Danskarna visar hur det ska gå till medan den svenska regeringen fortsätter framstå som skenheliga

Det är inte första gången den danska regeringen visar var skåpet ska stå – flera gånger det senaste året har de utan att likt den svenska motsvarigheten rygga undan för kontroversiella frågor, infört lagar och krav inom såväl migrations- och integrationspolitiken som i kampen mot kvinnoförtryck och religiös extremism. Detsamma gäller även inreseförbud, där man till skillnad från Sverige löper linan ut istället för att införa regler som i praktiken inte kommer att ha någon effekt samtidigt som man sprider panik om den tredje vågen.

Från och med på söndag och februari ut gäller krav på coronatest och tio dagars karantän för alla som vill resa in i Danmark. De nya reglerna gäller vid samtliga gränser med undantag för de som bor nära gränsen samt de som jobbpendlar till och från Danmark – således görs inga undantag för asylsökande. För övrigt gäller att den som bryter mot reglerna får böta 3.500 DKK.

I ett pressmeddelandet ger den danska regeringen även en känga åt de danskar som åkt utomlands på semester under vintern utan en tanke på att resten av samhället kämpar för att hålla nere smittotalen.

På andra sidan bron har vi haft öppna gränser hela tiden utan någon som helst kontroll, testning eller karantän vad gäller inresande och svenskar har även fått resa fritt utomlands utan att våra styrande opponerat sig nämnvärt – de har till och med rest själva. Det är faktiskt helt galet att man slår på stora trumman om att vi måste göra allt för att bekämpa smittspridningen i samhället samtidigt som flödet in och ut pågår som vanligt och gjort sedan dag 1. Det stör mig enormt mycket att media inte kritiserar denna dubbelmoral och ställer mer kritiska frågor.

Var de asylsökande som inte får komma in i Danmark kommer att ta vägen är för övrigt inte svårt att lista ut, men de flesta har så klart redan siktet inställt på bidragsparadiset i norr som strör PUT och medborgarskap omkring sig hej vilt medan anhöriga kravlöst släpps in, så övriga länder är bara transitländer på vägen till målet.

Men i slutändan handlar allt så klart om att vår skenheliga regering och dess samarbetspartners vill framstå som ”goda” och att vara en av få länder i Europa som fortfarande stoltserar med ”refugees welcome” är så klart en fjäder i hatten på vissa. Vem som ska bekosta deras banala godhet är dock inte intressant i deras värld utan i Sverige lever vi som om pengarna faller från himlen!

#onlyinsweden

#dubbelmoral

#vibetalar

https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/danmark-inf%C3%B6r-karant%C3%A4n-och-testkrav-1.41100706

9 reaktioner till “Danskarna visar hur det ska gå till medan den svenska regeringen fortsätter framstå som skenheliga

 1. Sverige är ett sjukt land och kan tydligen aldrig bli friskt. Det är oerhört sorgligt och framförallt skadligt. Tar inte denna dårskap slut så är det slut med Sverige.

  Gillad av 1 person

 2. Vet ni vad Svenska Dialoginstitutet för Mellanöstern och Afrika är?

  Igår fick det en ny ”chef”. Den utlänningsälskande och Sverigefientliga miljöpartisten Fridh.

  Nån sån skit har inte Danmark.

  Gilla

 3. Sveriges senaste krig var anfallet mot Norge 1814. Undra på att de är härskna även för det, inte bara andra världskriget. Det var ett låtsaskrig. Sist det kostade på lite med krig var för ca 200 år sedan. Krig fostrar en nation och får den att iaktta försiktighet gentemot andra länder. Nyss var utrikesminister Ann Lind, hon den oförskämda, i Moskva och läxade upp Putin. Om man på en smal väg möter en jättelik tankbil i full fart på mot mig, visst viker man lite åt sidan av ren självbevarelsedrift? Regeringen har faktiskt ansvar för den svenska befolkningen även om man har svårt att se att den agerar så.

  Sverige ligger inbäddat geografiskt, skyddat av Finland i öster, av Norge i väster och av Danmark i söder. I detta skyddade läge växte stöddigheten inom S. Våra grannländer har haft krig och vet att förhålla sig till verkligheten, annars kan det smälla. Krigen de var med gjorde sår djupt ner i folksjälen. Realitetsanpassade politiken.

  Det kanske är dags att någon trycker till åtminstone S. De sköt Palme. Palme for runt i världen och pekade finger och hötte med den ena verbala näven och gav bidrag med den andra. Han talade om hur det skulle vara här i världen. Det gick ju inte så bra. På den vägen är det numer, S fortsätter som om rörelsen ingenting lärt.

  Den i egna ögonen humanitära stormakten som fortsätter låna pengar utomlands med svenskarna som borgenärer för att strax dela ut dem igen till hela världen. Vore det inte bättre att sluta med det och låta andra länders medborgare ta ansvar för sitt eget land? De kanske störtar diktatorerna när bidragen från Sverige slutar komma? För S, det är mer än dags att börja laga hålen i vägarna, byta det slitna VA-systemet och sätta folk i arbete. Kanske nöd-arbeten i Norrland för utlänningarna? Slita på helt enkelt. Som svenskarna fick göra tidigare för att bygga upp landet.

  Danmark har inte lika mycket av sådan skit. Inte Finland heller. Inte Norge heller.

  Gilla

 4. Förmodligen helt kontraproduktivt, jämfört med att hålla avstånd och att tvätta händerna, som Tegnell rekommenderar, samt kanske desinficera varorna när de levereras, samt att de känsliga eller de med känsliga anhöriga/patienter, tar på sig ordentliga HEPA-filter när de känner sig tvingade att handla, inte sådana där masker som läcker virus som såll enligt japanska forskare. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2021/01/01/vetenskap-forskare-i-japan-har-testat-olika-maskers-effektivitet/

  Gilla

  1. Varför är det kontraproduktivt? För att viruset redan är väl utbrett i Danmark. Det här är åtgärder man tar direkt när man upptäcker ett riktigt farligt virus, där vitaminer inte biter, som ex. spanska sjukan där fullt friska människor faller döda ner på gatorna, ett virus som måste spåras upp, måste elimineras i ett tidigt skede, men inte detta milda virus som inte hotar fullt friska människor som tar hand om sina kroppar.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s