Etablissemanget kan konsten att måla in sig i ett hörn

Just nu går det inte att öppna en tidning, varken svensk eller utländsk, utan att se en bild på dessa två halvfigurer tillsammans med svulstiga rubriker om att de nu har tagit makten trots att de inte ens svurit presidenteden ännu. De svenska tidningsdrakarna har dessutom ett stort antal korrespondenter på plats som rapporterar minut för minut om allt som sker.

De har till och med gjort ingående porträtt om Joe Biden och hans liv innan det förestående presidentskapet, men som av en händelse nämner man inte med en bokstav att Biden är högaktuell i en brottsutredning kring mutor samt inte heller hans son Hunters allvarliga korruptionsaffärer och andra skandaler som hotar att demolera pappa Bidens karriär.

Media går verkligen all in för att hylla personer som medverkat till ett djupgående valfusk som har satt nationens säkerhet på spel, utan att ens gräva i det nu när det finns tydliga bevis på att valet manipulerats. Våra politiker jamsar också med, livrädda för att sticka ut med en avvikande åsikt, så alla kör hela vägen in i kaklet med andra ord – må det bära eller brista och det inger inget som helst förtroende för framtiden när hela etablissemanget framstår som syltryggar.

Tänk nu om alla världens foliehattar visar sig ha rätt och det inte blir som man tänkt sig vid insvärningsceremonin i morgon eller om något spektakulärt som omkullkastar allt kommer att ske de efterföljande dagarna – hur kommer de då att framstå? De spelar ett högt spel genom att ta ut segern i förskott och måla in sig i ett hörn, så det ska bli intressant att se hur de ska klara sig ur den knipan om det inte blir som de planerat. Den som lever får se!

#itaintovertilitsover

#followthemoney

Bildkälla: Berlingske

18 reaktioner till “Etablissemanget kan konsten att måla in sig i ett hörn

   1. Törs jag försöka mig på en gissning, på söndag flyttar du gränsen för att vända blad till onsdag, och på onsdag till lördag, osv. 😉 Han sitter nog kvar i fyra år om hälsan håller, men vad kommer han att göra, eller inte göra. Hur och av vem kommer han att styras av till att göra vad. Han blir nog lite mer pragmatisk att arbeta med än Trump, som inte kommer att försvinna. USA är ordentligt på dekis och 80% av amerikanarna tror inte på framtiden. Enorm arbetslöshet, ekonomin i trasor, konflikter och motsättningar och hela landet på väg ner i avloppet. Jag tror enda chansen USA har är att ta skeden i vacker hand och söka samarbeten med Asien, men kommer det att hända, eller blir det ett nytt Alamo.

    Gilla

 1. Apropå att måla in sig i ett hörn. Stackars vår fina regering. Tänk att det enda folk den har, det är vi, en samling rasister som förorenar miljön dagarna i ända.

  Gillad av 1 person

 2. Har Sverige målats in i ett hörn av regeringen med den oerhörda införseln av människor som inte varken kan eller vill ta en naturlig plats som medborgare i vårt land?

  I Stockholm uppger skolmyndigheter att hälften av barnen i så kallade utsatta områden som börjar skolan, inte kan göra sig förstådda på svenska. De förstår heller inte vad som sägs till dem på svenska.

  Gilla

 3. Svär de in Biden innan en riktig utredning om valfusk (+ nödvändigt nyval) så tror jag att de kommer få allvarliga problem att regera. Det kommer t.o.m. kunna leda till revolution och lynchning av hela kongressen, tror jag, eller inbördeskrig.

  Det dödande skottet mot en av Qanon-medlemarna har inte direkt minskat ilskan hos dem. Tvärtom. Qanon skall, enligt de vidriga medierna, nu även jagas för sin obeväpnade demonstration och medborgerliga ingripande mot konstitutionsvidrigt handlande, vilket var helt enligt konstitutionen.

  Jag finner det därför inte osannolikt att de kommer beväpna sig ordentligt vid nästa ingripande OCH konstitutionen medger att de får göra det, samt t.o.m. uppmanar dem att göra det. Ca 70% chans att det sker inom 3 månader, tror jag, samt att kongressen döms i folktribunal och att det sedan blir nyval, helt utan minsta chans till valfusk, eftersom folket självt kommer räkna rösterna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s