Andra länder stänger gränsen för alla men inte den humanitära stormakten

Regeringens svulstiga utspel för att stoppa smittspridningen genom att stänga gränserna för inresande från utlandet som inte kan visa upp ett nytaget coronatest, visade sig vara ännu ett slag i luften eftersom det innehöll ett tiotal undantag – bland annat för asylsökande.

Det vore så klart inte värdigt en humanitär stormakt att hindra människor från att söka skydd i Sverige trots att de passerat flera säkra länder på sin väg hit.

Konstigt nog har andra mer kallhjärtade länder tänkt annorlunda utan att varken mötas av kritik eller tappa ansiktet internationellt, till exempel Nya Zeeland som ett helt år haft stängda gränser även för flyktingar. Nu öppnar man upp igen, men kräver att flyktingar sitter 14 dagar i karantän – ett klokt beslut med tanke på alla coronapositiva illegala migranter man plockat upp från Medelhavet de senaste månaderna.

I Sverige har vi hela tiden haft öppna gränser för alla inresande utan vare sig kontroller eller krav på karantän, något som vi nu kommer fortsätta med för vissa grupper som undantagas de nya reglerna, exempelvis asylsökande. Fullkomligt befängt och varför ens införa restriktioner när de är så förbannat tandlösa?! 🤦‍♀️

#onlyinsweden

#denhumanitärastormaktenriderigen

Källa: Aftonbladet

9 reaktioner till “Andra länder stänger gränsen för alla men inte den humanitära stormakten

 1. Strax får vi veta vilka nya ministrar vår regim utser. Vilka får sparken, vilka nya krafter kallas in för att ännu mer kunna baktala SD och vinna valet 2022? Kanske någon/några mörkhyade? Kanske något arabiskt namn rentav?
  Redan på förhand vet vi att dessa människor inte vill Sverige väl.

  Gillad av 1 person

 2. Nä, regimen Löfven är fullt belåten med de människor den omger sig med. Han, statsministern, beskrev de 6 åren med MP som ”framgångsrika, vi har gjort Sverige tryggare och rikare”. Det var surrealistiskt att lyssna till karln. Han beskrev ett land som inte finns annat än i föreställningsvärlden inom socialdemokratin.

  Men han uppmanade svensken att vara stolt eftersom Sverige hjälper nödlidande, fattiga och utsatta människor världen över.

  Regimen har nu byggt Sverige till ett lyckligt, starkt, tryggt, rikt och jämlikt land. Nu ska resten av världen byggas på samma vis.

  Gillad av 1 person

 3. Kalla dagar, elimport, det eldas olja i Karlshamn.

  Är vindkraft räddningen? Självklart inte. Inget elnät i världen klarar mer än 1/3 energi från vindkraftverk.

  Men, nu satsar regimen inte bara på att förstöra närområdet för stackars människor i norr med synföroreningar i form av jättelika vindsnurror som dessutom låter förfärligt.

  Nu ska Sveriges elkunder betala för fullständigt onödiga vindkraftverk till havs. De kraftverken bultas fast i havsbotten. Det skitar ner, förstör ekobalansen osv. Det är dessutom otroligt dyrt. Den elen blir så dyr att den måste subventioneras. De pengarna kommer tas från Sveriges elkunder.

  Så Svensson, bered dig på att hosta upp ännu mer pengar nu när kärnkraftverk är hatobjekt nr 2 efter den vita rasen.

  Gillad av 1 person

 4. SD har baktalats, svartmålats ända sedan starten. Men partiet tuggar på och gör sitt jobb i kommun- och regionfullmäktige, riksdag mm precis som ett demokratiskt valt parti ska göra.

  Det är ett fungerande oppositionsparti helt enkelt. Ändå fortsätter de skamliga angreppen. SD sägs ha ”felaktiga reflexer”. Har V felaktiga reflexer som delar ut Leninpriset i form av 100 000 kronor till den det årets mest rövslickande PK-personen? Lenin, den massmördaren. Snacka om reflexer.

  Grundorsaken, i botten för alla dessa främst ivriga och självbelåtna kvinnor, grundorsaken till hatet mot SD är att de som röstar på SD inte är med i den fina skaran som räknas. De är inte med i alla de nätverk där dessa fina prativriga människor gnider sig mot varandra. SD-folket är helt enkelt inte fina nog. Inte ens lika fina som svarta från Afrika, inte lika fina som araber. De där mörka räknas ju inte på allvar av de fina. De är bara kul lekobjekt som de fina kan vara nedlåtande snälla emot. Ett tag.

  Men SD-röstare, det är något annat. Det är ju svenskar som vågar ta sig ton mot överheten. Hur vågar de hota de fina, de bildade, de belästa, de som VET och de som alltid bestämmer. Som får som de vill.

  DET är vadd hatet mot SD i botten handlar om! Överklassens hat när de ser sina privilegier hotas.

  Det är vad S medverkar till. S är inget annat än klassförrädare.

  Gilla

 5. Första steget mot S:s föreslagna familjevecka har tagits. Den innebär 5 dagars extra betald ledighet för vårdnadshavare med barn mellan 4-16 år. Varje dag beräknas kosta 1 miljard kronor.

  Sverige har idag världens mest generösa föräldraförsäkring.

  Socialdemokratin, partiet med storhetsvansinne, som inte drar sig för någonting i sina försök att få behålla makten.

  Gillad av 1 person

 6. Den humanitära stormakten Sverige med dess styrande regim bör nu genast ingripa och ge asyl åt Al Qaida-ledaren Khalid Batarfi!

  Batarfi har gripits i Jemen uppger FN. Nu riskerar han diskriminerande behandling (läs tortyr) av USA och andra. Sverige bör genast skicka utrikesminister Ann Linde att läxa upp på plats! Kontakta Margot Wallström i FN så hon kan tala om vad the swedish way innebär. Erbjud omedelbart bostad i Sverige åt Batarfi. Då kan han räknas ha varaktig anknytning och få svenskt medborgarskap.

  Endast här i Sverige Kan Batarfi få en rättvis rättegång. I avvaktan på rättegång kan Batarfi kanske bo tillsammans med Iraks f d försvarsminister förresten?

  Kom igen herr Löfven, Batarfi kommer ju torteras, skendränkas och pressas! Tillåter du sådant? Visst måste USA behandla Batarfi som du behandlar de stackars mördarna i Sverige? Batarfi har alla gånger haft en svår barndom han också.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s