Coronakrisen skapar ett ökat migrationstryck på Europa

Den regelbundna rapporteringen om NGO-fartyg manövrerade av hjälporganisationer som plockar upp migranter utanför Libyens kust och kör de till europeiska hamnar, ger vid hand att migrationstrycket mot Europa fortsätter att vara intakt även under coronakrisen, vilket även årsstatistiken från Frontex bekräftat.

Enligt migrationsorganisationen ICMPD, har coronapandemin dessutom haft en ökad effekt på migrationstrycket på Europa.

Chefen för ICMPD och tillika tidigare utrikesminister i Österrike,  Michael Spindelegger, menar att bra vård attraherar illegala migranter att ta sig till Europa.
-”I EU vaccineras man gratis, vilket är mycket attraktivt för migranter från Afrika, Latinamerika och Asien. Därför förväntar vi oss en ökning av illegal migration. En annan faktor är den globala ekonomiska krisen. I många länder är det dystra prognoser för ekonomin, varför trycket på att emigrera kommer att öka.”

EU har dock fortfarande inte enats om en gemensam migrationspolitik, så något motdrag är därför inte att vänta.

En undersökning utförd av den tyska tankesmedjan Konrad-Adenauer-Stiftung, visar också att migrationstrycket återigen kan öka på Europa eftersom en tredjedel av de tillfrågade i Libanon och Tunisien bekräftade att de under de tolv senaste åren haft tankar på att lämna sitt hemland på grund av ekonomiska skäl, där de flesta övervägde att emigrera till västländer, i synnerhet Europa.

Även om det skulle vara en våt dröm som går i uppfyllelse för Miljöpartiet och Centern, så är det sista vi behöver nu en ny migrationskris à la 2015, när vi misslyckats kapitalt med att hantera de som redan är här och i synnerhet hantera konsekvenserna av detta misslyckande som slår hårt mot samhället. Med facit i hand är det faktiskt en skam att ens kalla sig en humanitär stormakt när det enda man åstadkommer är utanförskap, polarisering och sämre förutsättningar för medborgarna.

Men som bekant genomsyras inte maktens korridorer av det sunda förnuftet, så vi fortsätter självklart vår Golgatavandring.

#followthemoney

Corona pandemic could exacerbate migratory pressure on Europe

9 reaktioner till “Coronakrisen skapar ett ökat migrationstryck på Europa

 1. Då kan den oikofoba PK-adeln använda Corona som vapen även i migrationsfrågan i sin kamp för att förstöra Europa och utplåna de suveräna nationalstaterna.
  Snart drevas det:
  – Europa har en skyldighet att i Coronatider öppna gränserna på vid gavel för all världens lycksökare…
  Tvi vale.
  Den nya kampen då invandringsfrågan ju är förlorad får bli att göra Sverige så oattraktivt som möjligt för lycksökarna. Det sker lämpligen på ekonomisk väg.

  Gillad av 1 person

  1. Så där har det alltid varit. Vi ser det nu i vår tid när vi studerar vår tid. Men om man bara ser vår tid med fokus på all djävulskap blir det rätt tungt.

   Om man tolkar dagens värld med historien som bakgrund kan man andas lite lättare. Det var inte bättre förr.

   MEN, man ska alltid försöka vara klok, försöka ändra det som man upplever som fel!

   Churchill gjorde en ful chansning med mötet med Stalin. Det gjorde amerikanarna skitförbannade, de visste inte något om det hela.

   För att riktigt förstå historien under 1900-talet måste man studera första världskriget. Man måste dessutom studera MÅNGA OLIKA författare, lyssna till många olika röster.

   Det är konsekvenserna av allt 1:a världskriget gav upphov till som i lever med i stor utsträckning än idag. Det räcker att peka på att kejsardömet i och osmanska riket föll samman till följd av detta enda skott i Sarajevo. Idag har vi nationalstater med allt vad det innebär av felaktiga gränsdragningar osv osv. EU är också en konsekvens av vad som hände i början på förra seklet. Balkankrigen, oron där borta osv osv. Se gränslinjerna på kartan för länderna i Mellanöstern. Instabiliteten där har till stor del än idag att göra med gränsdragningarna som gjordes då.

   Man måste alltid försöka var klok och påverka för det man anser rätt. Inom demokratins spelregler. Det är det bästa system människan hittills kommit med. Om man inte är kines med detta lands unika historia och kultur.

   Gilla

   1. Problemet i länder som Sverige är att ingen har rätt att påverka, och demokratins spelregler, sätts, tolkas och förändras av en lite autokratisk elit som utsetts av dolda ideologiska partifunktionärer. Det är denna lilla elit som sätter demokratins spelregler, och genomför dom. Att många tycker att det är det bästa system människan hittills kommit med beror på att få har provat något annat system, att demokratin är gjuten i sten och ingen förändring tillåts. Ingen i ett samhälle har rätt att välja politisk system, hur det skall fungera är påtvingat uppifrån. Kinas historia är faktiskt inte så unik som många tror. Kinas demokratiexperiment föll sönder 1949, och skulle ersättas, tro det, av en demokrati med endast ett parti som skulle styras av folket. Mao var filosof, han ville avskaffa allt som tidigare hade skapat motsättningar och strider i demokratin Kina, som partier, kulturer, religioner, språk, osv. Som vi vet fungerade det inte. Idag kallar man Kinas system ”socialism med kinesiska förtecken”, och grunden är folkstyre och att ”dela med sig” medan man tolererar och respekterar och tar ansvar på personnivå. Politiska partier av svensk modell regerar inte. I Kina är ”partier” mer som ”folkrörelser” i Sverige. I Kina har alla samhällen rätt att välja eget politisk system, Wukan i Södra Kina har/hade partidemokrati, Huaxi diktatur, därför att så ville folk ha det. Wukan resulterade i slagsmål, korruption, och förtal, och samma strider vi ser i Sverige. Amerikanska forskare har hittat 930,000 demokratier i Kina på lokal-nivå (American Enterprise Institute), men inte partidemokratier. Man röstar om allt, ledningen är ett by-råd bestående av betrodda. Upphör förtroendet för personen upphör makten. Nyare samhällen. Grindstäder, drivs mest som företag, VD och styrelse utses av en stämma (kongress), och sparkas när don inte längre har förtroendet.

    Gilla

  1. Du pekar på bristen på logik och bristen på konsekvensanalys av införseln av främmande människor till Sverige. Det är utmärkt!

   ”Förr i världen” hade vi medborgare rätt till en egen åsikt i Sverige. Från 2014 och framåt har vi definitivt inte längre rätt till en egen åsikt. Den åsikt som gäller för oss alla är numer den åsikt som den S-ledda regimen anbefaller.

   Detta gäller inte bara införseln av främmande människor till vårt land utan faktiskt det mesta i samhället.

   Numer har vi alltså INTE rätt till en egen åsikt. Vad värre är och det du pekar på bjornwiklund är att vi inte ens har rätt till verklighetens fakta längre. Verklighetens fakta är betydelselösa för vår regim.

   Vår regim bryr sig inte om verklighetens fakta. Vår regim har SINA EGNA fakta och det är dem vi medborgare har att packa och rätta oss efter. Annars råkar du illa ut.

   Gillad av 1 person

 2. En våt dröm för C och MP, men även för V att få ett nytt 2015 med ringlande köer in i Sverige av dessa människor skriver vår Jenny!

  Själva uttrycket ”våt dröm” har väl med sexuell upphetsning att göra.

  Så då förstår vi nu varför Sverige behöver ständigt ny påfyllning från arabland, från Afrika, ja från hela världen.

  C, MP och V blir sexuellt upphetsade av införseln av dessa utlänningar. Det sker rentav nattetid både pollution och lubrikation? Upphetsade! Upphetsande import! Beroendeframkallande? Det krävs ständigt mer och mer……..

  Gilla

 3. Att bara skylla politikerna är inte sanningen.
  Vi har en journalist kår som verkar välkomna
  Och säljer Sverige till flyktingar över hela världen.

  Vi ser hur de åker och besöker olika Svenska projekt och hur folk
  Då reagerar med att försöka ta sig hit. Då vi har så mycket
  Pengar att ge bort ,då har vi pengar att ta emot dem.
  De åkar och besöker kvinnliga IS terrorister efter några veckor är de här.

  Frågan är hade de med sig pengar från deras släktingar?.
  Vi har sett en hundraåring i Turkiet två veckor senare var hela familjen på
  Tio st i Sverige.
  All reklam. Alla som pratar och hörs och ses är nu majoriteten mörka och invandrare.
  Så att SVT,SR , journalister och företag garanterat fått pengar för att hjärntvätta
  Medborgarna är en politisk maktmissbruk av skattepengar till olagliga saker.
  Politikerna är värre skadar n Trump.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s