Grattis Storbritannien – ni är nu fria

I går kväll kl 23.00 slog historiens vingslag genom London när stadens landmärke Big Ben markerade Storbritanniens slutliga utträde ur EU.

Britterna vaknar således idag upp som ett fritt folk, utan EU:s ständiga pålagor som ett ok över axlarna. Vilken känsla att återigen vara ett fritt styre utan påverkan av vad en grupp överbetalda och korrumperade högdjur i Bryssel, som inte har medborgarnas bästa för sina ögon, bestämt ska gälla för Europas länder ända ned på detaljnivå samt framförallt är man inte längre tvingade att betala den skyhöga medlemsavgiften eller bidraga till det enorma miljardlånet som coronastödpaketet innebär, vilket måste vara en lättnad i sig.

Hur EU:s ledare tänkt att man ska fylla tomrummet efter Storbritannien eftersom man blir av med ett land som står för en stor medlemsavgift talas det tyst om, men sedelpressarna lär väl fortsätta gå varma så länge långivarna ger grönt ljus.

Det är bara att gratulera britterna och fortsätta hoppas på att även vårt eget land någon gång ska hitta ryggraden att bryta sig loss från EU-monstrets bojor som sakteligen förtär oss, men när inget politiskt riksdagsparti driver frågan känns det tyvärr som en utopi. Återstår att sätta hoppet till att EU-kolossen själv faller samman i och med att det redan finns stora interna slitningar samt missnöje inom unionen.

#swexit

7 reaktioner till “Grattis Storbritannien – ni är nu fria

 1. Om något land, så lär Sverige bli det sista kvarstående EU-landet som ohämmat fortsätter att dela ut merparten av sin budget till all världens diktaturer och dysfunktionella regeringar.

  Gillad av 1 person

 2. Det känns bra att något land både kan och vågar gå emot EU. Det sänder en signal tillbaka till EU att bete sig aningen vettigare.

  Vad som kommer ut av alltihop är svårt att förstå för oss vanliga människor. Tänk vilken resa Sverige gjort, från att ha varit ett neutralt, självständigt och anständigt land till att bli närmast fånge i EU! Ovanpå det har svenskarna buntats ihop av vår regering och överlämnats till hela den där agendan som styr västvärlden. Från fri till ofri, både inom landet och som land.

  Vi får se vad som händer. EU har precis rott iland ett handelsavtal med Kina efter 6 års förhandlingar. Det är en positionering mot stormakten, något som Sverige inte klarar själv. Det är bara Schweiz som klarar sådant. Nu ska de olika ländernas regeringar och parlament inom EU säga sitt.
  Men, Sverige kanske behöver både EU och Nato framöver i denna värld som kommer? EU mot USA, Kina och övriga världen? Fast hur fasen ska länderna i EU kunna hålla sams? Man är ju inte sams ens INOM änderna.

  England till stor del är byggt med svenskt virke. Englands virkesimport kommer till 40 % från Sverige. Norge levererar som vanligt julgranen till Trafalgar Square som tack för hjälpen under andra världskriget.

  Tänk om det var ett problem i taget att ta itu med för Sverige? Nu har allt möjligt ramlat ner i skallen på oss, på en och samma gång. Det beror förstås på att världen förändrar sig fort som tusan nu. Viktigast och mest brännande att ta itu med för Sverige som nation måste ändå vara att få någon ordning på hur islam beter sig i Sverige. För det ÄR islam det handlar om, inte bara gangsters, utsatta områden, gäng och allt det där. Själva drivkraften och legitimiteten att bete sig som sker kommer från religionen islam. Det är få andra invandrargrupper som beter sig på detta sätt trots att de bekänner sig till olika religioner. Det är precis det här som det fortfarande är absolut tabu att tala om. Gör man det så stenas man bokstavligen. Både av islam och av regeringen med vidhängande PK.svans.

  Vi kan ju bara hoppas att det kommer igång ett samtal med islam om hur vi ska ha det i Sverige, ungefär såsom Frankrike har gjort.

  Kanske behöver vi som sagt EU framöver? Vi lever i en annan värld nu än för bara 10 år sedan.

  Gilla

 3. tänk vilken underbar frihetskänsla alla britter har idag ,att vara fria som nation , och stackars er som numera måste uppvisa pass ,arbetstillstånd egentligen lika som innan utträdet , Genom vår statstelivision har det inte framkommit hur glada Engelsmännen är idag , men vad gör väl det så länge det än så länge fungerar att söka på nyhetsbyråer i värden genom internet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s