals elbilar åt landets befolkning när man inte ens kan få det att gå ihop till det vardagliga behovet, vilket dessutom föranlett att stora företag har valt att flytta produktionen till andra länder på grund av den svajiga elförsörjningen, förtäljer inte historien.

#elenkommervälfrånväggen

#vibetalar

https://www.riksdagen.se/sv/aktuellt/2021/feb/9/utskott-sager-ja-till-hojd-fordonsskatt-for-nya-bensin–och-dieselfordon/

https://www.friatider.se/lofven-hojer-skatten-pa-bensin-och-dieselbilar

8 reaktioner till “Höjd skatt på bensin- och dieselbilar ska få folk att välja elbilar istället

   1. De vågar de inte införa, då hade folket insett hur många inkompetenta chefer och ämbetsmän det finns som styr över deras dagliga liv. Men visst hade det varit att föredra.

    Gilla

 1. Ja i vissa fall går det undan när det gäller att förändra eller som här höja skatten.
  Skönt att man har en bil som är helt skattebefriad i dessa tider.

  Gillad av 1 person

 2. Avsikten är väl tydlig, makteliten behöver mer pengar för att betala valboskapen. Dom vet att de flesta inte har råd att köpa de 600,000 kronors elbilar som tillåts på marknaden, så det är bara ytterligare en åderlåtning av samhället. Dessutom blir elbilarna dyrare att köra för man tar ut en saftig parkeringsavgift på laddstationerna och saltar priset på elektriciteten ordentligt med avgifter. De stadsbilar som kostar 40,000 som man kan ladda i ett vägguttag släpper man inte fram. Det brukade kallas korruption, mu heter det officiellt energipolitik. Makteliten bestämmer vad so är bäst för pöbeln och genomför det för allas bästa, precis som i vilken diktatur som helst.

  Gilla

 3. Vem har råd med el bil.
  Först kostar det en halv miljon för bilen
  Sen kostar batteri byte 250 000.

  Staten borde dela ut en bil till varje helsvensk familj. För det vi har
  Betalat och blivit plundrade på är ett liv.

  Vi har bara ett liv och vi har från ett lugnt och tryggt liv tvingats på
  2,5 miljoner illigala människor som gjort Sverige till ett land med inbördeskrig.
  Plus så ska varje svensk familj ha en sommarstuga i Spanien , Grekland eller…
  För det har ju alla flyktingar och knarklangare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s