En nedstängning med oönskade effekter som slår hårt mot samhället

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson uppger i kväll på en presskonferens att det blir en ny ”lockdown” av landet och personer i England får inte lämna sina hem om det inte finns särskilda skäl. Man får endast gå hemifrån för att exempelvis handla mat och utföra andra saker som är absolut nödvändiga. Alla skolor är också stängda. Nedstängningen av landet ska gälla fram till tidigast i mitten av februari.

Enligt Johnson är dessa åtgärder nödvändiga eftersom det nu är 30% fler patienter på brittiska sjukhus än vad det var för en vecka sedan och om inte smittan går ner kommer sjukvården att kollapsa. Dagens sanning är dock att sjukvården i Storbritannien brottats med problem i ett decennium och man använder det bara som en ursäkt för att stänga ned landet samt begränsa folks frihet.

Hela tilltaget låter horribelt i mina öron och man undrar om det är väl genomtänkt. Hur ska människor till exempel överleva ekonomiskt i över en månad, ska staten gå in och kompensera alla invånare? Tänk på alla företag som kommer gå i graven!Vad händer när man öppnar upp igen och alla människor sammanstrålar – viruset lär knappast utrotas under den här tiden och så är man tillbaka på ruta ett? Vad händer med alla människor i behov av vård som redan har fått sina operationer och andra nödvändiga behandlingar uppskjutna på grund av coronapandemin? Hur ska man klara av att hantera den psykiska ohälsan som kommer att öka hos befolkningen och hur ska man hantera den ökade fysiska ohälsan som blir resultatet av för mycket stillasittande på grund av denna ofrivilliga husarrest?

Att Sverige tack och lov inte slagit in på denna linje får vi vara tacksamma för, men om den nya pandemilagen smygs igenom öppnar det nya möjligheter för regeringen att begränsa vår frihet. Det är förvånande att denna ovälkomna utveckling som kommit i pandemins fotspår inte fått fler människor att slå vakt om individens rätt till frihet!

#followthemoney

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/weR4Wd/england-stanger

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=450916419412119&id=124411634236128

6 reaktioner till “En nedstängning med oönskade effekter som slår hårt mot samhället

 1. För mig känns det bara lite snopet att läsa detta. När varningen om smittspridning kom i Kina på mobilen blev reaktionen ungefär som ”jaha – låter vettigt, då gör vi så”. Redan som treåring blev man ju uppfostrad i hur förkylningar sprids, ”tvätta dina händer före maten, eller gå hungrig!”, ”håll för munnen när du nyser!!”. Allt utom fysiska kontakter bara fortsatte i Kina, umgänge, skolor, affärer flyttade till WeChat, till och med partis. Ingen blev isolerad. Sverige har inte ens kommit så långt. Som en person sa, vad som gäller är ansvaret för varenda individ varenda sekund av dagen. I Sverige tycks man på rent trots gå motvalls kärring, och då hjälper inga lockdown.

  Gilla

 2. Ingen politiker vill erkänna att de har sparat miljarder på omsorgen och äldreboenden, och dessa pengar har gått till att kunna importera de ”nya folket” allt för att få en ny valboskap som röstar på dem och att de ”nya folket” ska känna sig som hemma med hjälp av alla bidrag.

  Gillad av 1 person

 3. Detta är ju allt annat än seriöst. De äldre äldre skulle skyddas.. fungerade inte alls 6.000 dog och från speciella boenden eller de med hemtjänst och min spaning är att ingen enda av alla dessa äldre äldre rände ute på landets krogar under nätterna…. endast 15% av de smittade 70+ gavs vård på IVA MEN 20% av smittade 70+ avled pga detta….. För övrigt har inte så många då följaktligen avlidit och om man bara vårdat de 15%´n typ 7.500 hade många av dessa överlevt och då hade inte de svenska siffrorna varit alls lika hemska för efter konstaterad smitta, testdatum, behöver man leva i 4 veckor för att inte hamna i bin COVID19…. MEN dessa massiva dödstal används ju för att stänga ned samhället då verkligheten är att dessa siffror beror på alldeles för låg beredskap trots att vi nu är i den andra vågen och likafullt verkar alla politiker och myndigheter vara lika förvånade…. vi såg det inte komma…. vi såg det inte komma en andra gång… osv…. Och varför skulle läget ens bli bättre då man inte vill för allt smör i småland erkänna att besparingarna inom vård, omsorg, äldrevård osv skapat detta….. sedan att privata aktörer som med timanställda plockar in vinst på de gamla…. usch…… och fokusförflyttningen fortsätter…. tycker själv naturligtvis att en resa till Kanarieöarna i detta läge är så dumt som det kan bli men konspiratorisk som jag är undra jag om alla dessa politiker och GD som utmärkt sig egentligen gjort detta med tanke på att flytta folks intresse från den havererade vården av våra äldre….. Låt alla som kan och vill jobba håll alla butiker och krogar öppna och säg till alla ”skyll dig själv” om du blir smittad…. nu säger de riktigt lärda att man bör stänga vård för de som inte vaccinerar sig… heja….. kanske stänga av för de som rökt och de som supit osså? eller behöver man ta vaccin för att få fortsätta röka?

  Gilla

 4. Man skulle ju kunna påstå att Sverige varit ”nedstängt” sedan åtminstone 2015 när regeringen med S i spetsen öppnade landet för islam med vidhängande terror i Sverige. Det har varit ett rejält lock-down där terroristerna kunnat härja närmast fritt medan de fått pengastöd som uppmuntran till fortsatt terror.

  Om S hade velat skulle de självklart kunnat sätta stopp för det värsta av detta hemska som de startade. Men de hade ju sina avtal med imamerna att ta hänsyn till och sin regeringsmakt som de inte tänkte släppa. Som alltid kalkylerar politiker hur olika åtgärder slår på opinionen. S hade ju sina röster bland muslimerna att tänka på, det var viktigare än omsorgen om svenskarna och Sverige.

  Detta med chefen för MSB, fähunden med hållhake på S, Eliasson och Kanarieöarna var bara otur. Så liknande vis, på precis liknande vis har regeringen och S gjort ifråga om vad som helst i alla år. Nu var det bara otur att Eliassons resa uppdagades. Däremot är ju statsministerns och justitieministers shopping i Corona-tid uttryck för hur ren dumhet. Inte obetänksamhet, utan ren och skär lågbegåvning. Vad trodde de? Handla till föräldrarna? Det svaret snarare förstärker intrycket av lågt IQ. Förhoppningsvis väcker dessa händelser fler slumrande människor i Sverige som hittills bara trott på alla lögner regeringen pumpat ut.

  Slumra och slumra. Hur kan man fortsätta stödja en regim som tillåter att utlänningar och muslimer terroriserar ens land, ens stad och by, ens egen familj? Man måste vara närmast religiöst troende eller drogad för att fortsätta rösta på en sådan regering, ett sådant parti.

  Ofattbart.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s