En av Storbritanniens största radiostationer bannade på YouTube efter kritik av lockdown

Att Google och YouTube är styrda uppifrån vet vi redan, vilket inte minst regimkritiska SwebbTV fick känna av nyligen när de plötsligt raderades från YouTube. Det är dock inget nationellt problem, utan samma sak sker även i andra länder.

I tisdags fick till exempel en av Storbritanniens största radiokanaler talkRadio, en Londonbaserad samtalsradiostation, se sin kanal raderas från den Google-ägda plattformen YouTube på grund av ”brott mot riktlinjerna för samhället”.

Kanalen hade kritiserat nedstängningen av landet och man tror att det kan vara anledningen till att kanalen tagits bort. Enligt programledaren Julia Hartley-Brewer har man inte brutit mot YouTubes regler, utan man har bara använt sin yttrandefrihet och ifrågasatt om en nedstängning är ett proportionerligt agerande när det gäller att hantera coronaviruset.

Det senaste dygnet har YouTube dock återöppnat radiokanalen, men talkRadio väntar fortfarande svar från Google/YouTube med detaljerad anledning till deras beslut att stänga ned kanalen samt hur det kunde strida mot deras regler.

Det är väl märkligt att alla kritiska röster – även läkare – som opponerar sig mot coronaviruset, nedstängningar och vaccinet tystas, medan alla som är pro-vaccin får komma till tals hur mycket som helst samtidigt som media bara prånglar ut en viss typ av propaganda som är politiskt korrekt och syftar till att skrämma folk att göra som våra styrande önskar.

Om det nu inte finns någon anledning till kritik eller ifrågasättande samt om läkemedelsbolagen och våra politiska ledare inte har något att dölja kan man fråga sig varför de är så förbannat rädda för kritik? Märkligt att inte fler inser att det finns en hund begraven här! Det är för övrigt märkligt att coronaviruset aldrig drabbar den politiska eliten i någon större utsträckning utan bara dödar vanliga människor.

#followthemoney

One of the UK’s biggest radio stations banned by YouTube after lockdown criticism

https://www.bbc.com/news/technology-55544205

2 reaktioner till “En av Storbritanniens största radiostationer bannade på YouTube efter kritik av lockdown

  1. ”– som opponerar sig mot coronaviruset, nedstängningar och vaccinet tystas, medan alla som är pro-vaccin får komma till tals hur mycket som helst samtidigt som media bara prånglar ut en viss typ av propaganda – ” Det är så propaganda-styrning av åsikter och handlingar fungerar. Romarna uppfann det, världens första dagliga tidning, Acta Diurna, spridde den information makten ville att innevånarna skulle veta, men mörkad allt dom inte borde veta, och ”bröd och skådespel” avstyrde folk från att tänka på sådan dom inte borde eller tilläts tänka på. Nazisterna fulländade systemet med dåvarande teknologin och myntade ordet ”propaganda”. Idag är systemet i fullt bruk, ”Acta Diurna” är effektiv och mångfaldigad, och ”bröd och skådespel” kallas bidrag och nyheter.

    Gilla

  2. Dr Sanna Ehdin om situationen i Sverige:

    Sanna är doktor i immunologi och har arbetat många år med biomedicinsk forskning på ett toppuniversitet i USA.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s