Våra politiker ropar efter vaccinationsintyg utan eftertanke

Som ett led i att få fler människor att vaccinera sig, flaggar nu regeringen för att man ställer sig positiva till ett EU-gemensamt vaccinationsintyg som bevisar att en person vaccinerats mot covid-19 och som exempelvis ska kunna användas av den som är ute och reser – något som även Moderaterna skriver under på. Det är dock oklart när intygen kommer att vara klara.

Intressant att så många partier är villiga att dela upp befolkningen utifrån vilka som tagit vaccinet och därmed peka ut de som inte vill utsätta sig för onödiga hälsorisker utan hellre förlitar sig på sitt immunförsvar.

Med tanke på att Sverige i över ett år, förutom nu på slutet när man begränsat inresande från Danmark och Storbritannien, tillåtit vem som helst att resa in och ut ur landet utan någon som helst kontroll eller krav på karantän, framstår detta utspel som fånigt. Men det gäller att framstå som att man nu ”tar ansvar”.

Några intressanta frågor som uppkommer är:

Hur avser man att göra med de personer som av medicinska skäl inte kan ta vaccinet – ska de hindras från att resa eller ska man göra undantag för en grupp potentiella smittbärare?

Hur säkerställer man att inga oseriösa vårdgivare utfärdar falska intyg, vilket för övrigt redan skett?

Vaccinet skyddar bara i åtta månader – hur ska man tillse att miljoner invånare vaccineras två gånger per år livet ut samt vem betalar för inköp av årliga vaccindoser till hela befolkningen?

Men eftersom våra folkvalda representanter inte ställs mot väggen av kritiska journalister och den välindoktrinerade stora massan förlitar sig på farbror Staten i alla väder, kommer antagligen denna fars fortsätta utan hinder.

#brödochskådespelåtfolket

#followthemoney

https://www.friatider.se/lofven-vill-dela-upp-manniskor-utifran-vaccinering

https://sverigesradio.se/artikel/regeringen-vill-ha-vaccinationsintyg

13 reaktioner till “Våra politiker ropar efter vaccinationsintyg utan eftertanke

 1. Då jag är transplanterad, och därför äter medicin, som tar ner mitt immunförsvar, vet man inte ännu, om jag över huvud taget kan vaccinera mig. Dessutom, har vaccintillverkarna uteslutit immunsupprimerade ur testgrupperna, så man vet inte, om vi kan ta vaccinet. Det är nu snart 12 år sedan jag transplanterades, och min avstötningsmedicin har fungerat som avsett, jag har varken haft organavstötning eller biverkningar av denna medicin.

  Gillad av 1 person

 2. Hur skulle en stat hantera en pandemi om det var t ex ett virus som dödar på dagen och där det kommer vaccin som skyddar hyggligt? Hur ska en federation hantera sådant, länder emellan? När det är krig skrivs folk ut som soldater, de som vägrar delta ställs till svars. Om en dödlig pandemi kommer och det finns vaccin är toleransen noll för den som vägrar ta vaccin.

  Det är min övertygelse att om detta Covid bara var lite dödligare skulle i stort sett alla tacksamt ta emot hjälp i form av vaccin ÄVEN om det inte var helt klart kring biverkningar osv. Det är dessutom min erfarenhet efter många års arbete med sjuka människor.

  Många vill ha en stark stat som ger medborgarna fördelar. En stats ALLRA viktigaste uppgift är att skydda sina medborgare. Mot hot utifrån eller inifrån hur de nu än ser ut. Skogsbränder kanske. Stater emellan träffas överenskommelser så att man inte startar krig och anfaller varandra. Samma sak är det med hur stater emellan hanterar en pandemi. Den enskilde medborgarens egenintresse får vika för omsorgen om flertalet. Svårare än så är det inte. Om det däremot gäller småsaker är takhöjden givetvis högre.

  Även om socialdemokratin har lurat i Sveriges befolkning att den har rätt till allt möjligt och snart inte har några skyldigheter alls, så finns det andra länder där takhöjden är lägre och den enskilde måste anpassa sig när det gäller sådana här viktiga saker. Välfärdssystemet i det här landet är i vissa avseenden absurt utformat och verkar få folk att tro att de har rätt till snart sagt allt. Politiker har kunnat bekräfta det människor själva uppfattat som sin ”rättighet”, att man t ex inte ska behöva vara så trött efter jobbet att man inte kan ägna sig åt sin fritidsaktivitet.

  Självklart vill andra länder ha bevis för att den som kommer dit inte smittar landets befolkning. Självklart vill Sverige inte ta in människor som smittar den egna befolkningen. (?)

  En fungerande demokrati tar större hänsyn till kollektivet än till den enskilde individen vid en farlig pandemi.

  Gilla

 3. Gulag är benämningen på kommunisternas motsvarighet till koncentrationsläger.
  Regimen här kan säkert upprätta dylika om deras position hotas…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s