Dambergs allvarssamtal med Eliasson är bara ett spel för gallerierna

Aftonbladet skriver i kväll att Dan Eliasson, generaldirektör på MSB, senare i veckan kallats till möte med inrikesminister Mikael Damberg efter att han trots coronarestriktioner åkte på en julresa till Kanarieöarna, en resa som Eliasson själv beskrivit som nödvändig.

Men det är väl ingen som på allvar tror att Eliasson sitter löst?! Mannen är visserligen en levande katastrof, men efter att ha demolerat myndigheter som Migrationsverket, Försäkringskassan och Polismyndigheten utan att få några repressalier – snarare har han belönats med nya tunga poster – är det uppenbart att han har flera hållhakar på högt uppsatta personer. Under sin tid som rikspolischef har han troligen varit nere i arkiven på nätterna och kopierat, vilket han sedan utnyttjat till sin fördel när det stormat.

Jag skulle därför bli mycket förvånad om Dan Eliasson får sparken – på sin höjd får han en varning och kanske blir han förflyttad till en ny myndighet som han kan basa över. Det lär finnas ett antal kvar att förstöra. 🙄

#onlyinsweden

#youscratchmybackillscratchyours

6 reaktioner till “Dambergs allvarssamtal med Eliasson är bara ett spel för gallerierna

  1. Socialdemokraterna behöver Eliasson, de älskar att ha en person som inte ifrågasätter, inte tvivlar eller inte kommer med några frågor om vad han gör eller varför han ska göra det, han lyder sitt parti till punkt och pricka. Socialdemokraterna genomför sin politik och Eliasson får utföra orden, när de går åt helvete som det har gjort både för Polisen, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen så slipper socialdemokraterna stå till svars för sin odugliga politik. Sen kan man undra var de har hittat honom men det är en annan fråga.

    Gillad av 1 person

  2. De är precis såhär eliten vill ha det i framtiden, de som arbetar inom systemet och låter oligarkerna styra vårt samhälle kommer få alla tänkbara förmåner. Medan folket ska kuvas, tystas och förminskas där har vi vår framtid om inget händer. Nu är de uppe i fyra fem stycken som har åkt utomlands där förmaningar från högste hövdingen inte betyder ett piss, men för oss vanliga så gäller rekommendationerna. Tror detta bara är en topp på ett isberg

    Gillad av 1 person

  3. Egentligen är det väldigt konstigt om myndighet efter myndighet förstörs eller försämras och den gemensamma nämnaren heter Dan. En kommentar från ledande S-politiker hade kanske varit på sin plats?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s