Konditor gripen efter att ha bakat muffins med penisdekorationer

I en tid när det enda som fyller nyhetstablån dygnet runt är cornapandemin, vaccindebatt och Trump-hat, känns det befriande att bryta av med något mer lättsamt som muffins med penisdekorationer. Det är nämligen något som oroar den egyptiska staten som fortsätter kämpa med att försöka kontrollera befolkningens moral som tenderar att slå hårdast mot kvinnor, vilket visat sig i flera uppmärksammade fall det senaste året.

I det senaste utspelet har egyptiska säkerhetsstyrkor arresterat en chefskonditor som dekorerat muffins med penisar till en privat födelsedagsfest på en sportklubb i ett av de mer exklusiva områdena i Kairo. Den kvinnliga konditorn arresterades i sitt hem efter att festdeltagare delat fotografier på bakverken på sociala medier. Säkerhetsstyrkor kunde identifiera bagerskan med hjälp av ögonvittnen. Egyptens största statligt ägda tidning Al Ahram, beskrev bakverken som ”oanständiga och med omoraliska former”.

Fallet har kommenterats av landet ungdoms- och idrottsminister, Dr. Ashraf Sobhy, som säger att hans departement ska tillsätta en utredning för att gå till botten med incidenten och straffa de påstådda förövarna.

Den kvinnliga konditorn grät när hon kom till åklagarmyndigheten i Kairo och enligt lokal media har hon uppgett att klubbens ägare kom till hennes butik och gav henne bilder på könsorganen och bad om kakor i dessa former. Efter förhöret släpptes konditorn mot en borgen på 5.000 egyptiska pund.

Konditorn har förhörts av samma domstol som nyligen prövade fallet mot den egyptiska skådespelerskan Rania Youssef som anklagats för ”förakt mot islam och intrång i egyptiska familjevärderingar”, efter att hon kommenterat sin egen kroppsbyggnad i ett tv-program.

Tidigare den här månaden frikändes två kvinnliga influencers på TikTok som suttit fängslade sedan förra året för att ha ”kränkt familjevärderingar” och skada den allmänna moralen.

I juni 2020 fängslades den berömda magdansösen Sama El Masry i tre år och fick böter på 300.000 egyptiska pund för brott mot familjevärderingar och ”omoral”.

Timothy E Kaldas från Tahrir-institutet för Mellanösternpolitiken kommenterade det hela så här:
-”På en nivå är det svårt att till en början inte slås av det absurda att penismuffins uppmärksammas av statliga åklagare, polisutredare, parlamentsledamöter och den regimkontrollerade pressen. Kärnfrågan är dock inte förbudet mot sexualitet i det offentliga rummet, utan att den begränsade sexualiteten ligger utanför mäns kontroll.”

#merpenismuffinsåtbefolkningen

https://www.theguardian.com/world/2021/jan/19/egyptian-chef-arrested-after-making-cupcakes-with-penis-decorations

3 reaktioner till “Konditor gripen efter att ha bakat muffins med penisdekorationer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s