Vad sker i medieskuggan?

I och med att media de senaste månaderna har haft en enorm fokus på coronapandemin och det amerikanska presidentvalet, har det varit väldigt tyst från andra områden som tidigare varit under lupp – exempelvis det faktum att islamisterna vinner alltmer mark.

Det var inte så länge sedan det grävdes kring Muslimska Brödraskapets kopplingar till Socialdemokraterna, skrevs spaltmeter om islamismens utbredning i Sverige med såväl hot mot rikets säkerhet som plattformar för rekrytering av nya jihadister, var stor fokus på förolämpning av religion samt problemet med hur muslimska värderingar påverkar det svenska samhället.

Problemen hade äntligen börjat komma upp till ytan, men några lösningar hade ännu inte identifierats. Men som en skänk från ovan kom både vaccinet och Trumps potentiella avgång som skapade en rejäl fokusförflyttning under hösten. Således kan salafister och andra icke demokratiska krafter numera operera ifred medan man för var dag som går vinner ny mark.

Men vi har väl inga problem?! I alla fall inte om vi frågar våra styrande som är fullt upptagna med att orera om påhittade demokratihot som är så långt borta från kärnproblemet som möjligt samt svartmåla andra länders ledare utan en tanke på att sopa framför egen dörr först!

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

10 reaktioner till “Vad sker i medieskuggan?

 1. Vilka kliver upp ur marken?? $vart..
  OS invigning tex… England.
  Servs??
  Vem behöver vaccin, kvinna??
  Du är grym, Jenny..
  Vem? m(ode)RNA?
  Slump??
  Vackra kvinna.

  Mvh Per

  Gilla

 2. Intressant frågeställning, vad sker i medieskuggan?
  Det är där det sker, i skuggan.
  När det är dunkelt behövs ljus för att se vad som händer. Det hela är lite som när en magiker rör ena handen för att fånga vår blick medan han smusslar undan något med den andra. Vi förvillas och låter oss förvillas.

  Snart kommer det ljus på det som den mörka tiden var havande med. Vad får vi se då tro?

  Gillad av 1 person

 3. Kanske blir det 2021 för första gången på länge tillåtet för en journalist att ställa frågor till ledande personer inom S och MP?

  Journalisten skulle kunna fråga efter vilka moraliska och etiska principer de väljer ut de som släpps in i Sverige? Det finns 200 miljoner indier som uttryckt att de gärna skulle bo i Sverige. Rohingyerna är extremt utsatta. Säkert skulle nån miljon vilja komma hit om de fick möjlighet. De verkar ju lida ofattbart och bli behandlade på ett ofattbart sätt. De flesta är ju dessutom muslimer vilket borde behaga regeringen? På samma sätt finns det många hundra miljoner människor av olika hudfärg, med olika trosriktningar osv där alla har minst lika stora behov humanitärt av att få komma till Sverige som de muslimer främst som förs in nu.

  Hur ser de etiska och moraliska principer ut (ej kvotflyktingarna som ju FN hanterar) som gör att S, MP och V i första hand numera väljer muslimska flyktingar? Varför inte kristna? Eller andra med helt andra trosriktningar eller ingen tro alls? Varför får inte de behövande som nu är på marsch söderifrån mot USA komma till Sverige i stället? Väljs de ut som har pengar nog att betala för sin resa? Det är väl inte rättvist? Eller, väljs de ut där det har varit krig? Då är ju t ex Jemen proppfullt med människor, inte minst barn, som absolut borde få komma till Sverige och miljöpartisterna.

  Journalisten skulle kunna fråga om hur många bostäder regeringen har byggt. Regeringen har ju haft och har mångåriga planer på fortsatt införsel av människor. Var ska de bo?

  Tänk om journalisten tilläts resonera en stund kring sådana frågor 2021.

  Jag är personligen mer hoppfull nu att det blir tillåtet att åtminstone säga någonting utan att bli straffad. Men, vi får se.

  Gilla

 4. Det sker väldigt mycket i den svenska medieskuggan. Sverige är som Rom eller förra seklets Tyskland. Det gäller att styra folks åsikter och tankar så dom inte börjar intressera sig för fel saker. Därför stängs sajter som väcker fel tankar ned, som SwebbTV. Det är den amerikanska propagandan som skall ha totalitär dominans. Det man tystar ivrigast är hur världen österut snabbt utvecklas till en helt ny framgångsrik värld, och jag talar inte bara om enstaka länder. Media rent fanatiskt försöker rikta uppmärksamheten västerut och mot den nya härskarklicken i Washington.

  Gilla

 5. Svensk media verkar bry sig mer om USA s problem
  Är terroristerna som återvänder till Sverige. alla mord. Våldtäkter
  ,Rån och den enorma plundring och förfallet av välfärden.

  Sanningen är att media från USA visar svarta talare. Reklam och allt annat
  Visar svarta . SVT verkar tro att de flesta i Sverige och USA är svarta eller
  Är det bara de som får höras.

  SVT ,SR och all media i Sverige, plus alla våra politiker gör allt för
  Att dölja vad som händer i Sverige.
  Det går inte längre att brunmåla någon och verkligheten kommer är
  Mycket värre än vad folk har varnat för.
  Eftersom politikerna inte bara sparkad dem.

  Svenska politiker har bygg världen största snöboll
  och satt på världens högsta berg
  Och bett alla kineser att knuffa dem.
  Men vägrat tro att den skulle rulla.
  Och nu rullar migrationen och pengarna utan stopp.
  Förrän allt kraschar.

  Hur dum är man om man inte kan se det
  Politikerna ljuger medvetet man ser att med skrattar med ansiktet
  För de tror att de lurar någon .
  Men de ända de kan lura är sig själva.

  Jag tror att deras barn kommer att hata dem om de inte redan gör det.

  Gillad av 1 person

  1. Så fungerar alla diktaturer genom tiderna. Medborgarna skall alltid avledas från att tänka på ”fel” saker. Dom kunde ju upptäcka och bli medvetna om att dom är förtryckta. Som i Rom, bröd och skådespel till folket, och en dagstidning med den rätta informationen, Acta Diurna. I Sverige kallas det bidrag och underhållning med statligt finansierade och styrda media.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s