Den sista striden närmar sig och media ger oss som vanligt inte hela bilden

Media som varit knäpptysta om såväl det utbredda valfusket vid det amerikanska presidentvalet som Bidens korruptionsskandaler, har nu fått luft igen och vässar nu knivarna en sista gång inför omröstningen på onsdag. Svarta rubriker skrek i går kväll ut att Trump i ett läckt telefonsamtal uppmanat partikamrater att hitta röster, men I vanlig ordning ger dem allmänheten en friserad sanning. I bifogad länk finns hela telefonsamtalet och det är i vanlig ordning media som gjort en höna av en fjäder. https://www.facebook.com/Kenth.A.Sjolin/videos/889089828573517/

Det ser dock kärvt ur för Trump i och med att den korrumperade merparten går i demokraternas koppel, vilket inte minst visade sig när 80-åriga Nancy Pelosi i natt blev omvald till talman, samtidigt som domstolen avvisade ärendet med Trumps påvisade hot mot konstitutionen – inte för att det saknade substans, utan för att denna typ av frågor inte hörde hemma i domstol. Återstår att se vad teamets nästa drag blir.

Men tiden börjar bli knapp och snart står den 20 januari för dörren. Trump är stark, har folket bakom sig och bevis för sin sak, men han är inte övermänsklig, så när han motarbetas av partikamrater, media och rättsväsendet kan det lika gärna gå åt pipsvängen. Inom några veckor vet vi svaret, så det är bara att vänta och se om såväl media som expertkommentatorer kommer få äta upp sina lögnaktiga påståenden, eller om den nya världsordningen kommer bygga på desinformation och korruption.

#followthemoney

Bildkälla: Aftonbladet

24 reaktioner till “Den sista striden närmar sig och media ger oss som vanligt inte hela bilden

 1. Det jag hoppas på med demokraterna är att vi får se etiska satsningar och investeringar som gynnar flertalet.Roffarnas tid är kanske över och Biden har ju aviserat skattehöjningar.Att skapa ett drägligt liv för de människor som saknar makt och inflytande är svårt och kräver mod.Det krävs långsiktighet och tålmodighet för att bygga ett starkt samhälle Vi såg hur borgarna raserade samhället på 8 år,det samhälle som det tagit ett halvt sekel att bygga upp.Obamacare blir ett lyft för USA.Håller tummarna för kanske inte Biden i första hand men Demokraterna.

  Gilla

  1. Till Realist som ligger likvid(enl egena uppgifter) kan jag rekommendera satsningar inom sjukvårdssektorn.Ta rygg på goda investerare som tex Carl Bennet.Det gäller som alltid att hålla upp ett finger och försöka känna åt vilket håll vindarna blåser.Fingerspitzgefühl Realist,fingerspitzgefühl.Gå alltid med vinden Realist.

   Gilla

   1. De som har möjlighet att spara något måste ju försöka placera pengarna. De flesta kan inte spara alls. Med nollränta på sparkonton, vad tvingas folk göra? Luras av bankerna att spara i indexfonder med skyhöga avgifter. Dessa fonder är som regel helt passivt förvaltade. Själv har jag de fjuttiga kronorna som dras från lönen (2,5 % har man bestämt) och placeras i PPM-systemet i sjunde AP-fonden, AP-7 SÅFA. De har haft och har verkligt duktiga förvaltare och har presterat fantastiskt bra genom åren. Om man inte väljer att placera sina ppm-kronor någonstans så placeras de automatiskt i AP-7 vilket ju är bra.
    Framgångsrika och duktiga människor med ett visst mått av samvete inom finansvärlden avslutar gärna sin karriär genom att bli bas för någon av AP-fonderna (de allmänna pensionsfonderna). De får bra lön, goodwill, det är ett schysst jobb helt enkelt. De gör som regel ett bra jobb dessutom.
    Sen är det ju en annan femma att själva systemet och kontrollen över det är oanständigt. Den som har otur och får sina pengar stulna av olika bolag får skylla sig själv. Fruktansvärt oanständigt, kriminellt helt enkelt! Vi minns Falcon funds-härvan t ex där brottslingarna dömdes. Pengarna återfinns sällan.
    Så, lägg ppm-pengarna i sjunde AP-fonden är mitt råd när vi nu är tvingade att välja.

    Gilla

   2. De som har möjlighet att spara något måste ju försöka placera pengarna. De flesta kan inte spara alls. Med nollränta på sparkonton, vad tvingas folk göra? Luras av bankerna att spara i indexfonder med skyhöga avgifter. Dessa fonder är som regel helt passivt förvaltade. Själv har jag de fjuttiga kronorna som dras från lönen (2,5 % har man bestämt) och placeras i PPM-systemet i sjunde AP-fonden, AP-7 SÅFA. De har haft och har verkligt duktiga förvaltare och har presterat fantastiskt bra genom åren. Om man inte väljer att placera sina ppm-kronor någonstans så placeras de automatiskt i AP-7 vilket ju är bra.

    Framgångsrika och duktiga människor med ett visst mått av samvete inom finansvärlden avslutar gärna sin karriär genom att bli bas för någon av AP-fonderna (de allmänna pensionsfonderna). De får bra lön, goodwill, det är ett schysst jobb helt enkelt. De gör som regel ett bra jobb dessutom.

    Sen är det ju en annan femma att själva systemet och kontrollen över det är oanständigt. Den som har otur och får sina pengar stulna av olika bolag får skylla sig själv. Fruktansvärt oanständigt, kriminellt helt enkelt! Vi minns Falcon funds-härvan t ex där brottslingarna dömdes. Pengarna återfinns sällan.

    Så, lägg ppm-pengarna i sjunde AP-fonden är mitt råd när vi nu är tvingade att välja.

    Gilla

   3. Statligt förvaltade fonder är både säkert och har som du säger varit mycket duktiga och till mycket låga avgifter.Ibland och för det mesta lönar det sig att sitta still i båten och att vara långsiktig.Premiepansionsreformen betraktar jag som helt onödig och en del har förlorat stora slantar på rena bedrägerier.

    Gilla

 2. DEMOKRATIN I SVERIGE

  Det drama vi nu ser utspelas i USA utspelas även här i Sverige, ja i hela Västvärlden om än med mindre rubriker.

  Det handlar förstås om vem som ska äga makten över politiken. Det handlar om demokrati, om hur demokratin ska se ut och tillämpas i praktiken.

  Eliterna vid makten med makt över media säger att ”populismen” växer, att ”mörka krafter” växer fram. Man anför Ungern, Polen, Sverigedemokraterna och systerpartier i andra länder som exempel på något farligt.

  Vad det handlar om är att vanligt folk känner sig och är utestängda från de politiska processerna. Vi får rösta vart fjärde år men dessemellan ska vi vara tysta. Vi saknar i praktiken helt inflytande över vad som sker i samhället mellan valen.

  Eliterna i Sverige förde in ett par miljoner utlänningar. Sunda förnuftet sade att det inte kunde fungera med så många främmande människor som dessutom har en främmande religion. Var det dessutom nödvändigt, ens av demografiska skäl?

  När så vanligt folk försöker göra sina röster hörda om det som sker så händer det märkliga. Vanligt folk kallas för rasister och numer för populister. I media säger experter att demokratin är hotat. Demokratin sägs alltså vara hotad när vanligt folk gör sin röster hörda! Det är ju precis det som händer! Vanligt folk gör sina röster hörda som man ska i en demokrati! Då tystar makten folket på alla upptänkliga sätt.

  Ingen politiker i Sverige har någonsin stått upp före ett val och tydligt sagt att ”vi ska föra in xx antal främmande människor, vad tycker ni om det? Om ni vill det så rösta på mig, på oss”.

  Demokratin i Sverige mår idag riktigt dåligt. Såsom demokratin här (inte) fungerar tål den inte röster som avviker från det eliterna säger att vi ska tycka. Allt detta ser vi alla närmast övertydligt nu i dagens Sverige. Eliten tål inte avvikande röster och kallar de avvikande för populister. Demokratin i Sverige tål inte ens att Swebb-tv får finnas. Kritiska röster tystas. Den offentliga och nödvändiga debatten har tystnat. Det är väl lite som i Kina. Som i Östtyskland. Som i Uzbekistan och andra liknande länder. I våra grannländer är man numer inte bara förundrade, man är närmast chockade.

  Eliterna har sig själva att skylla att folket protesterar. Vad förväntade de sig? När eliterna så omdömeslöst för in 2 miljoner främmande människor i landet – vad förväntade de sig att folket skulle säga? Tack, så fint, så trevligt?
  Vi ser nu dagligen bevis på eliternas omdömeslöshet. Statsministern på shoppingrunda dagarna efter att han sagt att ”folk ska inte hitta på skäl för att gå ut och handla i shoppinggallerior”. MSB:s Eliasson som anser att just hans resa i Covid-tider till Kanarieöarna är berättigad. Ser ni omdömeslösheten, hur kan de ens tro att folket ska acceptera att det gäller helt andra regler för eliten och än för folket?

  Eliterna hanterade införseln av främmande människor extremt dåligt. Vi ser hur landet söndras. Inte ens en mindre pandemi klarar statsapparaten, tom sämre än de flesta andra länder.

  Men vi får ju gå och rösta vart fjärde år! Är inte det demokrati? Ytligt sett ja, men vad har folket för möjlighet att hantera en partiledare eller riksdagsman/kvinna som heligt lovar en sak före valet och sedan gör tvärtemot löftet efter valet?
  Det enda vi kan göra då är att vänta tills nästa val.

  Men, tänk , tänk om det var möjligt att återkalla mandatet till den personen eftersom den personen ljög?

  Tänk om demokratin i vårt land använde sig av folkomröstningar i viktiga frågor? Rådgivande eller beslutande?

  Demokratin i vårt land är farligt nära kollaps mycket beroende på att ansvarsutkrävandet inte fungerar. ”De kommer undan med det”.

  Vilka politiker ska vi ge vårt förtroende i valet 2022?

  Gilla

  1. Det är inte alls som i Kina, för där är det tvärtom. Det är mindre viktigt vem som röstas till makten, utan verkligt viktigt att kunna sparka ut vederbörande om dom inte sköter jobbet tillfredsställande. I Peking förra året blev en ordförande dumpad på 24 timmar när han inte lyssnade och följde folkviljan. Man hade infört elektronisk röstning på mobilerna. Nu arbetar man på elektronisk röstning för hela landet med krypto system, samma metod som Bitcoin, som inte går att manipulera. Detta är ju rena skräcken för västs politiker, varför dom så intensivt motarbetar det.

   Gilla

 3. ”I bifogad länk finns hela telefonsamtalet och det är i vanlig ordning media som gjort en höna av en fjäder.”
  Jag hittar inte länken i blogginlägget. Kan någon svara med den?

  Gilla

   1. Ha ha ha. Jag gillar varken demokraternas eller republikanernas monopolkapitalistiska krigshökar i USA, men det finns inte ens någon fjäder i den här propagandan. Fulmedia har liksom dragit hela hönan rakt ur arslet, men låter den stora kalkonen Biden stå oplockad.

    Det Trump säger är ju att de bör undersöka de enorma valfusk som faktiskt fanns i valet. Får Trump som presidentkandidat förvänta sig att de s.k. ”Demokraterna ” beter sig ett ”demokratiskt” i ett demokratiskt val i USA? Självfallet får han göra det. Motsatsen är inte ”demokrati” eller ”rättsstat” och då får man, enligt Che Guevara, inleda revolution.

    Om Trump och hans republikaner inte tar till nyval eller revolution så är de sannolikt duktigt mutade.

    Gilla

   2. Min uppfattning är att det finns en tilltagande önskan att bli av med honom, han visar alla drag av en hänsynslös diktator. Skulle han få till nyval eller någon förändring kommer han bara att fortsätta skrika, bita, slita, sparka och rycka tills han får sin vilja fram i allt. Han hetsade till de upplopp som just nu pågår. Han har 13 dagar kvar som president, det är inte uteslutet att han i slutändan blir anklagad för högförräderi för att ha hetsat till revolution och stämplat till en statskupp, vilket ha ju redan har försökt att genomföra, men fick varken politiker eller militären med sig. USAs politiska system designades just för att förhindra Trump diktaturer, nu skall det bli intressant att se om det håller vatten.

    Gilla

   3. Nu rapporterar media att Demokraterna har vunnit Senaten i Georgia. Därmed har Demokraterna och Biden egen majoritet. Florida, vilket är Demokratiskt, och Texas, Republikanskt, har redan rörelser som vill förvandla dom till självständiga nationer. Det finns ju en liten och minskande mycket aggressiv och våldsam Trump-kick som vill styra med kravaller och våld, så vi får väl se vad som händer.

    Gilla

   4. Jenny, ironiskt nog har du rätt att den stora vinnaren i det amerikanska presidentvalet är Kina, men även andra. Vad som är än mer intressant är att Kina inte behövde lyfta ett finger för att nå dit, förutom att sköta sina egna affärer briljant. Trump regimen försökte klippa till Kina med storsläggan, men träffade USAs industri och jobben i USA. Handelsunderskottet ökade med 70%, Kina växer 2% detta år och projekterar nästa år växa med 8%. USA krymper. Trump’s order att delisting Kina företag på NYSE betyder att investerare i USA flyttar till Hong Kong eller inte kan tjäna pengar, teknologiförbud betyder att USA utestängs från kinesisk överlägsen teknologi, tariffer och tullar, betalas av USA företagen och har inte påverkat handeln, sanktionerna gör att allt fler överger USA som isoleras och förfaller i våld och , USA får ”fingret” av allt flera om går annorstädes. Framtiden är värre, USA går inte att lita på, Kina ska göra sina egna chips, USA företag får inte sälja i framtiden, det kan ju komma en ny ”Trump”, Tyskland köper rysk gas, Nordstream2 blir färdig, Turkiet köper ryska S400, RCEP, CPTPP, BRI, eller AIIB växer, Rysk och kinesisk kryptovalutor slår ut dollardominansen , EU har nytt investeringsavtal med Kina, Turkiet nytt avtal med Kina, Handeln flyttar österut. Det romerska imperiet föll, nu faller det amerikanska imperiet, utvecklingen är skrämmande identisk.

    Gilla

 4. Det nya året har redan fått sitt nyord! Olika företeelser beskrivs ju på ett förskönande sätt, kalhygge blev ju föryngringsyta t ex.
  N har vår fina och uppfinningsrika regering bestämt att orden ”utsatt område” hädanefter ska kallad ”ett område med socioekonomiska utmaningar”.
  Så mångkulturellt glada vi alla blir nu!

  Gilla

  1. Som jag ser det har Sverige har blivit en totalitär diktaturstat som inte bara styr autokratiskt, massövervakar och har tagit fast kontroll över folket, utan även språket, hur det tillåts att brukas och hur innevånarna kommunicerar. Makteliten bestämmer ju idag vilka ord som är tillåtna och hur dom används, oberoende media som Granskning Sverige, SwebbTV eller Swegot stängs, uppenbart på order av den nuvarande svenska regimen. Privata kartläggningar om dominanta folkgrupper raderas, medan staten genomför kartläggningar av kineser i Sverige (FOI) Gravt okunniga bluffmakare i statens tjänst eller USA betalda propagandister i USA sponsrade tankesmedjor blir Kina experter. Makteliten tvingar oss att ändra namnen på bakelser eller att skiva om gamla älskade dikter så dom skall passa utlänningar. Utländska främmande religioner ges företräde framför vår egen, platser och kvarter döps om efter utlänningars önskan, terrorister, bedragare, och kriminella ges en fristat som ”flyktingar” när dom flyr rättsväsendet i sina hemländer. Det nya spännande Sverige.

   Gilla

 5. Undertecknad skriver sedan en tid om behovet av att rusta vårt försvar, om den förändrade omvärldsbilden som innebär behov av allierade (eftersom Sverige inte klarar eget försvar mer än 3-4 dagar) osv. Nato eller ej? Idag hakar samtiden.nu på och bidrar därmed till ett offentligt samtal i den angelägna frågan. Bra!

  Gilla

 6. Hej Jenny, det spelar ingen roll vilka bra argument de två republikanska senatorerna än har i Georgia så länge de har ”maskinerna och folket kvar som rösträknare”. Om inte Gud själv ingriper förloras senaten och Biden kan låta sig bli passerad av de som egentligen kommer att styra det väldiga USA mot kommunism eller liknande. Dock finns hinder fortfarande kvar för Biden och hans följe att övervinna. De republikanskt styrda delstaterna kan mycket väl bryta sig ut och bilda en egen stat. Om jag minns rätt är de 28 till antalet med starka stater som Florida, Texas och Ohio i spetsen. Vidare kan det komma till ett läge där folket tar till både knynävar och vapen och får hjälp av Pentagon med att återta makten. Det närmaste som kan hända är att VP Pence plockar bort röstfuskande eller illojala guvenörsröster och att Trump därmed vinner. En sak är säker och det är att folket inte accepterar detta val som legitimt, att mer eller kriminella handlingar, deep state, inte har straffats och att de flesta avskyr korruption och vad Biden står för. Det blir spännande.
  Och, jag är utanför mitt ordinarie konto och stretar på för att fixa detta. Ha det gott!

  Gillad av 1 person

  1. Vilseledande kommentar. Biden är allt annat än en kommunist. Han är i maskopi med storfinansen som vill bedriva konstanta krigsförbrytelser mot nation efter nation i världen och han vill placera välkända krigshökar på viktiga postitioner. Det är därför han får de orwellska mediemogulernas fulmedier på sin sida. Kommunisterna hittar du i ”Communist Party” i USA, inte bland de demokrater som är i maskopi med Biden.

   Gilla

 7. Att valfusket är helt tydligt beskrivs ganska väl av Paul Craig Roberts:

  https://www.paulcraigroberts.org/2020/11/12/the-democrats-have-stolen-the-presential-election/

  Doktor Paul Craig Roberts var biträdande redaktör och kolumnist för den välkända The Wall Street Journal. År 1993 rankades Forbes Media Guide Paul som en av de sju toppjournalisterna i USA. President Ronald Reagan utsåg Roberts till biträdande finansminister för ekonomisk politik. Han ser stora problem med att krafter i USA försöker öka de svartas rasism mot vita i USA.

  Orsaken till valfusket ligger sannolikt i det faktum att mutade demokrater är i maskopi med kriminella krafter med mycket pengar som tjänar grova pengar på kontinuerliga krig i världen. Mer om detta finns i den text som jag har översatt till svenska av Roberts och heter ”Är Washington den mest korrupta regeringen i historien?”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s