Här är de två gökarna som väljarna tror ska rädda Sverige ur krisen

Enligt en ny undersökning från Novus som mäter väljarnas sympatier för partiledarna för Sveriges riksdagspartier, har Ulf Kristersson (M) nu gått om statsminister Stefan Löfven (S) med knapp marginal som den partiledare med störst förtroende hos allmänheten. I botten hittar vi inte helt oväntat Isabella Lövin (MP) och Nyamko Sabuni (L).

I SVT:s artikel avslutar man för övrigt med följande: ”I botten hittar vi åter igen Isabella Lövin (MP) på en åttonde plats och Nyamko Sabuni (L) på plats nio.
– Isabella Lövin, Nyamko Sabuni och Jimmie Åkesson är de partiledare som flest svenskar uppger att de har mycket eller ganska litet förtroende för, säger Torbjörn Sjöström.”

Tittar man i rankningen ligger dock Åkesson på 3:e plats, medan Per Bolund (MP) är den som hör hemma i bottenskrapet med Sabuni och Lövin. En freudiansk felsägning från public sevice således.

Det är alltså någon av dessa två gökar som ska rädda Sverige ur krisen och som svenska väljare sätter sin tilltro till – antingen pest eller kolera om du frågar mig.

Jag förstår fortfarande inte varför det är så svårt för svenska folket att inse att de blir dragna vid näsan oavsett om rött eller blått lag sitter vid makten, eftersom alla riksdagspartier på ett eller annat sätt tjänar andra vars syften inte är att värna om riket eller dess invånare. Behovet av att få in nytt blod i maktens korridorer har väl aldrig varit viktigare, men denna lilla detalj är omöjlig att ta till sig för de flesta som hellre röstar fram samma gamla skåpmat varje gång det är dags att gå till valurnorna.

Nästa val kommer troligen inte att bjuda på några större överraskningar, utan det kommer bara att handla om mandatfördelning till samma syltryggar som innehaft makten i decennier och som aldrig kommer att lämna frivilligt.

Vi borde återgå till gamla premisser, där politikeradeln istället för en fet månadslön, Fria resor och bostad, diverse förmåner och övergenerösa fallskärmar, istället bara får en symbolisk summa varje månad för att tjäna folket. Då hade partiernas så kallade politikerbroilers flytt fältet och kvar får vi förhoppningsvis människor som brinner för att förändra landet till det bättre. En utopi, jag vet!

#onlyinsweden

#vibetalar

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ulf-kristersson-m-toppar-fortroendeligan-i-ny-undersokning

16 reaktioner till “Här är de två gökarna som väljarna tror ska rädda Sverige ur krisen

  1. Ja. En korrekt analys. Väljarna saknar omdöme. Det är ungefär likadant som att man bör vara försiktig med vem man släpper in i sin bostad.

   Gillad av 1 person

 1. Fan alltså, att de skrev så om Åkesson! Snyggt gjort Jenny att upptäcka det!

  Löfven som statsminister igen efter 2022? Det vore som att få blodcancer igen när man nyss tillfrisknat. Mer invandring och fortsatta privatiseringar.

  Kristersonpojken? Minskad invandring och nya privatiseringar.

  Åkesson? Minskad invandring och inga privatiseringar.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, så kan det te sig. Men nog har naturen ordnat det fiffigare än så. Men kul association, verkligen.

   Vi kan ju ansöka om att få döda en gök kanske?

   Forskare i Spanien har kommit fram till att skatgöken, som lägger sina ägg hos kråkfåglar, minskar risken för att boet ska plundras av rovfåglar och katter. Forskarna testade även teorin genom att flytta skatgökungar mellan kråkbon med samma resultat.

   Anledningen är att skatgökens ungar ger ifrån sig ett illaluktande sekret när de känner sig hotade och det tycks hålla rovdjur på avstånd och därmed också gynna värdfågelns ungar.

   En regerings främsta och viktigaste uppgift är att skydda folket och landet. Då är de goda gökar.
   Vår gök-regering som regerar med en Jök som grund är falsksjungande gökar. De ropar inte ko-ko, de ropar tyst med er, vi bestämmer, tyst med er, vi bestämmer…..

   Gilla

 2. Det är inte bara väljarna som saknar omdöme, detsamma gäller också en majoritet av riksdagspolitikerna, även en stor del av de kommunala politikerna befinner sig på samma låga nivå.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag håller inte med dig om att de saknar omdöme direkt. De flesta utför order för att få vara med i gänget, bra jobb, bra lön osv. Däremot ser vi ju så ofta hur själva avståndet från verkligheten påverkar dem. De är ”fångna” i sin egen intressesfär. De är sig själva nog. Folket behövs egentligen inte direkt. Ja för att arbeta och rösta, men annars. Så långt har det gått i Sverige nu. Det är så det ser ut när demokratin urholkats. Till inte ringa del har svenskarna sig själva att skylla vilket många skribenter ofta påpekar. Man skulle faktiskt med fog kunna påstå att det är alltför många av väljarna som saknar omdöme.

   Gilla

   1. Folket behövs nog enbart för att arbeta. Rösta behöver de inte längre. Det sköts hädanefter av en valmaskin. Tex typ Dominion.

    Gillad av 1 person

   2. Bettan ”Demokratin”, i den form den utövas i USA och Sverige, uppfanns för omkring 250 år sedan. Den har absolut inget att göra med den grekiska demokratin. Då vad det ett helt annat samhälle som inte längre finns. En lite klick har lyckats ta kontroll av demokratin, och driver den för egen räkning, ofta kallad Den Djupa Staten. Valpåverkan var tydlig i USA och drevs av tech-bolagen. Om valmaskinerna var manipulerade har inge kunnat bevisa, men det är mycket enkelt att göra utan att det finns några spår efteråt. Kina dumpade den dysfunktionella demokratin för över 70 år sedan. Att utveckla det nya systemet, folkstyre, var inte lätt, men nu fungerar det. Så långt efter i utvecklingen liger Sverige och USA. Dom är härdade diktaturer idag, helt utan reellt folkinflytande.

    Gilla

 3. De två gökarna kommer inte att kunna rädda Sverige, svaret är enkelt de har inte den kunskapen, förmågan, kraft eller duglighet till att lösa det som ligger framför oss, har man inte den potentialen tycker jag att man ska avgå. De som händer nu är som en lättare vårbris mot det som lär komma, vi sitter på en ekonomisk atombomb där allt från vanliga banklån, kommunernas skulder till migrations kostnaderna bara skenar och på detta lurar en hyperinflation. Der räcker att man ser sig omkring så ser man att det är inte mycket som fungerar allt från äldrevård till andra viktiga samhällsfunktioner går på knäna, de säger väl allt om våra politiker när de tror på riktigt att de bästa sättet att lösa integrationsproblemen är att plocka in fler invandrare. Mycket utav Sverige är uppbyggt på bidrag men den ekvationen spricker snart när de är fler som får bidrag än de som drar in skattepengarna och som vanligt så är det vi vanliga medborgare som får problemen i knäet. Jag ser ingen i Sveriges riksdag idag som har den kompetensen eller som har modet att vända på skutan, för de som sitter i den stora sandlådan i Stockholm handlar allt om pengar och makt. Det finns ingen absolut ingen som vågar sätta Sverige och svenskarna först och som samtidigt kan se vad som kommer att komma. Naturlagen säger att allt som går upp faller ner, detta har ingen lyckats undkomma, det gällde Tulpanbubblan i Holland det gäller även för kaniner när pesten slår till och denna lag gäller även i dagens samhälle, tyvärr kan ingen säga exakt när den kommer men en sak vet vi och det är att den kommer. Det spelar ingen roll hur svensken röstar eftersom politikerna inte vill Sveriges bästa, politikerna har en egen agenda som de arbetar utifrån och i den ingår inte de svenska folket.

  Gillad av 2 personer

 4. Inte konstigt att människor som betraktar fulmedier inte litar på Åkesson efter all skit han har blivit nersmetad med, i jämförelse med de andra som fulmedierna lismar för.

  Jag litar själv inte på SD, inte enbart Åkesson, men det beror på att de inte längre står i opposition till EU-eländet som är en stor del av Europas nationers problem. EU:s krigsförbrytelser och signalpolitik har massmördat massvis med människor av andra raser från andra nationer också. EU/Nato är rasism på riktigt.

  Att SD INTE fördömer Nato, EU och Israel, och andra nazi-lika krigsförbrytare är en annan sådan där grej som gör att jag inte kan lita på SD.

  SD och SD-medlemmar är därför inte ensamma om klandervärt beteende, men krigsförbrytelse blir inte rätt för att 75% av de andra partierna, samt de klandervärda valboskapen som röstar för dem, är för sådant.

  Gillad av 1 person

 5. Gör som jag, jag har aldrig och kommer aldrig att lita på en politiker. Det gör bara de naiva eller de som är idiotiskt troende. Systemet är som det är och allt handlar till syvende och sist om att manövrera i det minfältet. Ni kanske känner till den där trappan på Gröna Lund som består av två separata halvor? Det är så man måste hantera politiken. Vad gynnar Sverige och svenskarna bäst? Vilket val ger minst negativt som följe? För med varje bra sak finns alltid en dålig sak. Då får man se till att det goda överväger det dåliga. Det duger inte att stå still och tveka, då hoppar något ännu värre fram kanske. Bifogar video från trappan på Gröna Lund.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s