Danskarna protesterar mot vaccinintyg och för frihet

Gruppen ”Men in Black” som tidigare demonstrerat mot landets coronarestriktioner både i Köpenhamn och Århus, går i kväll återigen på Köpenhamns gator i protest mot de planerade vaccinintygen/vaccinpassen som offentliggjordes denna vecka och förväntar vara redo att tas i bruk om tre till fyra månader.

Skönt att se att folk har lite stake i Danmark och inte tyst fogar sig efter regeringens planer på att begränsa vår frihet som man gör i Sverige, där vi inte vågar opponera oss mot något trots att landet missköts å det grövsta samt där man till och med välkomnar dylika politiska utspel utan en tanke på konsekvenserna!

Jag undrar fortfarande varför inga journalister frågar våra beslutsfattare hur detta ska fungera praktiskt när vaccinet bara är effektivt i åtta månader samt vi inte ska vaccinera barn. Om folk måste förnya sitt vaccinationsintyg varje år måste man från regeringens sida säkerställa att vi har köpt in tillräckligt många doser även framledes samt hur ska barnfamiljer göra som vill resa – lämna barnen hemma? Kommer de som har kroniska sjukdomar eller allergi och inte kan vaccineras vara helt portförbjudna? Finns det någon plan på hur man ska verifiera att vaccinationsintyget är äkta då svarta marknaden kommer gå het när det här väl tas i bruk? Hur kan det vara inhumant och diskriminerande att låta asylsökande ingå i den grupp som måste visa negativt coronatest för inresa i Sverige, men svenska medborgare som inte har ett vaccinationsintyg kan man diskriminera fritt både på restauranger, flygplatser och idrottsevenemang?

Men såväl media som våra politiker kan sova lugnt – det är ingen risk att vi svenskar varken kommer gå man ur huse och protestera eller kräva svar. Mellon är här och regeringen Löfvén med sina knähundspartier är inte så tokig trots allt! 👌

#detsovandefolket

#followthemoney

https://www.bt.dk/samfund/live-tv-men-in-black-er-igen-paa-gaden-i-koebenhavn

13 reaktioner till “Danskarna protesterar mot vaccinintyg och för frihet

 1. Vilket är mest effektivt? En del svenskar protesterar mot Översittarna genom att vara spydiga på Twitter;

  Flera typer av protester behövs?

  Gillad av 1 person

  1. Jag insåg att jag inte fått med all text i inlägget när jag kopierade över det från FB i går. Här är ett stycke som föll bort.

   Jag undrar fortfarande varför inga journalister frågar våra beslutsfattare hur detta ska fungera praktiskt när vaccinet bara är effektivt i åtta månader samt vi inte ska vaccinera barn. Om folk måste förnya sitt vaccinationsintyg varje år måste man från regeringens sida säkerställa att vi har köpt in tillräckligt många doser även framledes samt hur ska barnfamiljer göra som vill resa – lämna barnen hemma? Kommer de som har kroniska sjukdomar eller allergi och inte kan vaccineras vara helt portförbjudna? Finns det någon plan på hur man ska verifiera att vaccinationsintyget är äkta då svarta marknaden kommer gå het när det här väl tas i bruk? Hur kan det vara inhumant och diskriminerande att låta asylsökande ingå i den grupp som måste visa negativt coronatest för inresa i Sverige, men svenska medborgare som inte har ett vaccinationsintyg kan man diskriminera fritt både på restauranger, flygplatser och idrottsevenemang? 🤔

   Gilla

   1. Att vara intelligentare än en politiker är inte speciellt svårt, men jag håller gärna med om andemeningen.

    Gilla

   2. Journalister arbetar för, och avlönas av, beslutsfattare så dom biter inte den hand som föder med svåra frågor. De som av någon anledning inte kan vaccinera sig av till exempel medicinska skäl ska få ett speciellt intyg som motsvarar ett vaccinationsintyg. Det kommer att finnas tillräckligt med vaccin från Ryssland och Kina, om om politikerna gitter att köpa in det. Vaccinationsintyget kommer att bli digitalt. Det betyder att det finns på din mobil, du håller upp en QR kod mot en läsare, som kollar i en databas att det är äkta. Det eliminerar det mesta av falska fysiska intyg. Bara ett fåtal utan mobil kommer att behöva ett fysiskt intyg, ett slags ID kort som kommer att ha samma QR kod och äktheten kan automatiskt kontrolleras mot en databas. De som vill skapa fuskintyg måste alltså även kunna lägga in det i den centrala databasen, och det är omöjligt.

    Gilla

 2. Hej, hej! Under tidningsläsandet i morse ser jag en annons för en korv gjord av viltkött. Förpackningen pryds av en vit man, GW Person.

  Hade det varit en bild av en svart man hade PK-eliten skrikit högt, kallat det rasism och säkert stenat någon vit man.

  👋

  Gilla

 3. Vår regerings sätt att hantera pandemin – det är det vi ser konsekvenserna av nu. De skulle ha klarat ut precis hur vaccinet skulle köpas in, var och hur det skulle ges osv för länge, länge sedan.

  MEN, först av allt skulle man ha samtalat med svenska folket om vikten av att låta vaccinera sig. OCH man skulle ha fört ett samtal med de som är tveksamma, rädda osv.

  S och MP säger sig ha byggt ett tryggt Sverige. Vad hade hänt om detta varit en pandemi där 25 % av de smittade dog inom 2 dagar? Det saknas ledning, strukturer osv. Låt oss hoppas att andra partier kommer till makten så det kan bli lite ordning på torpet. Vår nuvarande regering har älskat makten, strött ut pengar för att människor ska rösta på dem och så har de ägnat sig åt totalt oreglerad människohandel. Varje person som protesterade svartlistades, nåja sattes upp på en lista i varje fall. Svart är ju ett förbjudet ord. Att säga att man vitlistades låter konstigt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s