Att stänga ned Sverige kommer slå hårt mot barn, småföretagare och riskgrupper

Dagens bästa debattinlägg står läkaren Nils Littorin för. Tack för att fler vågar ta upp detta viktiga ämne som de flesta skyggar för! Återstår bara för svenska folket att vakna, vilket är föga troligt att det sker i tid.

#followthemoney


”Pandemilagen klubbades av en nästintill enig riksdag. Livräddande åtgärder för riskgrupper uteblev, i stället ges regeringen makt att införa ovetenskapliga och kontraproduktiva corona-restriktioner.

Sverige beträder så den Golgatavandring som omvärlden redan traskat. Trots att varken Johan Carlsson från Folkhälsomyndigheten eller professor Agnes Wold vid GU tror att lagen kommer stoppa virusets härjningar. Efter 2020 pekar vetenskap och lätt kontrollerbara fakta emot lockdown.

Studier publicerade i medicinens mest prestigefyllda tidskrift The Lancet, samt från en av världens ledande epidemiologer, slår fast: Lockdown räddar inga liv. Jämförelser mellan länder kan vara svårt, men en lång rad länder med hårda lockdowns har högre dödlighet i Covid-19 än Sverige.

Vinsten, om den alls existerar, är så liten att den hittills inte gått att mäta. Men psykiska-, hälso- och ekonomiska kostnader för nedstängning har varken den svenska riksdagen eller något annat lands politiker brytt sig om att beräkna. Det är ett otroligt svek mot våra barn. En studie från London visade att allvarlig barnmisshandel ökade 15 gånger under första månadens lockdown. Föräldrar börjar inte misshandla sina barn när skolan och samhället stänger, men risken ökar i utsatta familjer.

Distansundervisning är precis vad det låter som. Den distanserar eleven från undervisning och försvårar inlärningen. Engagerade lärare vittnar om att barn som redan har det tufft i skolan drabbas hårdast. En studie i medicinska JAMA beräknade att skolstängningar förkortar barnens livslängd. Å andra sidan är risken för barn att dö med coronavirus lägre än för influensa och lärare i grundskolan har en halverad risk för Covid-19 jämfört med andra yrken. Sannolikt på grund av barns dokumenterat låga smittsamhet.

Paniken som piskas upp i media är nödvändig för att motivera nedstängning. Rädslan drabbar även riskgrupper. Människor söker inte vård i tid, med följden att dödlighet och skador av hjärt- och kärlsjukdomar ökar. Under pandemins första våg minskade inläggningar för hjärtattack med 40 procent. Patienterna var så rädda för smitta att de hellre stannade hemma än gick till akuten med pågående infarkt.

Restauranger och pubar går redan på knäna ekonomiskt. Nu riskerar även små affärer, köpcentrum och gym att gå i konkurs. Även om onlinejättar som Amazon går bättre än någonsin räknar forskare med kraftig negativ påverkan av lockdown på den globala ekonomin. För de som tycker det är cyniskt att bry sig om affärer under en pandemi undrar jag: Vem tror ni ska betala för alla munskydd och tester när småföretagare går omkull och arbetslösheten sprider sig?

Sverige har i likhet med flertalet länder misslyckats med att skydda riskgrupperna. Alla kan smittas men det är 1 000 gånger större risk för en äldre person att dö av Covid-19 än för en ung. Medan unga bör gå i skolan, tillåtas idrotta och leva sina liv, återstår mycket att göra för att skydda riskgrupperna.

Istället för att själva bryta mot rekommendationer bör regeringen stoppa den livsfarliga karusell där 30 olika hemtjänstpersonal går hem till samma vårdtagare. Osäkra anställningar för outbildad personal bör ersättas med fasta jobb för undersköterskor. Personer som har immunitet mot covid-19 bör prioriteras för arbete i äldrevården. Täta snabbtester av personalen kan förhindra smittan från att ta sig in på särskilda boenden. Kommuner bör ordna så att äldre får hjälp att handla, hämta paket etc.

Genom smarta lösningar och fokuserat skydd för de som verkligen behöver det kan vi hålla Sverige öppet och skona såväl våra barn som vår ekonomi.

Av Nils Littorin
Partiledare Malmölistan
Läkare som tillsammans med 53 000 forskare och vårdpersonal skrivit under The Great Barrington Declaration”

https://www.expressen.se/debatt/hall-sverige-oppet-for-barnen-och-ekonomin/

26 reaktioner till “Att stänga ned Sverige kommer slå hårt mot barn, småföretagare och riskgrupper

 1. PRECIS! Siffrorna visar att av 10 185 avlidna är 9 256 70+ och av 70+ har endast 1392 vårdats på IVA med antagandet att 75% av de som vårdats på IVA har tillfrisknat har 350 avlidit….. så då har 9 000 70+ avlidit utan IVA-vård vidare har cirka 5 000 totalt vårdats på IVA kan någon föreställa sig hur det hade sett ut på sjukhusen om alla de som inte fick biljett hade fått? eller rättare sagt kan någon ens dra slutsatsen att vården gjort sitt jobb…. och eftersom vården styrs av våra politiker så har de prioriterat bort detta…. vad har man då gjort i stället…. sjukvården kostar idag landstingen kostar typ 250 miljarder eller nettokostnaden för drygt 2miljoner BUT…. MEN en dubblad vård skulle ha räddat många liv… just saying….

  Gillad av 2 personer

 2. Det är inte så enkelt som ni låter påskina. Om en lock down ska användas har det betydelse NÄR det görs. Om en boxare slår ett perfekt knockoutslag men motståndarens huvud inte är där så säger det sig självt att slaget blir misslyckat.

  Så till saken med exempel som förtydligar. Sverige stängde inte ned i början av pandemin vilket Finland och Europa gjorde. Svenska regeringen försökte tom två gånger via FHM att övertala Finland att INTE stänga ner. Resultatet idag är mer än 10 000 avlidna av Covid i Sverige och mindre än 600 i Finland.

  Sveriges strategi kring pandemin har varit som en berusad dragspelare som vinglar runt på scenen och försöker dra isär och trycka ihop bälgen utan att lyckas prestera något annat än löje för de som häpet tittar på.

  Grunden till detta elände, liksom till i stort sett allt som sker i Sverige idag, är att socialdemokratin inte klarade av att förnya sitt idépolitiska program. Rörelsens enda idé är att de vill ha makten och till varje pris, oavsett kostnad, inte vill släppa makten. Den bristande kunskapen, ja rentav nödvändiga bildningen, inom hela den socialdemokratiska rörelsen tillsammans med vad de personer som sitter vi makten verkligen KAN och FÖRSTÅR har gett oss detta förfärliga tillstånd som landet nu befinner sig i.

  För att Sverige inte ska förstöras än mer är det nödvändigt att den nuvarande versionen av socialdemokratin avskiljs från sitt uppdrag. Varje dag de sitter vid makten skadas Sverige på alla upptänkliga vis.

  Gillad av 1 person

  1. Det borde finnas flockimmuniter inom vissa grupper i samhället som tex de i utsatta områden typ Rinkeby.Tror du att man skulle kunna använda denna flockimmunitet på så sätt att man blandar befolkningen? Man bussar folk från Östermalm till Rinkeby eller tvärtom helt enkelt.Kan det rädda liv tror du?Det påstås ju att det räcker att mellan 60 och70 procent av befolkningen är immun för att stoppa smittspridning.

   Gilla

 3. Varför skriver Littorin inte sanningen om pandemilagen……han skriver en ”nästintill” en enig riksdag ….
  tar det emot att skriva att SD RÖSTADE NEJ!!!!
  Skärp dig Littorin!!!

  Gillad av 1 person

  1. Inom finansvärlden vet alla att stora nyheter och reportage i Dagens Industri är köpta för att vara reklam och påverka läsaren. Om det presenteras ett ”förhoppningsföretag” med en produkt som t ex renar vatten så är det helt självklart ett köpt reportage. Företaget kan ju vara bra och han en intressant produkt ÄNDÅ!

   Med detta i åtanke bör man i vår turbulenta och komplicerade brytningstid betrakta VARJE inlägg i olika media. Man bör akta sig för att tro på något som man med sitt eget sunda förnuft inte kan förstå. Det är ungefär detta som är aktiegurun Warren Buffets strategi, han köper aldrig aktier i ett företag vars verksamhet han inte förstår.

   Littorin har självklart ett SYFTE med sin artikel. Är han välinformerad och vill berätta sanningen eller vill han desinformera?

   En sak är dock säker och uppenbar, SD har på ett extremt odemokratiskt sätt behandlats av SAMTLIGA övrig politiska partier under resans gång. Detta har varit till stor skada för demokratin.

   S strategi inför valet blir allt tydligare. Man kommer utmåla SD som ett demokratiskt hot som endast kan räddas av den socialdemokratiska rörelsen.

   SD är det enda parti som genom åren konsekvent talat om att de vill stoppa införsel av ännu fler städer fulla med främst muslimer och andra främmande människor. 89 000 förra året. Detta är Sveriges främsta ödesfråga. SAMTLIGA övriga partier är FÖR fortsatt införsel av dessa människor, i högre eller lägre omfattning.

   Gillad av 2 personer

 4. Uppenbarligen är det så att andra länder lyckats om inte bättre så åtminstone inte sämre än Sverige. Både Norge och Finland har lyckats oerhört mycket bättre än Sverige.

  Det är så många faktorer som spelar in som gör det helt omöjligt för oss utanför vanliga medborgare att göra annat än gissa. Gissar vi för mycket blir det rykten och konspirationer vilket inte gagnar demokratin och därmed inte gagnar Sverige.

  En sak syns i varje fall tydligt – oavsett vilken fråga som ska hanteras i Regeringskansliet så förhalas den. Oavbrutet. Regeringskansliet har gått i stå vilket självklart spiller över på myndigheter och organisationer som juridiskt är tvungna att få besked för att kunna utföra sitt uppdrag. Det jag skriver här är väl belagt, otaliga exempel går att ta fram för oss alla. Ett exempel på det är att få av alla de otaliga utredningar som tillsatts och som kommit med förslag får se sina förslag genomförda. De läggs på hög, ungefär som när en stackars människa tappat kontrollen över sitt liv och gömmer alla räkningarna under sängen för att slippa se dem. Sådant går inte an för ledningen av ett land, ett folk. En regeringens absolut främsta uppgift är att skydda folket och landet.

  Det senaste i den vägen är de pengar som riksdagen godkänt ska fördelas till näringslivet INTE KOMMER FRAM I TID! Den mer än mediokra socialministern Hallengren svarar som alla ministrarna inklusive statsministern alltid gör, ”det ligger inte i våra händer”.

  En regering är tillsatt JUST FÖR ATT TA ANSVAR och om ansvarstagandet är bedrövligt och uteblir ska en minister sparkas och regeringen sparkas i nästa val.

  Gilla

  1. I väntan på ditt ev svar ang att blanda människor som haft covid med de människor som inte haft det så mailade jag FHM att de skulle överväga att på ett systematiskt sätt blanda befolkningen.Jag tillade att det även kan ses som ett integrationsprojekt.Pandemilagen får användas till att tvinga befolkningen.Vad tror du realist?

   Gilla

   1. och här gäller verkligen uppmaningen att göra sin plikt och kräva sin rätt-i nämnd ordning.Jag återkommer med ev svar från FHM.

    Gilla

 5. Visst, pandemilagen ger regeringen extraordinära befogenheter som ingen regering haft sedan andra världskriget. Som det politiska spelet utvecklat sig nu skulle nog övriga partier gå emot S om de försökte sig på att använda möjligheten till makt UTÖVER sådant som har med pandemin att göra. Vi är för nära valet för att det skulle vara möjligt.

  Låt mig påminna om vad S försökte sig på våren 2020! S lade fram ett förslag om utökade maktbefogenheter pga pandemin. Förslaget var så långtgående att det skulle ge regeringen och statsministern en makt närmast som var oerhörd. Moderaterna var de som såg till att det förslaget stoppades. SD var av precis samma uppfattning.

  Sådana här saker är tråkiga och ofta trista att uppmärksamma. Men det är sådant som avgör hur det blir i Sverige framöver. Jag vidhåller att socialdemokratin har gått och går långt utöver vad de borde när det gäller att respektera demokratiska spelregler i Sverige. Det hade de inte kunnat göra i USA därför att konstitutionen där inte gör sådant möjligt. Vår regeringsform är inte lika robust som den amerikanska.

  Gilla

 6. Det där lagförslaget skickades ut en lördagskväll och berörda myndigheter fick 24 timmar på sig att svara.

  Närmare än så kan man inte komma en statskupp i Sverige idag.

  Varför intresserar sig skribenter inte för detta?

  Gillad av 2 personer

 7. Eftersom Sverige försökte påverka Finland med vår Covid 19 lösning ärde nog glada att ta inte tog efter utan använda snabba nedstängningar. Att stänga nernu känns lite sent liksom masker vid specifika tider osv.

  Gilla

  1. Hårda bud där nu. Rimligen gör de bedömningen att det behövs. Som Macron sade i ett tal för en tid sedan, ”Frankrike är ett muslimskt land”. Där finns enligt inte alltför färska siffror närmare 4 miljoner muslimer, ca % av befolkningen. Undrar sa flundran hur många procent av Sveriges befolkning som är muslimer?

   Nå, till orsaken att nämna muslimer. I Sverige är det väldokumenterat men inte omskrivet att muslimer i stor omfattning är de som sprider smittan, som inte iakttar reglerna (ungefär på samma vis som ledande socialdemokrater inte heller gör inklusive landets statsminister) och som ockuperar många IVA-platser.

   Så är det med det.

   Tänk om oppositionspartierna i Sverige ville ta till sig lite av Macrons ytterst och väl genomarbetade strategi för att få ordning på de muslimska terroristernas härjningar i Frankrike. Förslagen är gratis.

   Men det vill oppositionen inte. Av vilken anledning anser de att Sverige har fortsatt så stort behov att fortsatt import av lågutbildade, tärande och våldsamma människor som inte har en tanke på att inrätta sig efter vad som gäller i Sverige.

   Gilla

 8. Den som anser sig kallad att han synpunkter på Sveriges hantering av strategin kring pandemin får nu i denna stund en möjlighet att tycka till.

  Flera andra länder, t ex Danmark och Storbritannien, förlänger nu intervallet när den andra vaccinationen ska ske. Man gör det för att hinna vaccinera så många som möjligt JUST NU. Vad är rätt, vad är fel? Vad är manipulation av läkemedelsföretagen?? Är intervallet nödvändigt och bra eller är det för att kunna sälja så mycket vaccin som möjligt osv osv.

  Varsågoda de som känner mer än tänker, det vore kul att höra hur det känns kring vilken väg FHM ska välja. Vaccinera fullt ut allt vad det går nu eller spara lite vaccin för att kunna ge dos 2 enligt rekommendation? Det senare alternativet innebär att man måste lita på att vaccin kommer levereras fortsatt på ett bra sätt. Det står väl helt klart att flera länder inte litar på läkemedelsföretagen. Men det kommer säkert godtrogna Sverige göra, ungefär som man litade på att alla främmande människor som släpptes in ville bli goda medborgare i vårt land.

  Gilla

 9. Man måste vara väldigt omedveten om man tror att en ”väldigt farlig och smittsam pandemi” inte skulle ta livet av fler än under de tidigvarande åren enligt statistik från SCB. Om man nu värnade så väldigt mycket om människors hälsa, varför använde man inte alla till buds stående medel för att bota och förebygga den???
  Det finns en hel mängd studier som påvisar goda resultat med hydroxiklorikin i andra länder och ivermectin, dessutom förebyggande D-vitamin med zink och vitamin k2 och selen och multivitaminer, intravenös C-vitamin osv.

  Gillad av 2 personer

  1. Mina teorier, om varför sådana rekommendationer inte tas upp:

   1. Man vill döda gamla människor för att förbättra kommunernas ekonomi.
   2. Man vill kränga vaccin. Om enkla åtgärder är bättre visar sig vara bättre än vacciner så kan inga vacciner säljas.
   3. Vaccin ingår i en totalitär transhumanistisk plan i vilken vaccinet bara är en skenbar orsak till märkningen och den totala kontrollen av alla individer.

   Punkterna motsäger egentligen inte varann.

   Gillad av 1 person

 10. Du kan veta allting och du kan icke-veta allting. Den oändliga medvetenheten är vi alla en del av och den oändliga medvetenheten är en del av oss alla, om vi säger så, eller hur 😉

  Gilla

 11. Problemet är att man försöker bekämpa covid med samma metoder som man en gång försökte bekämpa digerdöden på 1300 och 1400 talet. Nedstängning, karantän och toppstyrda diktat från makten. Längre har man inte kommit i Sverige. Det ideologisk styra U-landet. Allt annat ignorerar man och man har inte folket med sig utan arbetar bara som vilken diktatur som helst, lyd – annars, vi vet var du bor. Du kan få besök av Storebror, och det är inte trevligt. Inte underligt folk protesterar. Förbud, påbud, påtvingade genom hot om dryga böter eller till och med fängelse. Jag hör ofta argumentet att det var ju så Kina lyckades, drakoniska lockdown. LÖGN. Tvärt om och diametralt motsatt samarbetade regeringen och medborgare mot samma mål, ”mind meets mind” eller ”sinne möter sinne”. Det fanns råd, men aldrig någon polisövervakning, toppstyrda order eller straff, folk i Kina var redan vana att arbeta, studera och umgås elektroniskt. Teknologin och erfarenheten att använda den var redan på plats och inövad. Alla kunde och visste, till och med förskolebarn. OK, jag skall handla mat. Skickar en inköpslista via WeChat. Ett par minuter senare ringer affären tillbaka på WeChat. Ägg, hon riktar kameran mot ägg disken. -Vilka vill du ha. -Dom i den röda korgen ser OK ut, dom tar vi. Sparris, knippet längs ner till vänster ser bra ut. Så går vi igenom hela shoppinglistan. Sedan slår hon i alla varorna i kassan, jag ser på via kameran, och betalar där när det är färdigt, jag kan ta en bild av kvittot. Fem minuter senare knackar det på dörren, och där är alla min mat. I Sverige motarbetas allt detta på ideologiska och politiska grunder. Huawei har världens mest avancerade system, nu i 300 städer. Sverige käbblar för man vill skydda amerikanskt spionage och dominans. WeChat, som är gratis, förtalar man vilt med lögner. Sverige har redan blivit ett underutvecklat, ett U-land, teknologiskt och kulturellt, och det blir värre för var dag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s