Har man glömt bort oss vanliga konsumenter?

Sitter och bläddrar igenom ICA:s mattidning buffé efter träningen och konstaterar att det är väldigt mycket vegansk mat som lyfts fram och reklamen i tidningen från olika matföretag är också främst vegetarisk – ärtfalafel, spenatpinnar och reportage om sojabönor. Mycket trendigt så klart, men för oss som inte vill frossa i veganskt utan äta från hela kostcirkeln är inspirationen satt på sparlåga.

Inte ens mjölkpaket får vara ifred och Garants paket från Hemköp/Willys skickar ut budskap om hållbar baljväxtfärs.Vad är det för fel på vanlig köttfärs? Det är uppenbart att vi ska formas till lydiga växt- och insektsätare enligt den politiskt korrekta mallen. Jag äter veganskt ibland till lunch, men det är inte så att jag vill sluta äta kött så varför kan man inte föra fram sitt budskap med lite måtta och bejaka även köttätare istället för att överrösa oss med pekpinnar.

Att låta var och en göra sina egna val här i livet är tydligen inget som respekteras längre, vilket inte minst syns i vaccinpropagandan som dagligen prånglas ut. Förhoppningsvis kommer fler våga gå mot strömmen framöver och återtaga kontrollen över sina liv på många fronter.

#blajblaj

15 reaktioner till “Har man glömt bort oss vanliga konsumenter?

   1. Nä men de har ju börjat med halalslaktat och bara detta faktum borde innebära att en stor majoritet bojkottar Ica. Men såklart om man tycker att halalslaktat är den rätta vägen att gå så ska man förstås fortsätta att stödja Ica med sina egna surt förvärvade slantar.

    Gilla

 1. Gör som jag. Jag förväntar mig inte någonting av handlarna. Köper det jag vill ha och vänder ryggen åt resten.
  Sprickan mellan S och fack har ju synts länge. Nu fightas det inte bara mellan de olika fackförbunden utan också inom.
  Vi borde vara extremt tacksamma för Sveriges vaccinationsprogram för barn. Tacka läkare för det.

  Gillad av 1 person

  1. Ja väldigt mycket kemikalier behövs det. Låt dårarna sätta i sig detta så de lämnar jordelivet i förtid. Saknade av ingen…

   Gilla

   1. Faktum är att vegankost innehåller stora mängder kadmium. Den som inte är bevandrad vad kadmium är uppmanas att söka info på nätet. För den som inte orkar detta så kan jag upplysa om att kadmium lagras i våra njurar och blir halten för hög så slås njurarna ut och slutar att fungera som avsetts. Njurarna (och i viss mån levern) är som bekant kroppen reningsverk och fungerar inte dessa så leder det till blodförgiftning och en säker död om inte dialys sätts in. Så för allt i världen undvik vegankost om ni håller livet kärt och vill behålla en frisk och sund njurfunktion.

    Gilla

   2. Förra året transplanterades 476 njurar i Sverige, enligt färsk statistik från Svensk Transplantationsförening. Det är fler än något år tidigare. Fundera ett slag vad detta kan bero på…

    Gillad av 1 person

   3. Kadmium var orsaken till vad som kallades イタイイタイ病, itai-itai byō, eller översatt, ont-ont-sjukdomen i Toyama 1912 i Japan. En gruva hade släppt ut kadmium i floden Jinzū. Kadmium bryter ner njurarna och förstör benstommen och lederna. En doktor som skulle ta pulsen på en patient råkade istället bryta av armen. Kadmium har även använts för ytbehandling av stekpannor och kokkärl tillsammans med keramik. Problemet som uppstod var att vissa ingredienser vi använder i mat, som ättika eller juice, vilket är syra, löste upp kadmiumet som hamnade i maten. Bästa rekommendationen av egen erfarenhet, vill ni ha en bra stekpanna, köp en gammal gjutjärnspanna, kostar kanske en hundralapp.

    Gilla

  2. Sen kan man fundera över, varför vegofärs ”måste” smak som kött? Man vill ha smaken men inte proteinet som är det viktigaste när det gäller kött. Framför allt för tillväxten av nya hjärnceller.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s