Hur länge till orkar människor arbeta under dessa premisser?

Det har på senare tid rapporterats om ökade hot mot personal inom socialtjänsten och attacker mot socialtjänstkontor, där krav har lyfts om att den personalkategorin ska ingå i lagen mot blåljuspersonal. Enligt justitieminister Morgan Johansson omfattas dock den personalkategorin av samma lagstiftning som blåljuspersonal, men att den så kallade blåljusutredningen måste se över straffskalan för våld mot tjänstemän.

I dag pratade jag med en före detta socialsekreterare som arbetat på ett kontor i Malmö på avdelningen för ekonomiskt bistånd och hon berättade om deras kaotiska vardag med hot, trakasserier, brandbombsattacker, hur de måste bära personlarm som är direktkopplade till polisen när de gick hem för dagen, att hela personalens datorer blev stulna med mera. Droppen för vederbörande var när en kollega fick mottaga ett hot där det uttrycktes att man visste var dennes barn gick på dagis. Nu har den före detta socialsekreteraren ett vanligt jobb som kurator och känner att det är lyx att gå till jobbet, vilket är fullt förståeligt.

Det är förfärligt att vi har ett stort antal människor i Sverige i dag som arbetar på arbetsplatser där de ständigt måste leva under hot och värst av allt är att detta är ett eskalerande problem som man inte kan se någon ände på eftersom det hela tiden strömmar in nya människor i landet i behov av hjälp, varav många till slut hamnar inom socialtjänsten. Hur ska man överhuvudtaget kunna rekrytera människor till dessa tjänster i framtiden när det redan nu är problem med att fylla platserna? Ingen normal människa vill jobba under dessa premisser, såvida det inte är extremt bra betalt och det är det som bekant inte. Paralleller kan också dras till polisyrket och läraryrket som en gång i tiden var attraktiva jobb, men som numera tampas med personalbrist av liknande skäl.

Detta verkar dock inte vara något problem som bekymrar våra styrande, som har för avsikt att fortsätta på samma ”humana” spår ytterligare några årtionden på skattebetalarnas bekostnad trots otrevliga följder för hela samhället. Att först reda upp de interna problemet i landet innan man bygger på med nya har som synes aldrig varit regeringens devis oavsett vilken färg de har.

#onlyinsweden

#vibetalar

#viharvälingaproblem

21 reaktioner till “Hur länge till orkar människor arbeta under dessa premisser?

 1. Nu har jeg skrevet et langt stykke til dig og mit broder/søsterfolk i Sverige! Men pludselig bliver det slettet! Det er gement og direkte i strid med menneskerettighederne og Ytringsfriheden! Iflg. Den Danske Grundlov kan jeg udtykke mig i skrift og tale til hver en tid, og kan ingensinde ændres! Knus Elisabeth!

  Gilla

   1. Jaså är det du Sven. Hur är det i Portugal? Det var en kollega jag pratade med som varit socialsekreterare tidigare och inte din dotter. Jobbar hon kvar eller har hon också gett upp och gått vidare?

    Gillad av 1 person

   2. Hon orkade inte med så nu jobbar hon som kurator. Allt bra här i Portugal, fast nu blir det Lockdown igen i natt kl 23:59 fram till den sista. Dock får vi röra oss ute och även nyttja utomhus gym mm, men måste bära mask på allmänna vägar och i butiker. Alla barer och restauranger får bara ha Takeaway. Vi är ett gäng fastboende svenskar här som umgås, så det går ingen nöd på oss.

    Gillad av 1 person

 2. Med berått mod skapade högern denna situation,man visste på ett ungefär hur deras politik helt skulle slå sönder välfärdssamhället.Det sovande folket har ingen annan än sig själv att skylla.Nu vill man tydligen ha mer av samma samhällsskadliga politik? Hur lågt skall svensken sjunka?

  Gilla

 3. Det är helt tokigt att folk ska bli hotade på sina jobb, problemet är att det inte blir några konsekvenser för dem som hotar. Oftast blir de som hotar belönade med att få igenom sin vilja pågrund av att folk som arbetar inom dessa områden inte vågar sätta hårt mot hårt, fast de vet att de har rätten på sin sida. Detta oftast pågrund av att de vill inte bli uthängda eller att de vet att chefen inte backar upp sin personal. Vinnaren blir den som hotar mest och gör de grövsta så den som blir hotad måste agera, vilket är helt fel väg att gå. De som hotar ska inte vinna en enda fördel, de ska straffas. Så kännbart att de inser att hot inte ger några fördelar.

  Gillad av 1 person

 4. Det är åt helvete med det mesta i det här landet nu!

  Det beror på vanskötseln av landet av några regeringar och främst S som tillåtit den förödande importen av muslimer och andra främmande människor. Om S skött sina åtaganden genom åren skulle Sverige klarat pandemin bättre än många andra länder, nu är vår strategi en skam, mer än 10 000 dödade nu av Covid! Inte ens ett fungerande försvar har vi!!!

  Om S värnat landet skulle de stoppat de gröna jävla muslimimporterande extremisterna i det miljöparti som har samma gröna färg som älsklingsfärg som islam har. De har krokat arm och förstör Sverige gemensamt OCH det är både S och oppositionen UTOM SD som låtit detta ske. Fy tusan! Det är bara i Sverige sådan kunde ske. I alla andra länder skulle det ha kommit och har kommit några synliga och tydliga protester i varje fall.

  Tänk tanken om Åkesson varit ledare för S och statsminister! Han är begåvad, briljant talare och har rättskaffens åsikter och vill svenska folket väl. Löfven är en ovärdig person att vara statsminister förutom att han inte klarar jobbet i något avseende.

  Löfven är faktiskt inte särskilt smart, allt han säger och gör motsäger att han skulle ha något att komma med å huvudets vägnar, såsom det anstår en statsminister. Han har bara en slughet som han tränat upp i fackföreningssamtal. Vi har nog en av Europas ovärdigaste och förfärligaste statsministrar.

  Finns det någon ledande person i något av de västeuropeiska länderna som sänkt ett land från att ha varit så bra som Sverige var till att bli ett jävla skitland där allt bara vittrar sönder. Tilliten, det kitt som håller samman en nation tillsammans med historien, kulturen, allt detta har S-rörelsen bara förakt till övers för. Numer sjunger de heller inte ”Upp till kamp emot kvalen” längre. Det är vi som borde sjunga det RIKTAT MOT socialdemokrati. BORT MED DEM! S har förakt för demokratin och de demokratiska institutionerna.

  DET FÖRSTA som måste ske och som inte kommer att ske är att stoppa den förfärliga importen av främmande människor. Varför i Herrens namn måste den fortsätta? Varför säger inte alla partier utom de i regeringen STOPP? Vad har Sverige att vinna på att importera kriminella bidragstagare som kommer begå alla brott som finns, våldta, ljuga, bränna stjäla, knivhugga och allt annat jävligt som den gruppen tycks älska att utföra?

  DET ANDRA som måste ske är att få bort S. Får man bort S oskadliggörs MP och V politiskt. Men detta kommer inte heller att hända, åtminstone inte före valet.

  Vilket jävla tillstånd i detta land! Undrar om de som stött och stöder regeringen förstår vad de orsakat? Rätt åt dem börjar jag tycka. Hoppas de trogna drabbas riktigt, riktigt mycket!

  Gilla

 5. Det blir väl att socialsekreterarna får livvakter ,
  Så som polisen.

  Men nu ska ju irakiska politikern komma tillbaka till Sverige.
  Att man ens släpper in så vidriga och kriminella plundrare.
  Är obegripligt.
  Men tittar man på UG så inser man att Hela Sveriges makt
  Elit och dess myndigheter endast jobbar för att de vill ha lön.
  Vad som sker eller görs finns det ingen som vet.

  Hundratusentals miljarder betalar de ut och mesta dels går till
  Kriminella nätverk från hela världen som insett att Sveriges
  Myndigheter har noll koll.

  Tänk om man inte betalat skatt och sparat sina pengar nu skulle man varit
  Lycklig miljonär.

  Aldrig har man utnyttjat bidragssystemet. Illigalt människor från hela
  Världen anser att de har rätt till bidrag fast de inte betalat ett öre.
  Men vi som betalat i decennier behöver varken äta eller dricka,
  För vi är ju rasister om vi inte ger bort våra rättigheter.
  Funktionshindrade, gamla behöver inte få frisk luft.
  Men mördare, knarklangare, rånare osv behöver nytt liv
  Med stora nya lägenheter i nya områden och ett väl betalt
  Låtsas jobb, så de inte lockas till den brottsliga banan som de har som ”hobby ”

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s