Black lives does not matter när det väl kommer till kritan

2020 var året då media på allvar klev upp på tronen som propagandaorgan för att styra folket åt ett visst håll och för att vinna så många klick som möjligt som skapar klirr i kassan, har man skapat masspsykos hos både unga och gamla inom tre områden som dominerat nyhetsrapporteringen under hela året – klimathysterin, coronahysterin och den vänsterextrema våldsbejakande rörelsen Black Lives Matter.

De tre orden Black Lives Matter var på allas läppar under en stor del av året som ägnades åt diverse antirasistiska manifestationer med många våldsamma inslag (vem minns inte den knäböjande polisen eller alla statyer som revs ned?) och i Sverige skapades också en debatt om strukturerad rasism samtidigt som diverse kampanjer världen över bidrog till att vissa ord förbjöds, medan produkter som upplevdes som rasistiska fick dras in eller ändra namn.

Tack vare medias hysteriska rapportering så gjorde allt från politiker till kändisar sitt bästa för att slå knut på sig själva i sin strävan efter att vinna godhetspoäng, där man inte kunde få nog av budskapet att det vita patriarkatets tid var över, att det nu var dags att be svarta människor och även minoritetsbefolkningar om ursäkt för historiska händelser, upphöra med diskriminering samt helt enkelt tillse att vi från och med nu inte gör skillnad på hudfärg utan alla har en given plats i gemenskapen.

Det tog dock inte särskilt lång tid innan den vita dominansen i väst bekände färg i och med att vaccinet mot Covid-19 rullades ut världen över. Helt plötsligt var allt prat om solidaritet, gemenskap och rättvisa bara tomma ord, för när det verkligen gäller är man inte ett dugg intresserade av att stödja de som inte har samma kapitalstarka resurser.

Flera europeiska länder har som bekant köpt upp vaccin som räcker för att vaccinera befolkningen flera gånger om, men i Afrika får man vänta länge på vaccinet eftersom det helt enkelt inte finns vaccin på marknaden. Redan i början av pandemin kunde WHO förutse det läge vi är i idag, det vill säga att kring hälften av världens vaccin har reserverats åt bara en sjättedel av världens befolkning. I till exempel Kenya har man beställt 24 miljoner doser vaccin för sina 50 miljoner invånare och under året hoppas man kunna vaccinera en femtedel av befolkningen.

Många välbeställda afrikanern har redan rest till länder där det finns vaccin, men det är en förmån som är få förunnat.

Förvisso behöver inte allt vara negativt med att väst roffat åt sig mer vaccin än de behöver och inte skänkt en tanke åt att det även finns andra länder på jorden med samma behov, afrikanerna kan till exempel glädjas åt att de inte behöver ställa sig längst fram i kön som försökskaniner utan istället kan avvakta och se vad detta experiment kan få för negativa effekter, men det är ändå anmärkningsvärt att när det väl kommer till kritan så visar det sig att black lives does not matter mer än när det gäller att visa upp sig i rätt sammanhang.

#hycklare

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/afrika-kan-fa-vanta-lange-pa-vaccin

7 reaktioner till “Black lives does not matter när det väl kommer till kritan

 1. Men den ”humanitära stormakten” uppe på norra halvklotet har redan avsatt stora summor och vaccin till sina olycksbröder/systrar. Vi kan säkert avstå mer av vårt vaccin till södra halvklotet för vi håller ju avstånd och är hemma så vi kan vänta. Detta gäller dock inte våra stora ledare de handlar, reser på semester, åker skidor mm.

  Gilla

 2. Kanske inte så viktig sak att nämna, men TV serien Cops blev kritiserat av blm på grund av att det var så många svarta som blev arresterad så producenten meddelade att de skulle sluta göra serien. Inom en vecka efter det så slutade Viasat att visa Cops i hela Norden

  Gillad av 1 person

 3. Det som sker visar också på att Afrika generellt inte fungerar trots att alla förutsättningar finns på plats. Det kan knappast vara någon annans fel att länder i Afrika tillåter maktfullkomliga despoter att klamra sig fast vid makten fastän de behandlar befolkningen illa.

  Det är tydligt och uppenbart att någon äkta omsorg om ”de utsatta” inte finns från Sveriges sida. I Sverige har statsapparaten inte ens äkta omsorg om sina egna medborgare. Allt detta med SIDA, att hjälpa ”utsatta” osv är enbart egennytta för ”eliten”. Ville man t ex Tanzania väl såg man väl till att fortast möjligt dra in miljardbiståndet. Biståndet hjälper de vid makten att sitta kvar trots att makten handlar elakt mot befolkningen. Utan bistånd skulle befolkningen över tid bli tvungna att ta saken i egna händer om de ville ha en förändring.

  Godhetspoäng i massor tror sig regering och de här människorna få när de öser ut pengar över världen. Världen tycker att Sverige och vår regering är märklig enbart. Däremot respekterarar världen den svenska industrin, näringslivet. Många i bidragsindustrin har bra jobb, de lever ett behagligt liv fjärran från industrilokaler, äldreboenden, skogsarbete osv. De har bra löner, de får bra pensioner, de är absolut lojala mot den statsapparat som ger dem dessa förutsättningar till ett behagligt liv. Men statsapparaten öser inte ut pengar bara utomlands. Inrikes köps lojalitet och tystnad på samma sätt när staten öser ut miljarder till alla möjliga organisationer, till kulturen, till media osv osv. Man STYR, är du lydig får du pengar, är du olydig stänger Google och Youtube av dig från nätet och du får inga pengar nästa år.

  Det jag kallar statsapparaten är synonymt med socialdemokratin. Det är de som byggt systemet och som sitter kvar vid makten enbart tack vare detta system.

  Gillad av 1 person

 4. Å andra sidan verkar Afrika klarta pandemin otroligt mycket bättre än Sverige t.ex.

  Lite siffror Kenya 27, Nigeria 6, Camerun 16, Ghana 10, Benin 4, CAR 13, Sudan 28, Eritrea 8,Uganda 4, Thailand 0,9, Tanzania 0,3, Angola 10, Zambia 19, Botswana 13, Mozambique 4, Somalia 8,China 3, Sydafrika 415, .Danmark 154,Norge 66,Finland 76 ,Sverige 820.
  Siffrorna döda per miljon

  Gillad av 1 person

 5. Har inte Sverige och EU köpt massa extra doser för att ge
  Till Afrika?.
  Jag tyckte de sa det på tv.

  Sverige och EU köpte och betalade i förväg för vaccinet.
  Om inte pengarna till forskningen kommit in hade vi inte haft
  Vaccin ännu.

  Många länder politiker är korrupta och plundrar sina länder.
  Så varför ska vissa tvingas betala alla idioters misslyckande.

  Att Sveriges skattebetalare alltid är tredje största bidragsgivare för allt
  Gynnar inte Sverige och Svenska folket något.
  Men däremot så gör man människor handlingsförlamade för de bara väntar på bidrag.
  Resultatet av generösa bidrag blir lata och handlingsförlamade bidragsparasiter.

  Man bör även fråga sig varför ska vita hjälpa svarta som hela tiden anklagar oss för massa
  Historiska händelser där nu döda vita människor var kanske skyldiga.

  Samtidigt som man inte får nämna brottsligheten som domineras av svarta.
  Nu idag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s