Ökad fetma och ohälsa hos befolkningen när politikerna får bestämma

Politikernas desperation att stoppa smittspridningen av Covid-19 börjar övergå till rena galenskaperna som kommer att påverka befolkningens hälsa negativt både fysiskt och psykiskt.

Förutom att man stängt simhallar, utomhusrekreationsområden och gym, har vissa kommuner gått ännu längre. I exempelvis Göteborg har man stängt inomhushallarna, i Stockholm har man smält alla skridskoisar utomhus, i Halland har man även stängt alla utomhusanläggningar både för barn och vuxna – ett beslut som väckt kritik från Riksidrottsförbundet.

Vi har redan problem med att övervikt och fetma ökar snabbt i Sverige och år 2018 uppgav mer än hälften av landets befolkning i åldern 18-64 år att de led av övervikt eller fetma, vilket i sin tur ökar risken att drabbas av följdsjukdomar. Enligt Folkhälsomyndigheten är övervikt och fetma en av de främsta orsakerna till förtida död i Sverige samtidigt som risken för diabetes, cancer sant hjärt- och kärlsjukdomar ökar. Dessutom fortsätter övervikt och fetma att öka även bland barn, där det skett en fördubbling bland skolbarn i åldern 11-15 år.

Mot bakgrund av detta är det därför obegripligt att vi har politiker som aktivt stryper möjligheten till motion och rekreation hos befolkningen samt bejakar stillasittande, trots att forskning påvisar att det stärker immunförsvaret att motionera regelbundet. Risken att bli smittad utomhus är dessutom minimal. Man kan nästan få för sig att våra styrande vill att folk ska bli sjukare och behöva mer medicin.

Samtidigt som alltfler butiker går i graven rapporterar dessutom Arbetsförmedlingen nu att arbetslösheten åter väntas stiga under pandemin och att långtidsarbetslösheten fastnar på höga nivåer.

I går kunde man för övrigt läsa att regeringen garanterar ersättning till personer som eventuellt drabbas av biverkningar av Modernas vaccin enligt samma principer som med Pfizers mRNA-vaccin, som om detta vore en nobel gest när det i själva verket är vi skattebetalare som får stå för notan.

Först tvingas vi således låna miljarder för att köpa in vaccinet som måste tas i två doser för att bli verksamt, en utgift som lär bli permanent då skyddet varar max ett år och sedan måste vi även stå för kostnaden om det inte blir som man tänkt sig och vården belastas då ytterligare. Är det nu vi ska säga tack regeringen?! Den enda som är vinnaren här är Big Pharma-bolagen som förutom att tjäna grova pengar på vaccinet, dessutom kommer få sälja mer medicin till de som drabbas av bieffekter som kan komma på såväl kort som lång sikt.

Obegripligt att befolkningen inte opponerar sig mer mot det som pågår!

#followthemoney

#vibetalar

Bildkälla: GP, SVT Nyheter, DN

8 reaktioner till “Ökad fetma och ohälsa hos befolkningen när politikerna får bestämma

 1. Under depressionen 1929 och framåt inrättade staten sk nödhjälpsarbeten där maskiner endast fick användas mycket sparsamt.Istället för stenkrossar beordrades familjer att arbeta med att för hand skärva sten.En släkting till mig fick i tidig barnaålder (6 år) börja hantera en tiokilos slägga.Höger övetarm förblev lika tjockt som låret.En oerhörd styrka och fysik grundlades i tidiga år och förblev så livet ut.Ner med den fete och bortskämde svensken i ett dagbrott att skärva sten.Den djävla svensken är curlad sedan 40-talet och vet inget annat än att klaga och jämra sig.Arbetsläger(Gulag) för klagande och bortskämda svenskar.Socialdemokraterna curlar inte dem längre.

  Gilla

  1. Den som vill få en inblick i hur Sverige byggdes,med envishet och djävlaranamma kan titta på dokumentären Allan i Flaskhall som finns på Svt-play.Framåt eller stupa,det handlar om att inte ge upp som Allan i Flaskhall säger.

   Gilla

 2. Riksrättsåtal mot Löfven och andra skyldiga? Hänga en docka av Per Albin Hansson så som BLM gör?

  Är Annie Lööf helt igenom ond?

  Feta svenskar är farliga svenskar kanske? Farliga för demokratin? Eller är det de magra som är farliga för demokratin.

  Vilka är mest PK, de magra eller de feta?

  Skylla fetman på trånga boenden? På otur?

  Det kanske är de magra som terroriserat andra så de blev feta?

  Är för få bidrag och allmän orättvisa en orsak till fetmaepidemin?

  Utvisa alla magra?!? De magra är säkert onda och avundsjuka. Annie Lööf är ganska mager.

  Det ska vara gött att vara socialdemokrat. Man har rätt att inte vara trött efter jobbet. Det är en mänsklig rättighet.

  Gilla

 3. Som sagt, när den socialdemokratiska rörelsen inte har någon ide om vad den vill med makten utom att inneha den, då blir det så här. Stillastående i det mesta utom muslimimport.

  När det bästa den rörelsen kan plocka fram är en Löfven, en Ygeman, en Morgan, en A Linde, en Hallengren och en hög andra som man får skicka ut en fantombild på för att då syn på dem, hur kan det bli annat än på det vis det är? Självklart stängs simhallar, bad, bandyarenor och annat som kunnat hålla uppe både mod, moral och humör hos folket. Självklart går Coronastrategin åt helvete. Självklart bortförklaras allt och lika självklart skylls allt på andra.

  Men folket är ju stadig sövt, de regeringstrogna vill nog hellre sitta och räkna bidragen än göra något ansträngande. Det ska vara gött att leva i det socialdemokratiska Sverige. Man ska inte behöva vara trött efter jobbet. Det är en mänsklig rättighet har folket fått lära sig av regeringen.

  Gilla

 4. Vad som är mest intressant är att allt detta sker diktatoriskt från toppen och ner. Någon kommunikation andra vägen tycks inte tillåtas. Makteliten vet alltid bäst, makteliten beordrar, alla andra skall lyda. Svensk ”demokrati” i praktik och tillämpning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s