När otryggheten ligger som en våt filt över landet och fattigdomen breder ut sig får riksdagsledamöterna löneförhöjning

Efter att ha jobbat i Malmö i snart två månader finns det en sak som jag fortfarande inte vant mig vid – de ständiga blåljusutryckningarna. Flera gånger per dag far det förbi polisbilar och brandbilar med blåljus, i dag måste varit något sorts rekord för jag tror jag räknade till tio olika incidenter. Men det är väl sådant man får vänja sig vid i det nya Sverige och en titt på nyhetsrapporteringen bekräftar den bilden. Ett litet axplock nedan.

*Vansinnesfärd och polisjakt i Norrköping
*Bilexplosion vid pendeltågsstation i Nykvarn
*Stor polisinsats efter rånförsök mot butik i Rinkeby
*Omfattande skadegörelse på skola i Karlskoga
*13-årig pojke rånad av tio andra pojkar i Angered
*Man misshandlad av flera andra vid Brommaplans tunnelbanestation

Det känns väl tryggt att bo i Sverige numera för både stor och liten?! Nej, det är det nog många som inte håller med om den saken.

När jag häromdagen pratade lite löst med barnen om att flytta in till Ystad, protesterades det högljutt – dock inte bara för att de gillar att bo nära naturen, utan även för att de känner en rädsla för att bli påhoppade eller rånade när de går ensamma till och från skolan. Så deprimerande på något sätt att man redan som barn har den känslan.

Så vad görs konkret för att stoppa den här negativa utvecklingen där otryggheten ser ut att fortsätta öka? Långt ifrån tillräckligt förutom lite plattityder då och då från våra ministrar samt oppositionspolitiker, men så länge medborgarna verkar nöjda har våra styrande fritt spelrum att fortsätta ignorera den farliga utvecklingen.

I dag kom dessutom nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) som visar att andelen svenskar med låg ekonomisk standard fortsätter att öka och 2019 nådde den högsta nivån hittills, med över 15% av befolkningen.

Då känns det väl betryggande att riksdagens ledamöter gett sig själva löneförhöjning för att de presterar så bra?! 1.500 kr extra får
riksdagsledamöterna i arvode, vilket innebär att ledamöternas nya månadslön hamnar på 69.900 kr. Det har de gjort sig förtjänta av! 👌

#sverigeärfantastiskt

#vibetalar

Källa: Aftonbladet, Expressen, GP

16 reaktioner till “När otryggheten ligger som en våt filt över landet och fattigdomen breder ut sig får riksdagsledamöterna löneförhöjning

 1. Om man nu ska lita och tro på ledande Svenska politiker så resulterar sämre socioekonomiska faktorer (fattigdom) i våld och kriminella handlingar. Det ser med andra ord mörkt och dystert ut i spåkulan. Vi får hoppas att Stefan har fel, men det är svårt att vara överdrivet positiv.

  Gillad av 1 person

 2. En annan fick hela 150 spänn mer i pension per månad. Det gör 1800:- på årsbasis medan högsta hönset, en person med namnet Stefan, fick 4000:- mer per månad. Då har han ju råd att köpa en splitter ny rakapparat. Det är skillnad på olika vill jag påstå. Allas lika värde mäts i varje fall inte i stålar för där gäller devisen, allt åt de som har mest och skulle det eventuellt bli några småsmulor över så får väl populasen slåss om dem. Vem bryr sig liksom om de där nere när vi sitter och smörjer kråset med sprängd anka och gåsleverpastej för det är vi verkligen värda, som vi slitit…

  Gillad av 2 personer

 3. Och nu går SMHI ut med en klass 1 varning för 20 cm snö i fjollträsk. Kanske behövs för fjollorna som bor där så de håller sig inomhus med sitt rödvin. Hur vore det om de som sägs ha hand om våldskapitalet, vilket skulle vara polisen, (fan trot) gick ut och varnade för rån, våldtäkter, bilbränder och bombanfall i parti och minut i stället. Men där är det lika tyst som i mausoleum och något annat var heller inte väntat.

  Gilla

 4. Efter 2014 så har branduttryckningarna ökat med 200 procent i lilla Halmstad.

  Vi kan nog räkna med att flyktingarnas brotten
  kostar staten ett antal hundra tusentals gånger mer
  Än hela svenska befolkningen kostar varje år.
  Mellan 30 -50 miljoner kronor kostar en kriminell flykting oss skattebetalare.
  Varje flykting kostar tio tusentals gånger mer än
  Vad en svensk arbetare tjänar under sin livstid.

  Vi pratar om ett brottsligt LSS företag som plundrat staten på 400 miljoner på
  Ett år importerat 3 brukare och hundratals kriminella och illigala människor.
  Utan migrationsverket s vetskap.
  Allt ambulans, polis och branduttryckningar är en kostnad för samhället
  men en risk för våra liv.
  Det finns ingen plats för oss i sjukhusen ,
  polisen kan inte rycka ut för att skydda oss.
  Vi får inte plats på IVA för där ligger flyktingar som ordnat bröllop.

  Vi förlorar på alla sätt och vi har inga rättigheter samtidigt
  Som Malmö bostäder finanseras med skattepengar har flyktingen sålt sin
  Lägenhet vidare och får dubbla inkomster och lever på lyxparadis i Spanien
  Eller sina hemländer.
  Och Svenskarna blir bara fattigare och fattigare.
  Svenska skattepengar håller på att finansiera knark och lyxbostäder
  Över hela världen.
  Medan våra politiker tänker hur de ska lura arbetsklassen att arbeta tills
  De dör.

  Gillad av 1 person

 5. Orkar snart inte läsa/höra mer om idiotin som pågår i landet. Våra så kallade folkvalda politiker ser enbart till sina egna feta plånböcker och stampar gladeligen ner dom som har det sämst ännu längre ner i skiten. Och vilka det vurmas för måste man snart vara både blind och döv för att inte fatta…..

  Gillad av 1 person

  1. Det är mer än bara feta plånböcker som gäller. ”Makten framför allt”. Varför inte göra av med dom nästa val, eller dessförinnan.

   Gilla

  1. Så har det varit i enpartistaten Sverige i över 100 år nu. Så har dom härskat, och genom att köpa röster med bidrag och förmåner, eller importera valboskap som sedan vill ha betalt i bidrag och förmåner.

   Gilla

 6. Det är humor. Det framgångsrika svenska näringslivet har alltid varit socialdemokratins hatfiende nummer ett. Ändå är det näringslivet som gjort det möjligt för socialdemokratin att ösa ut pengar ända bort till det mest avlägsna land i världen.

  Nu är det näringslivet som håller den här skutan flytande i Sverige. Regimen tar till värre och värre metoder. Odemokratiska metoder.

  Vår regim behöver stålar, massor, massor av stålar för att betala ut åt alla håll så att de ska få rösterna i valet 2022.

  Numer hatar socialdemokratin inte näringslivet öppet ens. Men de hatar de att erkänna sitt beroende av näringslivet. De hatar stunden just nu, för de ser att makten kommer glida dem ur händerna. Trots att vårt svenska näringsliv är bättre än i de flesta andra länder.

  Så blir det alltid, när en regim suttit tillräckligt länge beter den sig alltmer illa. Sådana regimer sopas bort från makten. Det är oundvikligt och bara en tidsfråga. Hur mycket skit tål svenska folket?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s