Bulletin framstår som kontrollerad opposition

Nu har den nya tidningen Bulletin funnits i några veckor och borde blivit varma i kläderna. Jag hade likt många andra väldigt höga förväntningar innan första numret släpptes och sedan starten har jag varje dag tittat igenom deras sida med förhoppningen att de ska sticka ut från sedvanlig MSM, men tyvärr har jag fått konstatera att de serverar samma nyheter som exempelvis Aftonbladet och Expressen.

De hade verkligen chansen nu när exempelvis det amerikanska presidentvalet går in i sin slutkläm och vaccineringen mot Covid-19 har startat, men de vågar inte ta upp varken valfusket, Bidens korruption eller oegentligheterna kring coronapandemin och vaccinen. Istället är de slätstrukna som övrig PK-media och det tyder på att de bara är en kontrollerad opposition med uppgift att samla folket som bär på regimkritiska åsikter, så att de håller sig borta från alternativ media där obekväma sanningar riskerar att läcka ut.

Vänstern ska enligt uppgift ha planerat en motattack mot det stora hotet från Bulletin, men jag tror de kan spara på krutet i det här fallet då tidningen visat sig vara tämligen harmlös. Det enda positiva är vissa ledare och krönikor som kan ta ut svängarna lite, men de texterna hade lika gärna kunnat publiceras på andra sätt. Det är bara att beklaga, men de lyckas nog få en stor massa på kroken som inte kräver mer än så.

30 reaktioner till “Bulletin framstår som kontrollerad opposition

 1. Det är nog precis som du säger kontrollerad opposition.Man känner att medelklassen börjar vakna och då ligger samtlig nuvarande makt risigt till så för att medelsvensken inte skall förirra sig ut till NMR har denna Bulletin fått en viktig uppgift av någon.Spekulationer förstås,det kan förstås också vara så att man inte kan bättre,saknar mod.Nä,då är https://jennypiper.blog/ steglängder bättre.

  Gillad av 3 personer

 2. Medieklimatet i Sverige känns surrealistiskt.

  Gillad av 2 personer

  1. Att statlig media vill hylla en musik som glorifierar våld och därmed riskerar att locka fler är för mig obegripligt. Det visar på ett förakt för vanligt folk som tvingas att leva med våld runt hörnet.Hur vore det ifall våld mot journalister glorifierades? Man saknar ord..

   Gillad av 1 person

 3. Suck! Undrar vilka förväntningar som fanns på Bulletin? Eller på Trump för den delen. En ny Messias? Trump utmanade eliten och vände sig till folket med en riktig beskrivning av vad som sker.

  Bulletin vänder sig inte i första hand till folket utan till de som vill och förmår se mer av sammanhang. Enkel demagogi kan vi med fördel läsa i både pappersmedia och på nätet. Den som påstår att alla de personer som knutits till Bulletin inte har något att komma med är bara att beklaga. Möjligen kan det som skrivs i ledare för många vara svårtillgängligt eller ointressant pga bristande förståelse för saken.

  När tillståndet i ett land är för jävligt är naturligtvis alla krafter som försöker ändra på situationen välkomna.
  Självklart kommer oenighet och skilda uppfattningar strax därpå att uppstå mellan krafterna, det ligger i människans och politikens villkor. Sådant lär man sig om av både historien, idéhistorien, den politiska historien, filosofin osv. Det är alltid fruktbart att ha ett längre perspektiv än dagen, veckan på utvecklingen i ett samhälle. Tyvärr attraheras många av demagogi. Kunskap är ett känt sätt att stå emot förenklade och lockande budskap.

  Vi lever alla i ett samhälle som starkt fördömer de som tycker annorlunda än statsmedia. Det är då oklokt att ta efter det sättet att hantera andra röster. Olika röster är absolut nödvändiga i ett samhälle för att det ska må bra. Det är t ex så vetenskapen, speciellt den medicinska fungerar. Sverige är i skriande behov av ett offentlig samtal där olika åsikter bryts mot varandra. Bara så kan något som är bra för de flesta växa fram. Det är så ett land mår bäst, inte när en åsikt som man reflexmässigt inte gillar strax fördöms och kastas på sophögen.

  Så därför är det mer än oklokt att så kategoriskt döma ut Bulletin. Det tycks ske av av både principiellt förutfattade meningar om ”höger, medelklass” osv. Det ÄR ju medelklassen som i kraft av en massa saker har stor påverkan på samhällsutvecklingen. Att tala illa om och misstro medelklassen är bara oklokt. Vilka är medelklassen? Det är inte en inkomstfråga enbart, det är också en fråga om kunskap, erfarenhet OCH bildning. Se bara på den bristande både kunskapen och bildningen inom hela S-rörelsen. De är sluga förhandlare men förstår ändå inte att hantera Sverige, att lotsa Sverige genom tider som ser olika ut.

  Man bör läsa och försöka förstå allt vad man bara orkar och hinner. Om man vill kunna ta ställning själv och inte bara köpa vad första bästa tyckare försöker pracka på en. Sådant slutar alltid illa.

  Vi behöver högre i tak i Sverige, inte lägre. Vi har nog av regeringens kontroll över vad som får sägas och vad vi ska tycka. Tänk om även Jennys blogg strax stängs ner???

  Gilla

  1. Vad har det för värde att som Bulletin rabbla en massa som vi redan har hört och som vu redan vet? Nä grävande och avslöjande reportage är det som ger effekt.Stoppa Pressarna till exempel är däremot en ny stjärna som redan fått C att vackla i opinion.Nu drar man bokstavligt talat av byxorna på dåren Eliasson.Det är sådan journalistik som gör skillnad.Visst behövs olika röster men ärligt talat gör varken din eller min röst någon skillnad,ingen bryr sig utan makten fnyser lite lätt och klappar oss på huvet.Du kan inte ha rätt utan makt som Moberg sade.Att avslöja maktens hyckleri i detalj är modig journalistik.Sånt har ett pris och det är inte Bulletins medarbetare villiga att betala,uppenbarligen.Revolution är inget för rädda och gamla.

   Gillad av 2 personer

   1. Han skulle väl vara stjärtgosse nu i juletider hllviken.Kan du se Eliasson framför dig när han på MSB skall möta övrig personal? Går det verkligen för Eliasson att fungera som chef? Förmodligen kommer regeringen att överföra MSB’s uppdrag till en annan eller helt ny myndighet.Eliasson får därmed sitta kvar i en myndighet som enbart existerar på pappre.Så tror jag att man löser det.Ingen behöver förlora ansiktet.

    Gilla

  2. Jag syftar främst på nyhetsflödet som inte sticker ut det minsta och med fem år av daglig nyhetsgenomgång vet jag vad jag pratar om. De är slätstrukna, inte mer med det och de vågar inte ta ut svängarna. Det är min åsikt och sedan får var och en bilda sig sin egen uppfattning.

   Gilla

 4. Ännu en anledning att läsa olika sajter är att man då kan förstå vad som kan komma. Det är alltid värdefullt att veta hur en motståndare tänker, vad hon/han har för planer. Detta är en välkänd strategi sedan urminnes tider, ”håll din fiende nära dig men din vän på en armslängds avstånd”.

  Den som blint tror på allt som sägs blir alltid och ständigt lika förvånad när nästa regent inte gör som massan trodde eller ville. Hur hanterar man som enskild individ sådant? Det är kanske inte alla som tycker det är kul att ständigt bli besviken och inte förstå vad som sker.

  Gilla

  1. Du Realist,analysera en enda artikel från Bulletin och skriv ett inlägg om det.Vad har vi missat? Gammal skåpmat och upprepningar från andra källor som man stöper om till eget material.

   Gillad av 1 person

 5. Du Realist,analysera en enda artikel från Bulletin och skriv ett inlägg om det.Vad har vi missat? Gammal skåpmat och upprepningar från andra källor som man stöper om till eget material.

  Gilla

 6. Nä Rolf, gör som regeringen, tysta alla som tänker annorlunda än vad du gör. Även här på denna sajt.
  Du är fången i tidsandan och en föreställning om hur världen och livet är. Marx och kommunismen var ett av historiens värsta experiment med hundratals miljoner döda. Även om Kina lyckats omsätta en del av teorierna i praktiken. MEN, man har gjort det med kapitalistiska metoder.

  Så ska vi ha det, lågt i tak och tryck till alla som tycker och tänker annorlunda än du gör.

  Gilla

  1. Skärp dig Realist, Jag tycker att du skriver både intressant och jag känner igen mig i mycket av vad du skriver! Måste jag därmed också ge sken av att hålla med dig i allt? Vi har inte råd med att sätta på oss någon offerkofta eller att tycka synd om oss själva.

   Gillad av 1 person

 7. Eliasson, chef för MSB kommer rimligen inte att bli avsatt. Han tillhör ju den närmaste inre kretsen i S. Om de avsätter honom riskerar de att han avslöjar en massa han vet om smutsen inom den eliten. Dessutom skyddas han av det faktum att så många ledande S-ministrar brutit mot de egna föreskrifterna. Löfven kan ju knappast avsätta finansministern pga dåligt beteende. Om dåligt beteende var en orsak till sparken från tjänsten skulle större delen av regeringen få lov att gå på dagen.

  I omvärlden vaccineras vårdpersonal, i Sverige går FHM ut med fortsatt ideologiska rekommendationer att vaccinera äldre. En dysfunktionell regering har tystat myndigheterna så att de inte längre fattar vettiga beslut. Självklart borde Sverige göra som andra länder, vaccinera IVA-personal först och därefter sjukvårdspersonal.

  Först efter 318 falska SOS-samtal ingriper nu ordningsmakten mot en man i Malmö (såklart) boende i Rosengård (var annars). Han åtalas för blåljussabotage. Han har bl a påstått att det var ett nära förestående bombattentat och fick ut 8 radiobilar, ett 50-tal poliser och nationella bombskyddet. Hade det kanske varit läge att gripa mannen efter 25 falska SOS-samtal?

  Att flyga är inte en rättighet säger Transportstyrelsen om drönare. I USA måste drönare kunna identifieras från marken med olika tekniker. Dessutom måste de ha belysning tänd på nätterna. I Sverige har S-rörelsen släppt det helt fritt utan krav att öppna privata skolor och få statlig ersättning utan krav på redovisning av hur pengarna används. Det går att försätta en skola i konkurs så att eleverna en dag står utan undervisning. Men att kalla en rasist för en rasist är förbjudet i Sverige har regeringen påbjudit.

  Följande länder har kommit igång med vaccinering mot Covid, Israel, Bahrain, Island, Storbritannien, USA, Danmark, Ryssland, Kina, Kanada, Tyskland, Portugal, Estland, Italien, Polen, Litauen och några länder till. Sverige fungerar precis som regeringen även i detta avseende, dysfunktionellt.

  I Sverige har det påbjudits att människor får känna sig kränkta för något som normalt inte är en kränkning. Vi har myndigheter som hanterar kränkningar och som ger bidrag om man befinns vara kränkt. Det är den socialdemokratiska rörelsen som skapat detta monster. Oftast har det handlat om människor som inte är sårbara utan bara gnälliga och klagande och som inte klarar av att hantera sina liv.

  Tänk att det var möjligt att i tunnelbanan här i Stockholm under en tid var möjligt att ha så kallad ”fittkonst”! Tänk att tidsandan var så skruvad att det ens var möjligt. Vem var det som tillät att dessa bilder klistrades upp för allmän beskådan??? Hur nödvändigt var det ur jämställdhetssynpunkt? Hur nödvändigt var det? https://www.google.com/search?q=fittkonst+tunnelbanan+stockholm&client=firefox-b-d&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=E7UI0BZ7py6rMM%252C5wgvKKO911i9xM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQBEEKr6arYEyqcpExnvazyHBvGiA&sa=X&ved=2ahUKEwjIj-rv2oTuAhXpkosKHQK5ADkQ9QF6BAgJEAE#imgrc=E7UI0BZ7py6rMM

  Gilla

 8. Jaa jag trodde också att det skulle bli mer till höger än SvD och M men nope det verkar snarare som om man satsar från C till M och allt däremellan och aktar sig noga för att ens andas om det som t.ex. StefanLövén sagt om invandringens kostnader. ”Det blir en kostnad under en tid men sedan ger det ett tillskott” typ har sagts i lite olika tappningar medan verkligheten är riktigt nattsvart….Varje kohort kommer persistent att kosta….. och det finns få saker som tyder på att generation skulle betyda ett tillskott heller…… TinoSandadji skrev ju om detta i sin bok Massutmaning men sedan har rebellen fått finkostym . . . . dvs så länge man är i ”eliten” kan man gona och gör det…..

  Gillad av 1 person

 9. Knappast värt att nämna Bulletin, eftersom ägarförhållanden, figurer och understödjare är ungefär av samma monopolkapitalistiska tokliberala slag som förr och därför kommer sakna den höjd som redan saknas i fulmedia-sfären. Om det finns något positivt så är det väl att Bulletin sannolikt kommer bidra med att sänka DN och Wolodarski ännu snabbare. Att de kommer kunna återställa någon trovärdighet för de omoraliska ljugande monopolkapitalisterna betvivlar jag mycket starkt.

  Gillad av 1 person

 10. Bulletin får mig osökt att tänka på ett TV-program som hette Bullen och som leddes av en person som inte kunde hålla käften. Minns ni?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s