Från MSB till regeringskansliet – behåller både lön och titel

Som förväntat fick den vandrande katastrofen Dan Eliasson inte sparken som generaldirektör för MSB efter sin uppmärksammade skandalresa för att leva ut sina böjelser på Kanarieöarna.

Istället flyttas han till en symbolisk tjänst som generaldirektör för makthavarnas egen a-kassa,
den så kallade ”elefantkyrkogården” som är den informella titeln för regeringskansliet, där han kommer att behålla månadslönen på 162.500 kr (ca 8.000 kr per arbetsdag).

I jämförelse kan nämnas att statsminister Stefan Löfvén har en månadslön på 176.000 kr, medan övriga statsråd i regeringen får 139.000 kr per månad.

Inrikesminister Mikael Damberg har i dag bekräftat att Eliasson kommer att placeras på elefantkyrkogården, där lönerna till generaldirektörerna år 2017 uppgick till 17 miljoner kronor. Det blir en dyr historia med tanke på Eliassons saftiga lön, men vad gör man inte för att upprätthålla anseendet på mannen med hållhakarna!

#youscratchmybackillscratchyours

https://www.friatider.se/dan-eliasson-avgar

https://www.di.se/nyheter/regeringen-beviljar-dan-eliassons-begaran-om-forflyttning/

15 reaktioner till “Från MSB till regeringskansliet – behåller både lön och titel

 1. Äntligen! Den där fähunden har förstört för personal på många myndigheter! Tänk om han suttit kvar, vilken myndighet skulle drabbas av honom nästa gång?

  Det är inte bara sossarna som tar hand om de sina minsann. Det är alla i eliten, oavsett partitillhörighet. De blir landshövdingar och allt möjligt annat. Men speciellt sossarna tar extremt väl hand om de sina. Det är rätt många av S-politrukerna som sitter i alla möjliga och omöjliga organisationer, stiftelser osv, alla med goda löneförmåner.

  Statsminister Stefan Löfven har ännu inte för svenska folket förklarat varför han shoppade loss mitt i värsta pandemin. Han gick ju då emot både regeringens och FHM:s rekommendationer. Han använder nu den vanliga taktiken för socialdemokrater i ledande ställning, han tiger, smyger sig undan och gömmer sig i skuggorna. Precis så har ju regeringen uppträtt i flera år. Nu ligger han väl och trycker i mörkret och hoppas ingen ska komma att tänka på honom nu när Eliasson står i rampljuset. Ständigt denna rörelse från regeringen och statsministern, gömma sig, skjuta någon annan framför sig, skylla på andra, tiga och om inget annat gå så tillsätter man en regering. Löfven har flera gånger uttalat att han vill fortsätta ledan inte bara S utan landet efter valet 2022. Så, när Eliasson nu kastar skit i fläkten och det stänker mot regering så tar Löfven skydd bakom någon med mer moral, precis som han brukar. Damberg får kliva fram och stå som representant för regeringen.

  Vilken ovärdig och moraliskt förkastlig statsminister landet Sverige har. Vilka kräk i regeringen som alltid tiger och gömmer sig.

  Gillad av 2 personer

  1. Realist. Det är onekligen knepigt med politiker som är en belastning och inte en tillgång för samhället.
   På något sätt tycker jag att det är själva systemet som det är mest fel på och inte de enskilda, men visst undantag finns som sagt.

   Gillad av 1 person

   1. Mest fel på systemet och inte de enskilda?
    Det är de enskilda som bildar systemet.
    De är som schackpjäser – utan schackpjäser inget schack.
    Utan de enskilda – inget system.
    Fattar fan i mig inte hur du resonerar.

    Gilla

   2. Realist. Det finns inget att välja. Sverige, och västvärlden, måste utveckla egna nya samhällssystem som innebär ett verkligen fungerande folkstyre och som passar dagens värld. Den nuvarande över ett kvarts millennium gamla dysfunktionella samhällssystemet som man kallar ”demokrati” är skapat för ett helt annat samhälle och andra innevånare som inte finns längre. Kina hade demokrati precis som Sverige idag under Republiken Kina 1912 till 1949, och sedan följde kommunismen som kanske bäst kan liknas vid en religiös kult med Mao som överstepräst. 1978 dumpade man den dysfunktionella kommunismen, vilken är vad Sverige driver idag i en variation under annat namn, och så experimenterade man i Kina och det var inte förrän omkring 2010 som något började fungera, mycket med hjälp av ny teknologi och nya generationer med nya idéer. Sedan har förändringarna gått fort. Mellan 1912 till 1978 hade demokratin och kommunismen kosta omkring 100 miljoner människoliv. Problemet med Sverige är att systemet är gjutet i sten, det tillåter inte förändringar och den etablerade makteliten vill inte se några förändringar som urholkar deras autokratiska makt.

    Gilla

  2. Vilket system som jag föreslår? Jag vet tyvärr inte, befarar att det har blivit som inom Svenska akademien på flera håll, att alla är mätta och jästa, tycker att allt är bra och att kritik och ifrågasättande är helt onödigt. Det är lite av mina extremt amatörmässiga funderingar.

   Gillad av 1 person

 2. Det är lugnt och Sverige har råd. Är bara lite undrade över hur det går ihop med alla människors lika värde, eller har alla motsvarande lön och är skyddade mot avsked och inskränkningar i lön. Dessutom undrar jag varför det ska vara stor bokstav när man skriver Sverige, det verkar inte befogat.

  Gilla

  1. Alla människor har inte lika värde.
   De som står mig närmast har absolut större värde än de som jag inte har någon relation till.
   Varför ska vi skriva stor bokstav när vi skriver t.ex. Sverige?
   Därför att det är ett namn på ett land.
   Precis som du skriver ditt förnamn och efternamn med stor bokstav.
   Vad är det mer du inte förstår?

   Gilla

   1. Alla människor vill inte ha lika värde, vi vill ha ett eget värde och själva välja vårt liv. Under det nuvarande svenska systemet är det inte tillåtet. Makteliten bestämmer diktatoriskt och autokratiskt, individen skall bara tillåtas falla på knä och vara tacksam, eller än bättre, kowtow. Ordet ”kowtow” är från kinesiskan och bokstavligen betyder att ”knacka pannan i golvet”, precis som muslimerna gör när dom ber. Ordet ”demokrati” kommer från grekiskan och meningen är att individen och familjen skall ges makt över sitt eget liv, leverne och förhållanden. Demo Kratia. Det svenska systemet av idag är medvetet konstruerat för att förhindra all sådan makt eller inflytande. Makten är koncentrerad till en liten diktatorisk och autokratisk maktelit under deras ideologi. Om ingen ändring görs, mer eller mindre frivilligt, kommer historien att upprepa sig. Exempel är å ena sidan Nicolae Ceausescu’s avrättning 1989, eller Ryska Tsaren likaså 1918. Romarrikets fall är mest intressant. Barbarerna invaderade och plundrade 410, sedan kom Vandalerna och gjorde samma sak 476. Det föregicks av stora ekonomiska svårigheter, makthavarnas skatteplundringar av de ”rika” som flydde, massövervakning och drakoniska kontroller och övervakning i samhället. Samtidigt växte de östliga bysantinska imperiet i ekonomisk makt. Rom spenderade friskt på sociala åtgärder som ”bidrag”, ”bröd och skådespel”, indoktrinering – Acta Diurna, och militära rustningar som urholkade ekonomin. Samtidigt galopperade korruption och låst politisk instabilitet. Traditionella värden övergavs och bröts ner.
    Känner någon igen sig idag. Invasionen vi kallar massinvandringen och ”plundringen” med drakoniska skatter, ”närarna” flyr, ”tärarna”, bidragstagarna, tar över, företag flyr, som Tetra Pak, ASEA, IKEA, och snart kanske Ericsson, massövervakningen, propaganda styrningen av åsikter och handlingar, korruption och politisk låsning. Samtidigt växer, inte något bysantinska imperium, i ekonomisk makt i öster, men väl en ny ekonomisk ordning centrerat kring Kina med RCEP, CPTPP, BRI, eller AIIB, som stänger ute det gamla västliga imperiet dikterade av och centrerat kring USA. Framtiden ??? – Någon?

    Gilla

   2. Tompas11
    Förlåt på sätt och vis, det var ett ironiskt försök, men också ett angrepp på alla människors normen. Stor bokstav, ja men jag är ganska besviken på hur landet har utvecklats, därför undrade jag. Ta inte illa upp och jag ska försöka skriva när det är ironi, ofta är det tyvärr ingen eller obetydlig skillnad.

    Gilla

 3. Egentligen tycker jag att flera politiker borde betala 160 000 till 170 000 skr per månad till staten i skadestånd för det som de gör, och det är i minsta laget. Obs inte ironi.

  Gilla

 4. Tompas11
  Förlåt på sätt och vis, det var ett ironiskt försök, men också ett angrepp på alla människors normen. Stor bokstav, ja men jag är ganska besviken på hur landet har utvecklats, därför undrade jag. Ta inte illa upp och jag ska försöka skriva när det är ironi, ofta är det tyvärr ingen eller obetydlig skillnad.

  Gilla

  1. @S Eriksson
   Det är lugnt, det var bara jag som var lite oförskämt snarstucken.
   Vi är nog alla här besvikna på den katastrofala utvecklingen i landet, vilket gör att det kokar över ibland.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s