Avhoppad S-politiker får dubbla ersättningar på skattebetalarnas bekostnad

Även denna dag bjuder på nyhetsstiltje då all fokus verkar vara på USA, där både senatsvalet i Georgia och den kommande debatten samt slutliga omröstning om Biden som president hårdbevakas av svenska journalister, som gör sitt bästa att föra fram den tillrättalagda versionen som MSM blivit tillsagda att prångla ut. Ett spektakel som redan troligen är förutbestämt, men själv föredrager jag att vänta till den 21 januari innan jag känner mig säker på vem som slutligen blir landets nya president, då det är för mycket i görningen för att påstå att det är över.

Slöseri med skattebetalarnas pengar blir dock morgonens ämne, då det finns gott om myglande politiker som utnyttjar skattemedel för egen vinning – dels i riksdagen, där många riksdagsledamöter får både hög lön och oförtjänta förmåner genom att inte göra skäl för ersättningen, då man varken behöver prestera något eller ens vara närvarande för att pengarna ska ramla in på kontot och dessutom kan man leva gott även som ex-politiker tack vare inkomstgarantier samt dels på kommunnivå.

Ett dagsfärskt exempel hämtar vi från Tranemo kommun, där kommunstyrelsens ordförande Tony Hansen (S) vid nyår lämnade alla sina politiska uppdrag halvvägs in i mandatperioden med hänvisning till familjeskäl.

Efter många års tjänstledighet återgår således Tony Hansen till sitt ordinarie arbete som ombudsman på IF Metall. Detta innebär att Hansen under det första året kommer att få dubbla ersättningar – en heltidslön betalad av facket och en miljonersättning i form av omställningsstöd som bekostas av skattebetalarna i Tranemo kommun.

Det var några dagar före jul som politikerna i kommunstyrelsen i Tranemo beslutade att bevilja den avgående toppolitikern ett så kallat ”omställningsstöd” på 814.393 kronor. Större delen av dessa pengar, 626.456 kr, får Hansen nu utbetalt i en klumpsumma, medan resten sätts av till pension. Kostnaden för Tranemo kommun blir med sociala avgifter och andra tillägg strax över en miljon kronor.

Grundtanken bakom ett omställningsstöd är att även förtroendevalda politiker ska ha något att falla tillbaka på den dag de inte längre har kvar uppdragen och en politiker som förlorat sina uppdrag kan behöva hjälp med omställningen till dess att denne funnit ett nytt arbete.

I det här fallet har Tony Hansen själv valt att lämna sina uppdrag och han går direkt till sitt gamla arbete, som han under hela politiktiden varit tjänstledig från, men får ändå omställningsstöd under ett års tid, som inte räknas av mot hans nya lön. Enligt Anna Hedlund, HR-chef vid Tranemo kommun, så har man agerat enligt det avtal som finns och som ursprungligen tagits fram av Sveriges kommuner och regioner, SKR.

Men omställningsstöd betalas inte ut med automatik. Den som vill ha stödet får, enligt avtalet, själv ansöka om det och en sådan ansökan lämnade Hansen in den 10 december.

När GT:s reporter ställer frågor till Hansen, vill han dock inte kommentera det utan anser att han följt de regelverk som finns. Det har han förvisso, men inte på ett snyggt sätt och verkligen inte med hänsyn till att det är skattemedel som behövs till så mycket annat i våra blödande kommuner. Men det är på något sätt symptomatiskt för många politiker att sätta sig själva i första rummet där makt och pengar är prio ett och där man inte har några skrupler att slösa med andras pengar eller utnyttja alla förmåner som gagnar en själv. Inte undra på att politikerföraktet ökar hos folket för vart år som går.

Nedan citat ur artikeln i GT:

Det innebär att du får dubbla ersättningar såsom ombudsman på IF Metall?
– Jag har ingenting att tillägga.

Det är ett omställningsstöd, för hjälp när man går från ett politiskt uppdrag till ett annat jobb, men här har du ju redan ett jobb som du varit tjänstledig ifrån och går tillbaka till?
– Jag har hanterat det utifrån det regelverk som finns. Så jag har ingenting att tillägga.

Hur tror du medlemmarna ser på att du tar ut dubbla ersättningar?
– Jag har inget att tillägga. Tack.

#vembetalar

https://www.expressen.se/gt/s-toppens-nya-fackjobb-far-dubbla-ersattningar/

17 reaktioner till “Avhoppad S-politiker får dubbla ersättningar på skattebetalarnas bekostnad

 1. Valen framgent blir lätta och praktiska.
  Det blir alltid vänsterliberal valseger.
  Men det klart, man kan ju betrakta röstandet som en liten utflykt för den som är road av det. Någon praktisk betydelse lär det det inte ha.
  När jag var fritidspolitiker var jag noga med att ersättningarna skulle vara korrekta och rätt redovisade. Samt etiska i den mån man kan styra över det. Inser nu att det var naivt och obegåvat av mig.
  Synd att man inte är girig, oikofob sozze. Livet hade varit enklare då…

  Gillad av 1 person

 2. Ja, ja, men sådär har S och facket alltid hållit på…..minns någon hur de gav fina lägenheter här i Stockholm till varandra och till sina barn……

  Gillad av 2 personer

 3. S medverkade till att det nu finns e-apotek. E-apotek som företeelse, inte bara i Sverige, gör det nu möjligt för maffia, kriminella och andra aktörer att saluföra ful-läkemedel som om de vore riktiga läkemedel.

  På svarta sidor på nätet kan man nu köpa 2 doser vaccin mot Covid för 1 000 dollar.

  I Sverige har S skapat världens rikaste flora av bidrag för allt som en människa kan drabbas av i livet. T ex kränkningar. Men det är bara i Sverige som det med regeringens hjälp kunnat slås fast att det är den vita rasen som är rasistisk och som kränker andra raser.

  Det är bara i Sverige det skulle kunna hända det som nu händer, att ett fackförbund, Kommunal, nu går ut och hotar med strejk för vårdanställda, mitt i värsta pandemin. Det är lika IQ-befriat och omdömeslöst som när generaldirektören för MSB reser till Kanarieöarna i värsta pandemin. Dessutom har Kommunal mage att påstå att de har ett starkt stöd från allmänheten. Så ljugs det på vidare inom S-rörelsen, precis som det gjorts i 30-40 år.

  Gilla

 4. Kanske lite väl generösa villkor, men det är ju så att de har ju så extremt osäkra arbetsvillkor och kan bli uppsagda snabbare änig en Thailändsk bärplockare. Dessutom drabbar det ju ingen fattig, Sverige är ett av världens rikaste och bästa länder. Ja, jag försöker mig på ironi då jag inte vill bli inspärrad.

  Gillad av 1 person

 5. Här lite mer ironi.

  Tack var den snälla socialdemokratiska rörelsen har vi nu politisk korrekthet i alla landets myndigheter och inom statskontrollerad media. Vi har världens bästa jämställdhetsintegrering. Alla myndigheter arbetar nu strålande och framgångsrikt för genus, etnicitet och sexualitet. Så skönt att inte någon pratar om den trista verkligheten utan enbart om hur det är tänkt att det är.

  Tack snälla S!

  Tänk så vilsna och okunniga vi var innan vi fick allt detta fina.

  För de som läst boken, visst påminner situationen idag i Sverige en hel del om det George Orwell beskrev i boken 1984?

  Gillad av 1 person

  1. Det påminner nog mer om boken Det sovande folket.Högern visste inte riktigt hur man skulle rasera välfärdssamhället men så kom man på den geniala idéen att ta hit en massa människor och ge dem tillgång till det välfärdssamhälle som generationer svenskar mödosamt byggt upp.Du röstade sannolikt för det och jag med säkerhet.Det smärtar att inse att jag blev grundlurad.Det händer aldrig mer från min sida att rösta på högerpacket inkl SD. Det var den gången farmor dog,det händer definitivt bara en gång och aldrig mer.

   Gilla

 6. I Lund vid universitetet anmäldes en lärare till kursledningen när han påstod att det finns skillnader mellan män och kvinnor.

  Inom Sveriges Radio har det på fullt allvar framförts krav på etnisk kvotering.

  Allt oftare hör vi inslag i SR där personen tydligt brister i förmåga att prata svenska. Det sker med arabisk brytning. Häromdagen var det en som talade riktigt dålig svenska och som dessutom var kraftigt förkyld och snuvig (begynnande Covid?)

  När en myndighet, organisation eller ett företag rekryterar kan de inte bara gå efter skicklighet. De måste, enligt de nya reglerna, ta hänsyn till ”mångfald”. Om de inte gör det riskerar de både kritik och uteblivna anslag. Man kan alltså bli anställd, inte pga att man är skicklig, utan för att man har en annan hudfärg. Kvotering efter hudfärg, om du har vit hudfärg kan du ratas även om du är skicklig.

  För 5-6 år sedan klagades det högljutt i dagspressen över att så få invandrare blev riksdagsmän eller fick andra ledande befattningar. S skrev ju avtal där de lovade att föra fram personer med islamisk tro till definierat antal viktiga positioner. Detta är levererat av S-rörelsen. Se ledarsidorna.se om du är intresserad av att läsa dokumenten.

  Gilla

 7. Läste nyss på Katerina magasin via länk om ICA handlaren i Växjö, en trist och allvarlig situation som tydligen finns på fler platser. Tänk att det motarbetas så hårt om någon försöker ordna upp det politikerna lovade så tydligt att krossa gängkriminaliteten. Jag är besviken på politiken men förstår att det inte är så lätt, dock bör man inte lova en massa som man ändå inte ens vill försöka att uppfylla.

  Gillad av 1 person

 8. När eliten (regeringen och då S främst) pratar om mångfald så menar den hudfärg.

  Ordet inkludering då? Med det menas aldrig att få med speciellt kunniga och nyttiga personer. Med det avser regeringen att få med personer som har svårt att få plats i en grupp överhuvud taget, antingen det beror på usel eller obefintlig skolgång, ingen kunskap i svenska, ovilja att ens försöka bli svensk osv.

  Ett oupphörligt tjat om inkludering av ”de utsatta” har vi hört. Väldigt många av de som importerades till Sverige har aldrig någonsin haft för avsikt att bli en del av det svenska samhället.

  I socialdemokraternas, miljöpartiets och vänsterpartiets Sverige av idag måste vi alla vakta våra tungor.
  Vi får inte begå misstaget att gå emot den rådande statsideologin. Gör vi det blir det sanktioner direkt.

  Däremot går det utmärkt för de med annan hudfärg att säga vilka förnedrande ord som helst om de vita. Det går alldeles utmärkt för de med icke vit hudfärg att bete sig precis som om de var kvar i sina skitländer. Makten i det socialdemokratiskt skapade Sverige av idag applåderar och ger via många myndigheter och Folkbildningsrådet bidrag till mest muslimska samfund.

  Gilla

 9. I dagens Sverige har staten slagit fast att en vit svensk man inte förstår en kvinna, oavsett hudfärgen på kvinnan. Därför är en svensk man förbjuden att uttala sig i saken oavsett vad det handlar om.

  Samma förhållande gäller andra spörsmål som rör hudfärg. Endast den som är svart, brun, gul eller av annan kulör har rätt att uttala sig om den egna gruppen. Att som en del vita gör i USA, peka på den skyhöga kriminaliteten bland svarta, det är ett rasistiskt övergrepp.

  I Sverige har staten förstått allvaret i sådana saker och har därför sedan länge påbjudit straff för envar vitskinnad som yttrar sig om annan hudfärg. Oavsett vad saken rör. Konsekvensen om man bryter mot statsideologin är till en början att den vite benämnas rasist.

  Gilla

 10. Är någon bekant med det löjliga och vilseledande begreppet ”kulturell appropriering”?

  Det används flitigt av så kallade intellektuella PK-människor, dvs rövslickare. Det gäller oftast kulturella föremål eller exempelvis musik, men även andra kulturella saker. Termen syftar på att man lånar in till sin egen kultur något drag från en annan kultur.

  Här i Sverige såg vi hur en människa med en frisyr lånad från andra världsdelar blev kulturminister. Amanda Lind satte löshår på skallen och lyftes därefter upp i hierarkin. Det passade väldigt bra i tidsandan, det var vältajmat helt enkelt. Med löshåret kunde envar se att hon dolde sitt vanliga hår.

  Det här blev ett subtilt sätt att för islam och andra religioner visa att här i Sverige har vi minsann en regering som på allvar tar intryck av och fogar sig i hur den främmande kulturen vill ha det. Hur de vill ha det här i vårt Sverige som inte har någon egen kultur och historia att falla tillbaka på eller att minnas. Välkomna till det öppna Sverige, landet är ert lika mycket som de svenskar som bott här i några tusen år. Samerna räknas inte, bry er inte om dem.

  Sådant benämns öppenhet och är något vackert och fint enligt socialdemokraterna.

  När länder i Afrika och annorstädes på klotet importerar idéer och annat från västvärlden kallas det kolonialism, imperialism och en massa andra saker. Det kommer enbart farliga saker från väst, demokrati, mobiltelefoner, vattenrening, mat och allt det där som skapar förtryck i Afrika t ex.

  Nog måste väl shejkerna i diktaturen Saudiarabien skrocka förnöjt när de ser en bild på Sveriges kulturminister Amanda Lind i lösperuk? Om hon åtminstone inte utsetts till just kulturminister utan till jordbruksminister eller så. Men det var naturligtvis med avsikt som den människan blev just kulturminister. Symbolvärdet. Varje imam kan vid fredagsbönen hålla upp en bild på Amanda Lind och säga, ”se kamrater, se så mycket vi redan har uppnått. Gå hem till era kvinnor och berätta detta. Sprid budskapet”.

  Gilla

 11. Det som gör mig förbannad är att de är våra SKATTEPENGAR som går till detta, då har jag inte ens nämt den sk ”elefantkyrkogården”. Måste blir ett slut hur de spenderar VÅRA skattepengar på allt som inte är av vikt.

  Gillad av 1 person

 12. Det är riktigt kul idag när alternativa medier närmast slaktar fähunden Eliasson. Nu sitter eller kanske rentav står regeringens spinndoktorer och ger order om hur fortsättningen ska hanteras.

  Igår trodde jag inte han skulle sparkas, trots de hemligheter om S som han verkar sitta inne med. Idag börjar det bli riktigt tydligt att han kommer få foten.

  Jag gläder mig! Det är säkert många som är rejält skadeglada inom Försäkringskassan, Polisen m fl myndigheter. Kanske var det under tiden som bitr chef inom säkerhetspolisen som han fångade upp smutsigheter som han kunnat använda under karriären?

  Kul hursomhelst!

  Gilla

 13. Det är fruktansvärt vidrigt.
  Oavsett vad politikerna gör för fel eller oavsett hur de misskött sina jobb
  Så får de många miljoner och bättre lön.
  Ingen av politikerna förtjänar ett rött öre de har redan levt lyx så de räcker på
  Arbetarnas skattepengar.

  Men när man har makten så kan man ju lura till sig vilka förmåner
  Som helst. Politiker , företagsledare och myndighetschefen håller varandra om
  Ryggen och plundrar skattepengar för att fylla sina egna fickor.
  Ekonomer ,jurister, med politiker har insett att invandringen gör deras fickor fyllda så
  De går med på politikernas lögner och hjälper till att fylla fler rika människor
  Fickor.
  Korruptionen är enormt lönsam med invandringen och ett bra sätt att dölja
  Vart pengarna tar vägen.

  Det är väldigt lätt att förstå varför domstolar, advokater och jurister, tolkar,
  Osv alla som tjänar på flyktingar , inte vill ha långa straff. För det skulle ju
  Minska deras inkomster.

  Det har inget att göra med medmänsklighet utan endast om att
  Fylla sina egna fickor så snabbt som möjligt.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s