Skötsamma utestängs från sommarjobb när dessa öronmärks för utsatta ungdomar

Sverige består numera av många särskilt utsatta områden, så även Eskilstuna och där vill Moderaterna använda lite märkliga insatser för att bryta utanförskapet genom att låta minst hundra av kommunens sommarjobb öronmärkas för ”socioekonomiskt utsatta” ungdomar.

Ett likande förslag lades även förra året, men stoppades då det antogs bryta mot kravet på lika behandling i lagen. Nu har dock tjänstemännen tänkt om efter att liknande insatser tillämpats i andra kommuner.

Jari Puustinen (M), kommunalråd och ordförande i arbetsmarknads och vuxenutbildningsnämnden, försvarar åtgärden.
-”Det är ingen hemlighet att vi har ett stort utanförskap och vi har en hög arbetslöshet, då gäller det att stötta upp de som har det tuffast genom att ge dem den här möjligheten”.

Nu är förvisso inte alla ungdomar som bor i dessa ”utsatta” områden kriminella, men det budskapet som politikerna sänder ut är att skötsamma ungdomar ska stå åt sidan i solidaritet med de som har sämre förutsättningar.

Varför man tycker att det är ok från kommunens sida att åsidosätta likställighetsprincipen förtäljer inte historien, men jag tycker personligen att alla ska ha rätt att konkurrera om sommarjobben på samma villkor, vilket nu inte sker och i slutändan skapar man bara mer polarisering mellan grupperna.

På ett sätt kan man dra paralleller till hur svenska politiker överlag hanterar det faktum att vi tagit in alldeles för många människor i landet utan att ha kapacitet att hantera det på ett korrekt sätt, vilket leder till utanförskap, kriminalitet, bidragsberoende, ökat droganvändande samt försämrad skolgång – man kräver att lokalbefolkningen makar på sig och anpassar sig så att dessa grupper får förtur samtidigt som man hela tiden fyller på med nya.

Gräddfiler ges numera till bostäder, arbeten och skolor så man kan bara föreställa sig vilket kaos som väntar de närmaste åren när våra styrande, som är inkapabla att tänka i flera steg samt göra konsekvensanalyser, är fast beslutna att fortsätta det höga inflödet med nya migranter som kräver omhändertagande och resurser som vi saknar redan i dag.

Fler och fler människor i utanförskap samtidigt som den godhetsknarkande politikeradeln gör sitt bästa för att blunda för konsekvenserna av sin oansvariga politik är vad som väntar runt hörnet. Frustrerande minst sagt och våra barn är de som i slutändan betalar det högsta priset för att vuxna människor helt saknar sunt förnuft.

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

https://sverigesradio.se/artikel/utsatta-ungdomar-far-fortur-till-sommarjobb

8 reaktioner till “Skötsamma utestängs från sommarjobb när dessa öronmärks för utsatta ungdomar

 1. Jag är inte ett dugg förvånad. Detta har pågått år efter år. Finns det en plats i helvetet så är den definitivt bokad för en stor del av den svenska politikerkåren.

  Gillad av 2 personer

  1. De ÄR helvetet!

   Visst har ni också sett svansarna, bockfötterna och hornen? Det är därför vår kulturminister har så mycket löshår på skallen.

   Gilla

 2. Det är bara ett sätt till att ge Illigala Afghanistanier möjligheter till att stanna.
  Politikerna har i flera år bara gett jobb åt asylsökandes barn och Afghanistanierna.
  Det är inget annat än diskriminering och olagligt.
  Tre jobb gav nu i Halmstad till Afghanistanier utan prövotid.m
  Göteborg tänkte samma sak men de protesterade. Men trots att det är M som
  Säger att de ska utvisas har de i flera kommuner gett Afghanistanierna jobb.

  Att vi inte fler kommuner än Göteborg anmält det till Diskrimineringsombudsmannen
  Är ren feghet och systematisk

  Politiker och myndigheter tar olagliga och vidriga beslut, de prioriterar
  Illigalasflyktingars barn framför sjuka och funktionshindrade barn.alltså
  De fattigaste och mest utsattas barnen.

  Som illigal flykting och människor som får bistånd har en mini summa den summan gäller
  Inte funktionshindrade.
  Funktionshindrade kan jobba för 8000 kr heltid och tvingas begära hjälp
  Från familj och barn.medan en flykting garanteras
  De får får lägre pension eftersom de ska leva på anhöriga.
  Får betala mediciner och hjälpmedel dyrt. Medan flyktingar betalar 50 kr och får
  Allt annat gratis.

  Värsta är att politikerna har medvetet gjort dessa valen men
  om man tar upp det blir det rasism
  Stämpel.

  Gillad av 2 personer

 3. Hur mycket mer skit tål det svenska folket av sin S-styrda regim och fega oppositionspartier?

  Utom SD, de är inte fega. De har fått löpa gatlopp medan de övriga demokratiska partierna har bombarderat dem med skit ända sedan starten. I det demokratiska Sverige. Hur understod sig SD att komma och helt öppet peka på och säga att införseln av utlänningar är skadlig för svensken och Sverige? En sån makalös fräckhet! Tyckte alla andra partierna.

  Men nu sitter SD i riksdagens viktiga utskott där besluten i praktiken fattas. Nu är de där, efter valet kanske de finns med i en regering. OM de gör det så kommer villkoret från dem vara att den livsfarliga smittspridningen utifrån och in i Sverige minskas eller stoppas.

  Bara det faktum att SD finns har gjort att övriga partier mer eller mindre har ändrat sig om införseln av främmande människor. Utan SD hade detta inte skett, eller också hade det dröjt många år till. Kanske när 4 miljoner var importerade?? När Sveriges militär och näringsliv blev desperata och såg till att avlägsna vår ”terror-regim”?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s