I landet med flest skolbränder i världen rycker beslutsfattarna på axlarna åt det kaos man skapat

Att Sverige har den största andelen anlagda skolbränder i världen är inget världsrekord att vara stolt över och i natt brann det igen, denna gång på Köpmanholmensskolan i Örnsköldsvik som började brinna under natten mot fredagen. Förskoledelen är totalskadad medan mellanstadiedelen är rökskadad. Efter fynd på platsen misstänker polisen nu att branden är anlagd och en förundersökning om mordbrand är inledd.

Redan 2018 konstaterade Brandskyddsföreningen i en kartläggning att antalet anlagda skolbränder i Sverige hade ökat med 47% på två år och var den högsta siffran sedan 2008. Man uppmanade då landets riksdags- och kommunpolitiker att agera för att vända utvecklingen.

Men antalet bränder i skolor, fritidsgårdar och förskolor fortsätter ligga högt och alltfler av dessa bränder är anlagda, så det lutar åt att våra makthavare ännu en gång slagit dövörat till när de informerats om att åtgärder krävs för att stävja den negativa utvecklingen – något som även känns igen i den eskalerande grova kriminaliteten som breder ut sig i landet utan att någon av våra beslutsfattare sätter ned foten en gång för alla.

Men det är klart, polis- och rättsinsatser höjer på sätt och vis BNP så det är väl därför detta får pågå inför öppen ridå samtidigt som de måste hålla sig väl med de stora väljargrupperna som låter de prenumerera på makten. Lite olyckor i arbetet får man räkna med, som en och annan död medborgare eller oskyldiga offer som får men för livet när ligisterna härjar i samhället. Dessutom måste man efter bränder bygga nytt och sådant gynnar också BNP! 👌

#onlyinsweden

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/skola-brinner-i-ornskoldsvik

23 reaktioner till “I landet med flest skolbränder i världen rycker beslutsfattarna på axlarna åt det kaos man skapat

 1. EU försöker forma ett gemensamt handlingsprogram för att strama upp inflödet av främmande människor. M:s Europaparlamentariker Tomas Tobe (han med de stirriga ögonen) har skrivit om det. Han har fått svar från upprörda EU-parlamentariker från Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet. De är ytterst upprörda över att frågan ens tas upp.
  Annie Lööf tittar strängt på svenska folket och säger att det ska vara hemkarantän tills Corona-testet är klart. Hon säger samtidigt att hon är besviken på det svenska folket.

  Det ska bli intressant att se hur Centern hanterar hemkarantänen i de våldsbejakande områdena.

  Gillad av 2 personer

   1. Om det låter som en anka, går som en anka, ser ut som en anka, och luktar som en anka, då är det nog en anka. Kallas sannolikhetskalkyl. I alla fall kommer jag inte ihåg att man sprang runt och brände ner skolor i perioden F.M (Före Massinvandringen). Ingen rök utan eld, som det heter.

    Gilla

   2. Du kan begå ett fel som kallas för ”confounding”. Det kan ex. vara så att den ökade ojämlikheten under samma period som massinvandringen har pågått kan vara den huvudsakliga faktorn bakom ökad kriminalitet. Att det finns fler kriminella procentuellt sett bland invandrare är heller inte märkligt.

    Dels byter ofta punktmarkerade kriminella land, dels kan beteenden gå i arv och dels befinner de sig oftare i underklassen i ojämlika samhällen, där givetvis kriminaliteten frodas.

    Gilla

   3. Orsaken till kriminaliteten tycks mig solklar och iögonenfallande påtaglig. Den ena är de importerade klanerna som i praktiken är finansiellt och annorstädes regerings sponsrade i Sverige. Samma problem fanns i Kina i Xinjiang, Inre Mongoliet, och Tibet, men dras makt och hederskultur undergrävdes systematiskt av regeringen, varför dom nu så intensivt protesterar. Den andra är att kriminella, terrorister, terrorsponsorer, och terrorplanerade har flytt undan rättsväsendet i sina hemländer och ges fri lejd och skyddas som ”flyktingar” i Sverige.

    Gilla

 2. Olof Palme levererar även från graven.

  Black Lives Matter-rörelsen har fått 2020 års Palmepris. Prissumman är 100 000 dollar.

  Undrar vart de pengarna tar vägen.

  Undrar vad Palme skulle sagt från talarstolen om Sveriges skolbränder? Satans skol-mördare kanske??? Eller också skulle han tigit eller ”förstått” utlänningarnas behov av att förstöra svenskarnas egendom? Det får vi aldrig veta. Men vi vet hur den nuvarande socialdemokratin hanterar denna djävulskap.

  Gillad av 1 person

  1. Vi vet inte om den som anlade branden var svart, men Palmepriset till BLM är förmodligen lämpligt, även om individer i deras led förmodligen står bakom en hel del mordbränder.

   Någon rasist var Palme inte, samt solidarisk med de människor som ville befria sig från förtryck, såsom apartheidregimen i Sydafrika, vilket råkade vara till förmån för de svarta i den nationen. Palme var även för vietnamesernas rätt till sin egen nation, d.v.s. befrielsen från amerikansk falsk-flagg och olaglig krigsförbrytelse (massmord).

   Men Palme var heller inte för den extrema massinvandring som sker idag, från länder med extremt avvikande kulturer. Inte ens 1200 kvotflyktingar från Vietnam ville han ta emot, eftersom han trodde att deras kultur skulle kunna få oanade konsekvenser i Sverige.

   Palme var för ett jämlikare samhälle och vetenskapliga metastudier visar att mordfrekvensen sjunker i mer jämlika samhällen. Jag skulle inte bli förvånad om ökad nivå av jämlikhet även kan ha ett samband med ett minskat antal mordbränder.

   En annan sak kan säkert vara att införa kurssystem som inte betygsätter studenterna, så att de kan tenta om ända tills de är redo för nästa nivå. Då kan inte missnöje med låga betyg få studenter eller deras föräldrar att balla ur heller. Har alla en chans att få ett arbete och en lön efter skolgång, finns heller ingen anledning till att balla ur, men bara att jobba på och vara glad, helt oavsett kulör på huden.

   Gilla

   1. Palmepriset till BLM är totalt vansinne. BLM:are skulle bestraffas och låsas in för all framtid.

    Gilla

   2. I det ojämlika och brutala USA så har BLM en funktion att fylla, precis som organisationer för vita som känner sig förtryckta av ojämlikhet och också råkar ut för våld.

    De verkliga förtryckarna är den monopolkapitalistiska bankmaffian som lever på att skapa konflikt dem emellan, men de där monopolkapitalisterna är givetvis deras gemensamma fiende.

    Sverige har nu amerikaniserats i tre decennier in i den amerikanska drömmen som skapar alltmer ojämlikhet, så jag misstänker att många svarta och vita i den svenska underklassen kan känna precis som de förtryckta i USA och apa efter.

    Men till skillnad från USA så görs nog jakten på slavhandlarättlingar i Sverige bäst i de egna svarta och islamistiska leden, d.v.s. hos de slavhandlar-förfäder som sålde slavarna till britterna och den amerikanska södern. De ättlingarna finner man nog inte hos alla muslimer, men säkert bland de extrema islamisterna som nyligen höll på med slavhandel i Libyen, tror jag. Dessa har sossarna med anhang importerat till Sverige och de spankulerar ofta omkring i helskägg och hucklen samt en hel hög ungar, eftersom planen, helt tydligt är att överbefolka Sverige med extrem islamism.

    Samtidigt är inget barn skyldigt till vad en förfader har gjort, eller till de vidriga skolor som indoktrinerar barn i in sekterism.

    Men idén om att ge sig på den fantastiske vetenskapsmannen Linnés statyer i Sverige är naturligtvis helt befängd. Han var ju ingen slavförsäljare eller slavdrivare. De fanns nästan uteslutande i Afrika och i Amerika.

    P.g.a. Palmes stöd till ANC, som befriade Sydafrika från apartheid, samt p.g.a. polisspåret, som jag anser är det mest sannolika spåret, så tror jag att Palme helt klart hade gillat priset till BLM som är emot polisbrutalitet och rasistiskt motiverat våld.

    Gilla

 3. Beslutsfattare och beslutsfattare, är det inte populärt att skylla på regionerna? Ja, det är ironi.
  Tyvärr är jag så dum i huvudet så att jag inte förstår varför det ska vara på det här viset, och vad som är så bra med det.
  Exempelvis den berömda Dan, det verkar som hans chefer är supernöjda med hans insatser, då han blir befordrad hela tiden för insatser som vissa inte tycker är så lyckade. Kan någon förklara för mig?

  Gillad av 1 person

  1. Systemet S Eriksson, systemet.
   Förresten tycker jag du kan skippa det där med dum i huvudet. Din fattningsförmåga ligger över snittet.
   Var modig!

   Gillad av 1 person

 4. Vem behöver skolor i dagens lyckliga socialdemokratiska samhälle? Här är det ju gott att leva utan kunskap. Hälften av de inhandlade främmande människorna röstar nu på S. Hälften!

  Socialdemokraterna, ett parti av bidragstagare och skolhatare. Det finns en tangeringspunkt där, S har mest förakt till övers för kunskap och bildning, det är titeln som är det viktiga. De flesta av de införda älskar respekt och titlar. De gör vad de kan för att förstöra skolan inifrån. Inte heller de anser att bildning är nåt att ha. Vad smäller högst i gänget på skolgården, kunskap i Sveriges historia eller en Vektor inhandlad i Krylbo?

  Gillad av 1 person

  1. Realist. Jag trodde och hoppades att det var Vector med c. Det kanske fanns någon sådan i Krylbo också, med lite tur.

   Gilla

 5. Så länge det finns ungdomar/barn som ser upp till brottslingar, gangster och tjuvar, och så länge det finns media som glorifierar dessa förövare och så länge det är en merit att ha ”suttit inne” för att ha mördat, rånat, våldtaget eller sålt knark eller begått en brottslig handling kommer detta att fortsätta. Så länge samhället tycker det är mer synd om brottslingen eller att socioekonomiska händelser får spela roll kommer detta att fortsätta. Så länge vi inte har samma värderingar och normer kommer detta att fortsätta. För att vända på trenden kommer det att behövas att vi sätter brottsoffret i första rum och inte ta någon som helst hänsyn till brottslingarna, de har redan gjort sitt val. Bara för man är fattig betyder inte att man kan bete sig som ett svin, bara för man har problem betyder inte heller att man kan bete sig som ett svin, bara för man kommer från ett annat land betyder inte heller att man kan bete sig som ett svin. Har man begått en brottslig handling så ska man straffas, för följd frågan blir varför är brottslingen mer värd än den som råkar ut för handlingen? ”Låt straffet motsvara brottet” detta sa Cicero några år innan Jesus föddes, sen har vi lagt till en massa förmildrande omständigheter som bara gynnar de som begår brott. Här har signaturen ”Rikard fd lärar” en skarpsyn vinkel ”Men vi vill inte att det som fungerar ska vara det som fungerar: vi vill att det vi gör ska vara det som fungerar. Då blir det såhär.”

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s