Påven kallar de som inte vill vaccinera sig mot Covid-19 för självmordsförnekare

I går skrev någon i en kommentar till ett av mina inlägg som rör vaccinet mot Covid-19 att jag sprider propaganda, men det är verkligen inte så att jag skriver ”vaccinera er inte” eller ”ta inte sprutan för ni kan dö”, däremot är jag en motvikt till massmedias ensidiga rapportering där jag informerar om risker med vaccinet samt resonerar kring de okända långsiktiga biverkningarna samtidigt som jag brukar skriva att det är upp till var och en att själv ta ställning när det kommer till vaccinering.

I dag är det för övrigt ett år sedan det första dödsfallet på grund av coronaviruset inträffade i Kina och några som däremot ägnat sig åt att sprida skräckpropaganda det senaste året genom att skapa en masspsykos är massmedia, som dagligen prånglat ut otaliga artiklar till den grad att människor nu är dödströtta på att höra om corona.

Dessutom pågår det propagandakampanjer för att få människor att vaccinera sig och i vanlig ordning ger media inte en opartisk bild där både de som är pro-vaccin respektive de som är anti-vaccin får lika mycket utrymme samt ingen vågar följa pengarna genom att gräva. Det påminner starkt om klimathysterin det senaste året där enbart en bild förts fram i media, medan det varit locket på kring de forskare som är av en annan åsikt, vilka dessutom klassificeras som klimatförnekare.

Den senaste frontfiguren för pro-vaccinkampanjen för Covid-19 är påven Francis, som för övrigt sägs vara på väg att avgå från sin post och nästa vecka kommer Vatikanen att lansera en vaccinkampanj. Redan i dag har påven dock gått ut och propsat på att alla ska vaccinera sig samtidigt som han kallar de som inte vill vaccinera sig för självmordsförnekare.

Det är fascinerande att alla som är pro-vaccin får komma till tals och kampanjer finns det gott om, medan de som protesterar mot nedstängningar stämplas som upprorsmakare samt de som vägrar ta vaccin likställs med smuts. Så mycket betydde ”allas lika värde” när det väl kommer till kritan.

#followthemoney

Källa: The Guardian, The National News

7 reaktioner till “Påven kallar de som inte vill vaccinera sig mot Covid-19 för självmordsförnekare

 1. Varför vill inte 80% av USAs läkare ta Pfizer eller Modernas vaccin? De vill inte vara försökskaniner säger de. Astra Zenikas vaccin är framtaget på gammalt beprövat sätt och inte genmanipulerat, borde vara säkrare? Undrar om man får välja eller blir man bara påtvingad det de har mest av?

  Gilla

  1. Både Pfizer och Moderna vaccinerna är utvecklat på mRNA modifikation.

   AstraZeneka vaccinet, det ryska och kinesiska är mer traditionella vaccin som framkallar kroppens egen skapade immunitet. Kinas Sinovac vaccin har används på över en miljon nu och har det vidaste användningen hittills med den största erfarenheten. Det har visat sig 100% effektivt mot svåra fall, och ger inga biverkningar förutom en mindre ömhet vid injektionsstället. Tre andra vaccin kommer.

   Gilla

 2. Katolska kyrkan, världen största och mest spridda organisation.

  Covid. Sverige och regeringens och därmed FMHS:s strategi för svenska och en pandemi. Ett narrspel som alltid från vår dysfunktionella regering.

  2020 sade FMH att munskydd inte var nödvändigt för svenska folket. I andra länder betraktades det 2020 strax som närmast ett lagbrott att inte bära munskydd. 2021 har FMH smugit in munskydd i rekommendationerna. Nu ska munskydd bäras. Kanske. Kursändringen sker på samma smygande sätt som när regeringen för in utlänningar.

  Idag, 2021 säger FMH att munskydd bör bäras. Om vi åker kollektivtrafik är det tom ett krav att bära munskydd. Men det kravet är ett socialdemokratiskt krav eftersom det går bra att åka kollektivtrafik utan att bära munskydd.

  2020 sade FMH att vi skulle vara hemma om vi blev sjuka i Covid, ”som vanligt”, sade Tegnell. När någon modig journalist frågade om det inte fanns risk att man kunde smitta fastän man kände sig ok, så sade FMH att ”det kan man inte veta”. Utomlands visste man, inom sjukvården i Sverige visste man sedan åtminstone 150 år att så kan vara fallet. Men inte hos FMH och inte i Regeringskansliet. De som bor där kanske gått på Mälardalens högskola?

  Idag, 2021, kan svensken på FMH:s hemsida läsa att ”man kan vara smittsam även utan symtom”.

  Så går det när myndigheter slutar fungera självständigt av rädsla för att drabbas av bannstrålen från Regeringskansliet. Storebror kontrollerar myndigheterna.

  I Danmark är det tvärtom. Där fungerar ansvarsutkrävandet mot ministrar. Svenska ministrar kan agera hur oansvarigt som helst därför att lagrum inte finns som ställer dem till svars. Att de av moraliska skäl självmant skulle avgå finns inte på kartan. I Danmark åtalas och fälls ministrar på löpande band, såväl borgerliga som socialdemokrater. Där fungerar demokratin bättre än i Sverige med vår regering som mest gömmer sig i skuggorna och skyller på andra när det går åt skogen. Som det ju gör med det mesta numer.

  Gilla

 3. Skulle tro att Katolska kyrkan har stora aktieposter i de läkemedelsföretag som tecknat vaccinkontrakt. Säkert kan en spruta vaccin kombineras med en handpåläggning och lite gudlig propaganda.

  Gillad av 1 person

 4. Hej Jenny,

  som vanligt bra argument och logiska resonemang, tyvärr är det inget som biter på de olika propaganda-rörelserna, ty de är backade av de som vill skrämmas, så lögnerna blir till sanning eftersom propagandan pumpar på. Att se igenom dem kräver viss intellektuell förmåga vilket ger kritiskt tänkande… när IQ sjunker istället för att öka går lögnerna hem i stugorna. Och de ser inte den verkliga agendan bakom träden.

  Allt gott

  Katarina

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s