Nedstängningarna kostar mer än de smakar

Det är inte bara världsekonomin som påverkas negativt av corona efter alla i mina ögon onödiga lockdowns, även samhället i stort får ta smällen med sämre folkhälsa och en påverkad skolgång för landets elever som slår hårt mot de som redan innan hade svårt att hänga med i undervisningen. Dessutom blir kostnaderna oöverskådliga under lång tid framöver.

En ny forskningsrapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU), visar nu att konsekvenserna för samhället på sikt kommer att bli stora på grund av den ökade frånvaron i förskolan och skolan under coronapandemin, där frånvaron bland barn och personal ökat med mellan 50-70%. När effekten av det räknas samman i form av minskade livsinkomster för barnen så uppskattas kostnaden för samhällsekonomin till över 10 miljarder kronor.

När vi redan innan coronakrisen hade stora problem med att många barn behöver extra hjälp och stöd i skolan, vilket inte kan erbjudas på grund av resursbrist som grundar sig i att skolorna saknar pengar, är det inte svårt att föreställa sig hur detta kommer påverka skolan samt de mest utsatta eleverna som kommer halka efter ännu mer i undervisningen. Ytterst beklagligt!

Samtidigt sitter vissa och kräver mer nedstängningar av Sverige utan en tanke på de katastrofala följder det får på såväl samhället som på individnivå trots att studier påvisar att lockdowns inte haft positiv effekt på smittan.

I går gick det att läsa att två forskare påstår att alkohol ökar risken för att få coronaviruset och man krävde nedstängningar av Systembolaget samt indragna serveringstillstånd. Det finns ingen hejd på galenskaperna och för de som ser igenom skrämselpropagandan finns det ett tydligt mönster som syftar i total kontroll över våra liv – du får inte göra si och inte så, absolut inte gå dit, inte äta det, inte dricka det, inte träna på gym eller i sporthallar, inte gå till badhus, inte resa, inte gå till jobbet, inte gå till skolan eller förskolan, inte gå på restaurang, inte gå på bio/teater/konserter/, inte gå på disco, inte köra bil, inte åka kollektivt, inte handla etc.

Man undrar hur långt de kan driva det? I andra länder sker våldsamma protester till följd av den ökade kontrollen, men i Sveriges kan de nog hålla på ett bra tag till eftersom den indoktrinerade befolkningen följer minsta vink utan eftertanke.

#onlyinsweden

#followthemoney

https://sverigesradio.se/artikel/okad-franvaro-i-skolan-kostar-miljarder

6 reaktioner till “Nedstängningarna kostar mer än de smakar

 1. Jag börjar också på allvar bli alltmer tveksam till SÄTTET man försöker hindra smittspridning. Det finns inte någon evidens för regeringen att ta spjärn emot när den gör en POLITISK och total nedstängning via TVÅNG.

  Det är kanske därför Tegnell framstår som mer och mer absurd i hur han beskriver hur bra det går med regeringens strategi. Sist i Europa med att säga ”använd munskydd för tusan, alltid kan hjälpa något. Det används ju av någon anledning i operationssalarna”.

  Det börjar sakta LUKTA illa om SÄTTET att hejda smittan. Inte bara i Sverige utan världen över kanske. Visst funkar det alltid bättre med få men skarpa regler men framförallt ett stort mått av frivillighet??? Frivillighet måste förstås kopplas ihop med några får men skarpa sanktioner om du bryter mot vad den grundläggande frivilligheten ger möjlighet till. Hostar du på en polis med avsikt ska du förstås straffas SNABBT OCH STENHÅRT.

  Jag blir allt mer övertygad om att regeringen hade inte en aning om hur den skulle bete sig när viruset sa hej, hej, är är vi! Det kanske var därför regeringen sade ”Gör som ni vill. Vi bryr oss inte så länge ni tiger och röstar på oss”?

  En alltför POLITISK nedstängning alltså. Kanske hade det varit bättre med en strategi enligt epidemiologer, ja inte torrhjärnan Tegnell då förstås, men han är ju politisk hela han. Utan riktigt folk. Både svenska och i andra länder.

  Gilla

 2. Stopp för alkohol. Fantastiskt. Det är ju därför så många avlidit på våra äldreboenden, eller hur? De satt ju och pimplade både vin och sprit hela dagarna. Då förstår man ju att det är därför det avlidit så många på äldreboenden. Eller kan slutsatsen vara fel…………..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s