Språkkrav för medborgarskap och L kräver stopp av migrationsförslagen

I dag presenterade migrationsminister Morgan Johansson ett delbetänkande i en statlig utredning som rör ett förslag om att de som vill bli svenska medborgare måste kunna visa att de har kunskaper i svenska och samhällskunskap.

Minister Johansson trycker helt plötsligt på om ”krav” samt ”skyldigheter” – termer som varit ovidkommande de senaste decennierna med ett resultat därefter. Vid en första anblick låter kravet som ska gälla alla mellan 16 och 66 år vettigt, men det finns en del att ifrågasätta – exempelvis varför man inte pratar om att förlänga den tid man måste ha bott i landet för att kunna få ansöka om medborgarskap samt att det inte ska vara tillåtet med dubbla medborgarskap.

Att barn inte behöver är förståeligt eftersom de flesta går i svensk skola, men det skadar verkligen inte att även personer över 66 år kan göra sig förstådda samt vet vad som gäller i sitt nya land där de önskar bli medborgare.

Förslaget går nu ut på remiss och det är tänkt att proven ska beställas av Skolverket samt arrangeras av statliga universitet och högskolor runt om i landet, eventuellt ska de även vara digitala.

Proven, som beräknas kosta ca 2.000 kronor för ett svenskprov respektive 500 kronor för ett samhällskunskapsprov, ska bekostas av den enskilde. Huruvida skattebetalarna ska stå för kostnaden om vederbörande inte kan försörja sig själv förtäljer inte historien, men vi har som bekant beröringsskräck med allt som rör försörjningskrav i det här landet och att det skulle vara ett krav för att få medborgarskap finner jag föga troligt eftersom det skulle kunna uppfattas som ”inhumant”.

Samtidigt gör Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni ett utspel om att partiet nu ställer krav på att regeringen drar tillbaka de migrationsförslag som skickades på remiss i december, eftersom de bryter mot Januariavtalet då en ökad invandring kommer att påverka kommande budgetar.

Detta sätter dock ingen större press på regeringen eftersom Centerpartiet är positivt inställda till de oansvariga migrationsförslagen och röstar de för, finns det majoritet i riksdagen.

Således ännu en dag med bröd och skådespel åt folket i det nya Sverige!

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

https://a.msn.com/r/2/BB1cI8JN?m=sv-se&referrerID=InAppShare

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/sabuni-staller-krav-om-migrationen

14 reaktioner till “Språkkrav för medborgarskap och L kräver stopp av migrationsförslagen

 1. Vad Mogge säger är helt ointressant. Det är nämligen det obskyra Miljöpartiet som bestämmer i detta land.
  Således fortsatt massinvandring, ansvarslös energipolitik och allmän dekadens.
  Sverige RIP.

  Gillad av 1 person

 2. Under trycket av sjunkande opinionssiffror måste tom Morgan lyfta på sittfläsket och säga något som får tillbaka procenten.
  Utspelet, hopsnickrat av någon spinndoktor på lunchen, hoppas man ska uppfattas som att nu minsann ska det bli rättning i leden, inte bara rättigheter utan skyldigheter också. Alla vet och förstår att det är ren bluff. Löfven hade sista ordet och sa ”fan, det här tror jag de (folket) kan gå på, vi kör så Morgan”.

  Sabunis utspel har förstås också med den historiskt låga andel av svenska folket som tycker det hon står för och säger är bra. Det ska också uppfattas som vad det är, en förhandlingsbricka i det fortsatta spelet om den ekonomiska delen i januariöverenskommelsen. Ett utspel som L hoppas ska uppfattas som att L nu minsann ställer krav. Vilket de inte gör förstås. Bluff där också.

  Gillad av 1 person

 3. Apropå dålig krishantering så kan vi påminna oss om Löfvens bedrövligt dåliga försvar för att han julshoppade (reservdel till rakapparat påstår han) när han inte skulle det. Han sade att han aldrig e-handlat och att han ”möjligtvis inte tillhörde den generationen”.

  Så korkat uttrycker sig alltså Sveriges statsminister offentligt, statsministern i ett av världens främsta IT-länder. Självklart fick statsminister Löfven svar från e-handeln. Ni har säkert sett svaren, här dock ett som hanterar statsministerns klumpiga uttalande på ett vuxet sätt.

  Lyko är ett av företagen som svarade. En Erika Lyko har satt ihop en guide där hon informerar Stefan Löfven och andra e-handelsnybörjare om hur man genomför ett köp på Lykos sajt. Erika Lykos bror Rikard Lyko skriver så här till statsministern i Sverige på vars Regeringskansli det har stulits pistoler, specialammunition och ett stort antal datorer utan att någon såg det komma;

  ”Aldrig för sent att lära sig nya saker, Stefan Löfven. Här guidar syrran dig rätt till din grooming. Kul ändå att skönhetsrutinerna ligger så högt bland dina prioriteringar. Fortsätt kämpa och lär av dina misstag. Vi definieras inte av misstagen, utan av hur vi hanterar dem. Du gör så gott du kan!

  Så skrev Rickard Lyko i ett inlägg till Sveriges statsminister.

  Det är rena lekstugan i regeringen.

  Gillad av 1 person

  1. Sverige är inte något IT land, utan dramatiskt efterblivet idag. E-handeln började för omkring 60 år sedan, tog fart 1994 med webben, alltså för nära 30 år sedan. Sedan har inte mycket hänt. IT länder är dom som har utvecklats från den nivån och kör digitalhandel idag, samhällsservice, media, finans service, betalning, räkningar, kvitton, och även vägskyltar och vägvisning samt till del undervisning och umgänge ligger på mobilerna. 35% av Kinas BNP är idag digitalt. I Sverige – NOLL. Stefan Löfven är en bra representant och förebild för Sverige, saknar utbildning, obildad, och vill inte se eller lära något nytt. Mycket lite ens tillåts att utvecklas till något nytt.

   Gilla

 4. Lyssna på Löfvens svar i riksdagen på Åkessons fråga om censur på nätet. Det är totalt obegripligt och belyser väl att karln inte begriper vad hela saken handlar om.

  Språkkrav för invandrare? Kanske också språkkrav på statsministern och övriga ministrar i regeringen. Om de sedan inte har vare sig förmåga eller vilja att förstå vad saken gäller så kan de åtminstone dölja det med ett ok språkdräkt. Det skulle ju inte gå an med en svensk-tolk bredvid statsministern när han försöker stamma fram något begripligt.

  Det är FÖR bedrövligt att vi har en statsminister och en rad andra ministrar som intellektuellt inte verkar klara sina jobb.

  Så blir det till slut med en usel skola, rekrytering via Bommersvik där meriterna är lojalitet och en dos förakt för kunskap och bildning.

  Gillad av 1 person

 5. I Konungariket Sverige har vi alltså både en kung och en statsminister där ingen av dem kan uttrycka sig på ett normalt sätt.

  Dessutom har vi en utrikesminister som mest är känd för sin oförskämdhet i tysk TV.

  Javisst ja, Sverige är också känt för en totalt felaktig pandemistrategi.

  Få se, få se, är det något mer Sverige har utmärkt sig med……

  Gilla

 6. Jovisst, nu kom jag på en sak till, Sverige är ju känt för sin fina feministiska utrikespolitik.

  Det är säkert därför kvinnorna i diktaturen Saudiarabien nu ibland inte hamnar i fängelse när de kör bil.

  Tänk så rädda shejkerna måste ha blivit för Margot Wallström.

  Gillad av 1 person

 7. Kraven kan komma tidigast 2025 , men under dessa fyra år så hinner
  Säkert en miljon få uppehållstillstånd. På de särskilt ömmande fallen.

  Hur kan politiker öka massinvandringen samtidigt som folket velat ha
  Mycket begränsad eller ingen invandring i 30 år.

  När jag tänker att jag i 35 år tvingats betala massa skatt till illigala och
  Kriminella parasiter, som fått gå före i bostadskön, vårdkön, skolan och
  Arbete .
  Och hela välfärden gynnar kriminella och vidriga människor.
  Och nu ska de få gå i skolan garanterat med lön för att få medborgarskap.

  Så är alla beslut som politikerna fattar ännu ett sätt att plundra oss på
  Och för att finansiera illigalt ekonomiska och kriminella människor.

  Våra föräldrar blev lovade ett bättre liv för dem och deras barn. Men det har vi inte sätt
  Röken av men massa illigalt massproducerade kvinnor som lever lyx på
  Våra arv . Ser vi i hundratusentals ,som åker fram och tillbaka till sina
  Hemländer och bara kommer för att ta ut pengar.

  Svenska politiker skulle med några knapptryckningar kunnat stoppa bedrägerier
  På hundratusentals miljader.
  Men istället har de stoppat utbetalningar till riktiga svenskar med riktiga sjukdomar,
  För att minska kostnaderna.

  Det som våra politiker utan datakunskaper kan är att plundra hedliga arbetare
  För att finansiera hela världens kriminella.

  Vill du leva ett trygg och bra liv i Sverige anslut dig till
  De nya facket kriminella klanen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s