Frågorna vi aldrig får svar på och det är vi som bekostar eländet

Jag brukar ofta kritisera svensk media för att brista i sin yrkesroll, särskilt när det kommer till att ställa våra styrande politiker mot väggen. I dagens SVT Nyheter finns ett utmärkt exempel på det då man berättar att totalt 600 personer beviljades asyl i Danmark under förra året, vilket är det lägsta antalet sedan 1992 och att landets integrationsminister är nöjd över siffrorna eftersom det är färre personer som man ska hitta en bostad till, färre som ska tilldelas en läkare och färre som behöver hjälp av arbetsförmedlingarna med anställning.

I artikeln får vi också veta att endast 1.547 personer sökte asyl i Danmark 2020, vilket är en historiskt låg siffra som förklaras av landets uttalat strikta migrationspolitik, där regeringens mål numera är noll asylsökande till Danmark.

Man upplyser slutligen om att i Sverige beviljades 7.189 personer, exklusive 3.220 kvotflyktingar, asyl 2020 och man trycker på att det minsann är den lägsta siffran sedan 2004.

I jämförelse med Danmark är Sveriges siffror en skamlig påminnelse om vår oansvariga och dyra migrationspolitik som skattebetalarna tvingas bekosta år efter år utan att någon beslutsfattare drar i handbromsen.

Det är nu en journalist som tar sitt jobb på allvar skulle kontakta exempelvis migrationsminister Morgan Johansson och ställa kritiska frågor. Till exempel:

Varför kan Sverige inte införa en lika strikt migrationspolitik som Danmark?

Vad är det som gör att just Sverige måste fortsätta med det kostsamma projektet att försörja hundratusentals människor där många saknar legala skyddsskäl?

Hur ser minister Johansson på det faktum att vi ständigt lockar till oss nya asylsökande genom vårt väldigt generösa bidragssystem som sänker landet samt lämnar svenska folket utblottade? Är det inte på tiden att skrota hela systemet och likt andra länder kräva att människor som kommer hit gör rätt för sig för att få tillgång till bidrag och välfärdssystemet?

Hur kan det vara försvarbart att fortsätta med en politik som uppenbarligen skadar landet mer än det tillför något och hur tänker sig herr Johansson att den ekonomiska kalkylen ska gå ihop sig när vi lånar pengar non-stop samt det är för få som arbetar och bidrager till skattekistorna?

Givetvis kan listan göras längre, men det är uppenbart att det finns många frågor som kräver svar och att det torde vara public service ansvar att ställa våra makthavare mot väggen när man de facto ser svart på vitt att något är väldigt galet.

Men det finns en tyst överenskommelse att statsstyrd media inte kritiserar eller ifrågasätter husse och deras viktigaste uppdrag numera verkar vara att hålla svenska folket ovetandes om vad som försiggår samt framställa våra styrande i så god dager som möjligt. Tyvärr är det för få medborgare som intresserar sig för landets utveckling och därför lyckas etablissemanget ro i hamn med detta. Således kan de lugnt fortsätta med nedmonteringen av landet medan svensken sover vidare.

#vibetalar

#viharvälingaproblem

#onlyinsweden

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rekordfa-beviljades-asyl-i-danmark-2020

13 reaktioner till “Frågorna vi aldrig får svar på och det är vi som bekostar eländet

  1. Ja, precis så! Vi får vara tacksamma så länge regimen inte stänger ner möjligheten att diskutera, ifrågasätta, argumentera och försöka förstå.

   Vår regim är djupt och starkt troende. De förmår inte hantera verkligheten. Verkligheten ser inte ut som deras tro, deras lära vill att den ska se ut. S simmar i bakvattnet av kommunismen som ju ger anvisningar om hur saker och ting ska vara i ett samhälle. S blev extremt kära i makten. Den kärleken kom att överskugga kärleken till folket, till sanningen, ja till allt….

   Då blir det så här, obegripligt, destruktivt, irrationellt, desperat närmast. Inte ens värdegrunderna biter längre, inte ens de kan tysta folk längre. Kejsaren är ju naken…..

   Gillad av 2 personer

   1. Regimen gör allt den kan för att stänga ner all regimkritik. Man har direktlinje till USAs stora tech-jättar, SwebbTV nedstänkt, man stänger ner bankkontona för kritiker, och man drar hundratals inför rätta för åsiktsbrott och yttrandebrott, censureringen är intensiv, alla som vill kommentera måste registrera sig och legitimera sig med namn, personnummer, telefon och hemadress. All information lagras med datalagringsdirektivet, en biometrisk databas är redan upprättad av alla ansikten. Den som vill undvika att bli övervakad, och vill fortsätta att diskutera, ifrågasätta, argumentera och försöka förstå, gå till WeChat i första hand och Telegram eller Signal i andra hand. WeChat är idag det enda helt säkra systemet.

    Gilla

 1. Förändringen är på gång sedan länge. Befolkningen kommer inte låta sig tystas. Misslyckandet med även Corona har gjort det uppenbart för folket att inte ens detta klarar Löfven, Hallengren och de andra. Kriminaliteten är ju uppenbar för samtliga. Eliasson, den fähunden, fick till slut gå, också ett tecken i tiden. Det skrivs allt oftare artiklar som den Jenny plockat fram. Så Corona satte nog spiken i kistan för S maktinnehav för gott. De blir nog ett mindre parti framöver. Hoppas de använder tiden efter det nederlag som kommer till att skaffa sig ett riktigt idéprogram som gynnar Sverige och svenskarna. Men, tillåt mig tvivla på att det kommer att blir så.

  Men journalistiken, bedrövligt. Regeringen har engagerat sig i kinesen Gui Minhais öde. Han skrev Kina-kritiska artiklar mm från sitt sommarresidens i något av de där länderna där borta. Sverige förolämpade Kina och fick svar på tal osv osv. Regeringen pratade med megafon ut i världen om förföljda journalister medan den tystade de vi har här i landet. Den där Gui kanske fick vad han förtjänade? Utmanar man Kina gång på gång får man väl räkna med konsekvenser. Här i Sverige har journalister verkligen tystats. Det är nog många som velat skriva men belagts med förbud av ledningen.

  Säg hllviken, hur vill du att det ska se ut politiskt efter 2022? Jag menar inte att du ska säga vilket parti du vill ha vid makten, utan mer ”vad tror du skulle vara bra för Sverige”? Vi har ju de partier vi har, det är de kort vi har att spela med.

  Gilla

  1. Eliasson är redan tillbaka, och än mäktigare idag. Gui Minhai sysslade inte med några Kina-kritiska skriverier. Han spred amerikansk propaganda mot betalning för att försöka undergräva förtroendet för Kinas regering och störta den, och spionerade för CIA, och det under hotelser från CIA. CIA utnyttjade hans dåliga ekonomi för att pressa honom. Det hade inget med journalism att göra. Hade han inte flytt in i Kina hade han inte levat idag. Sedan erkände han och samarbetade med Kinas SÄPO, och man lyckades stänga ner hela USAs mycket omfattande spion-, mutning-, och propaganda organisation i Kina. Artikel kommer på min blogg. Svensk journalism är idag som en gång media i Nazityskland. Den styrs helt av makten. Fritz Gerlich (1883 – 1934), som vägrade skriva för nazisterna, skickades till Dachau.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Gerlich
   Mats Skogkär, ledarskribent på Sydsvenskan, ”omplacerades” till en icke-skrivande tjänst efter att han skrivit en tweet som tidningens ansvarige utgivare Jonas Kanje inte gillade. Sedan avskedades han, enligt ”överenskommelse”, och har nu yrkesförbud.
   https://www.dn.se/kultur-noje/ledarskribent-pa-sydsvenskan-omplaceras-efter-kritiserad-tweet/
   https://www.journalisten.se/nyheter/ledarskribenten-mats-skogkar-ska-omplaceras-efter-privat-tweet
   https://nyheteridag.se/ledarskribent-pa-sydsvenskan-omplaceras-efter-kritik-mot-vanstern/

   Gilla

 2. Det står ju klart för alla varför MP kallar sig det gröna partiet. Grönt betyder att det är grönt ljus för alla att komma till Sverige. Om du bara lyckas ta dig in över gränsen så är det grönt ljus.

  Ett litet extremistiskt skitparti på mindre än 4 % tillåts bestämma över landets framtid. Det är S som låter dem göra det. Detta vill S ska ske och fortsätta.

  Uzbeker, mongoler och ukrainare är numer bland de största på tio i topplistan.

  Det lilla fascistpartiet MP skadar Sverige. Det agerar osvenskt. S agerar osvenskt. S är de som låter detta ske.

  Lyckas du ta dig till Sverige så får du stanna. MP garanterar detta. När opinionssiffrorna sjunker lite till kommer MP säga att ”vi har inte lyckats komma ut med vår politik”. Vi säger ”ni har lyckats extremt bra med den saken”. S ler förnöjt.

  Gilla

  1. Så fungerar ”demokrati”. Det är de små extrema grupperna som i verkligheten stänger ute befolkningen och tystar den så det är bara extremisternaas regler och vilja som gäller och tillåts.

   Gilla

 3. Det kanske kan bero på prestige eller ”drömmen” om lönsamhet lite längre fram?
  Ska man göra en så stor samhällsförändring så borde man dock ha koll på läget och vara öppen och ärlig med utvecklingen, åt vilket håll pekar det positivt eller negativt.
  Har svaga minnen av att en kille skulle invadera Ryssland för ca 80 år sedan, ungefär lika storavulna planer, alla vettiga avrådde och det gick inte så bra heller.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s