Blir Frankrike nästa land att lämna EU?

På nyårsafton lämnade som bekant Storbritannien den europeiska unionen i en bejublad Brexit och för några månader sedan skrev jag om att Italien eller Frankrike kanske var nästa land som stod på tur att lämna EU eftersom det fanns splittring inom unionen. Nu visar det sig att Frankrike kanske går i just dessa tankar efter att president Emmanuel Macron, som sedan 2016 varit negativ till en Brexit, i sitt nyårstal skickade en rejäl varning till EU där han uttryckte att det krävs att EU reformeras annars återstår bara en Frexit.

Efter talet kommenterade Charles-Henri Gallois, ansvarig för Generation Frexit – en politisk rörelse som startade i Frankrike i juli förra året – att det nu ska vara möjligt för det franska folket att uttrycka sig demokratiskt om medlemskapet i EU samt att en Frexit är både möjlig och önskvärd. Vidare framförde han sina förhoppningar om att Frankrike ska vara nästa land att lämna det skadliga, paralyserande och rutinerande EU.

På Generation Frexits webbsida framgår det att EU:s coronaåterhämtningspaket fram till 2058 kommer att kosta Frankrike 40 miljarder EUR, vilket är mer än om man hade tagit lånet direkt på egen hand. Dessutom har man inte möjlighet att använda pengarna som man själv vill, utan det är upp till EU-kommissionen att avgöra. Man frågar sig vad alla pengar ska användas till eftersom EU redan kostat fransmännen hundratals miljarder euro samtidigt som landet närmar sig kollaps. Det är därför dags att grundligt överväga medlemskapet i EU.

Intressant utveckling och ju mer intern press, desto större chans att EU faller samman eller tvingas stöpas om i grunden, vilket är det bästa vi kan hoppas på med tanke på våra syltryggar till politiker i Sverige som inte tvekar en sekund med att slösa bort skattebetalarnas pengar.

#swexit

#vibetalar

https://www.express.co.uk/news/world/1378609/Frexit-france-eu-membership-referendum-emmanuel-macron-brexit-deal

7 reaktioner till “Blir Frankrike nästa land att lämna EU?

 1. Frankrike har genom president Macron tydligt markerat vad som gäller för det landet ifråga om islam, islamistisk terrorism och fortsatt insläpp av terrorister i det landet. Självklart finns annat med i detta förhandlingsutspel. Det är ju en politisk värld.

  Israels ambassadör i Ungern hyllar Orbans regering. EU försöker tvinga Ungern att släppa in islam och därmed islamistiska terrorister. Ungern har en god bild av vad sådant för med sig. Man har sett vad som skedde i Spanien, England, Frankrike och inte minst i det islamistiskt utsatta landet Sverige.

  Sverige är totalt oförmöget i att hantera vår inhemska terrorism. Både polis, säkerhetstjänsten och militären bör snarast besöka Israel och lära sig hur man hanterar muslimsk terrorism.

  Sveriges regering bör snarast upphöra att stödja islamisk terrorism, både inom landet och utomlands.

  Sverige bör i likhet med Frankrike markera mot EU och förmedla vad svenska folket anser om islamistisk terrorism. Vårt land bör samtidigt på allvar förhandla ner vårt stora och generösa årliga bidrag till unionen och börja samarbeta mer med Ungern, Polen, Slovenien och andra länder som vill reformera unionen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s