Muslimska friskolor förbjuds i indisk delstat – behöver mer arbetskraft och inte imamer

Det hinduiska nationalistpartiet BJP har det senaste året med all tydlighet visat att de är emot islam och förutom att man infört nya regler som riktar sig mot muslimer har det skett flera upplopp där muslimer varit måltavlor.

För några veckor sedan förbjöd man exempelvis giftermål mellan hinduer och muslimer i regionen Uttar Pradesh och nu senast har det anti-muslimska partiet godkänt en ny lag som förbjuder alla islamiska skolor i landet, varför över 700 av skolorna som är kända som ”madrasas” i delstaten Assam, kommer att stängas ned i april.

Regionens utbildningsminister Himanta Biswa Sarma menar att landet snarare behöver mer läkare, poliser, tjänstemän och lärare från den muslimska minoriteten än imamer till moskéer. Regeringen kommer att konvertera dessa skolor till vanliga skolor eftersom utbildningen som erbjuds i madrasas-skolorna inte anses förbereda någon för det riktiga livet.

Även om jag ogillar att det indiska partiet stigmatiserar muslimerna i landet och uppviglar till förföljelse av minoriteter, så tycker jag att det finns belägg för att stänga religiösa skolor och utbildningsministern har rätt i det han säger om att de behöver mer arbetskraft istället för imamer.

Jag hade gärna sett att man tänkt på barnens bästa och förbjudit alla religiösa friskolor i Sverige, så att det bara finns vanliga skolor utan inblandning av religion som man får ägna sig åt på sin fritid, men eftersom det inte finns någon politisk majoritet som ställer sig bakom ett sådant beslut så lär det inte infrias nästa år heller.

https://www.theguardian.com/world/2020/dec/31/indias-assam-state-bans-all-islamic-schools

https://www.theguardian.com/world/2020/dec/14/muslims-targeted-under-indian-states-love-jihad-law

2 reaktioner till “Muslimska friskolor förbjuds i indisk delstat – behöver mer arbetskraft och inte imamer

 1. Man kan se det som ett uttryck för människors behov att att tillhöra en egen grupp. När grupper som lever nära varandra är för olika uppstår slitningar och nästan alltid uppstår våld. När då en ”grupp” dessutom bärs fram, drivs av en religion som är på det sätt som islam är, ja då blir det såhär.

  Det handlar inte om diskriminering, fientlighet mot islam eller någon annan religion, det är SÅ HÄR människan är funtad. Det är så här människan alltid har agerat. Samexistens har ett pris som i bästa fall hanteras genom överenskommelser.

  I Sverige har några överenskommelser med de främmande människorna och deras religion inte ens påbörjats. Tvärtom har statsapparaten gjort allt för att hindra framväxten av sådana samtal. Självklart kommer det inte att ”hålla” så länge till på detta vis. Det kommer bli nödvändigt att i ett offentligt samtal diskutera vad som sker och hur det ska lösas. För att det ska bli verklighet måste regeringen bort, media måste börja fullgöra sin funktion, människor måste tillåtas samtala, diskutera offentligt utan att risk för straff och sanktioner.

  Allt detta kommer men det verkar ta tid.

  Gillad av 2 personer

 2. Man förbjöd faktiskt inte giftermål mellan hinduer och muslimer, men man gjorde det krångligare. Muslimerna hade startat en kampanj att muslimska män skulle söka hinduiska fruar, sedan skulle frun konvertera till islam, och om hon får tre barn hade den muslimska minoritetsfolkgruppen här ökat från en till fem. Planen var helt enkelt att öka den politiska inflytandet från muslimer, precis som vi ser i Sverige och Europa. Nu måste kvinnan gå igenom bland annat intervjuer för att man skall försäkra sig om att hon gifter sig frivilligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s