Statsminister avslutar året med ett slag i ansiktet på befolkningen – det är lite sent att leka tomte nu

Trots statsminister Stefan Löfvéns fadäs att själv ge sig ut i julhandeln efter uppmaningar till befolkningen att undvika köpcentrum, tyckte tydligen Socialdemokraternas politiska strateg att det var lämpligt att Löfvén på årets sista dag fyller ett debattinlägg med floskler, som snarare känns som ett slag i ansiktet på medborgarna.

Sammanfattningsvis handlar det om att försöka framstå som en landsfader som bryr sig om alla som förlorat någon eller något under coronapandemin samt skänka tröst och hopp genom att förtälja att vaccinet nu är här som en räddande ängel. Dessutom drar han igenom sitt gamla vanliga mantra med löften om hur regeringen ska rädda landet och dess invånare från den växande misären – det är tidigare regeringars fel att landet är på väg åt fel håll och det är man nu på väg att fixa från regeringens sida genom att fortsätta bygga Sverige starkare och tryggare.

Julen är över och tomten har gått i ide för den här gången, men Löfvén levererar ändå en stor säck med tomma löften. Here we go:

Man ska rusta upp svensk välfärd, fortsätta bygga världens bästa äldreomsorg, fortsätta stärka pensionerna, vara kompromisslösa mot den grova brottsligheten, bryta rekryteringen till gängen, inte låta en krona gå till de kriminella, fortsätta de historiska satsningarna på polisen, höja straffen, ge myndigheter fler verktyg för brottsbekämpning, genomföra ett kraftfullt grönt återstartspaket som ger 75.000 fler i arbete i hela landet, genomföra en historisk satsning på kommuner och regioner så att fler kan anställas inom vård, omsorg och skola, göra kraftfulla offentliga investeringar som skapar jobb där ny bredbandsfiber ska dras, bygga nya bostäder samt vägar och underhålla järnvägar.

Sammantaget är budskapet att Du ska kunna lita på Sverige när du blir sjuk, när du blir gammal, när du ringer polisen och när du får barn – vi ska jobba Sverige ur krisen tillsammans! Jippi! 😄

Jösses, det här kan allmänheten intyga att det inte stämmer överhuvudtaget och med regeringens neddragningar är det ett under att han tror på detta själv!

Löfvén avslutar med att uppmana till att plikt och rätt även gäller framöver – en lärdom som vi ska ta med oss när vi tillsammans bygger Sverige starkare. Man kan fråga sig om denna plikt inte gäller politikerna själva med tanke på att de definitivt inte tar ansvar för de politiska beslut som satt Sverige rejält på pottkanten i otaliga avseenden samt definitivt inte gör allt i sin makt för att stoppa vansinnet som pågår?

Men i det här landet gör vi skillnad på folk och folk, vi som jobbar och drar in skattemedel som regeringen kan slösa bort på saker som inte gagnar varken riket eller den egna befolkningen ska minsann göra rätt för sig och följa lagen – övriga kan däremot bete sig lite hur som helst och ändå bli klappade medhårs och i våra överbetalda politikers fall verkar det råda immunitet mot allt!

Egentligen hade det nog varit bättre om Löfvén i det här läget hållit tyst för det är så många som är besvikna, arga, trötta, missnöjda och frustrerade över hur den här regeringen styr landet, missbrukar sin makt samt kör landet i botten – bara anblicken av statsministern får numera många att se rött. Men som i så många andra frågor känner man inte av folkets signaler utan kör på som om inget hänt.

Löfvéns nyårshälsning lämnar således en bitter eftersmak, för det är väl ingen tänkande varelse som på fullt allvar tror att det blir ett ljusare 2021 med den här regeringen vid styrspakarna!

#vigillarintefegapolitiker

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/eKa789/du-ska-kunna-lita-pa-sverige

20 reaktioner till “Statsminister avslutar året med ett slag i ansiktet på befolkningen – det är lite sent att leka tomte nu

 1. Det är obegripligt att S väljer att regera med hjälp av C och L.Vänsterpartiet vore en självklarare partner.Man kan inte fortsätta att driva landet ännu längre högerut med ökade klyftor och därmed ökad kriminalitet.Nu rapporterar Fria Tider att rutavdrag även skall gälla utomlands.Vad fan liknar detta? Situationen i Sverige gör fler och fler till proletärer som kommer att rösta riktigt rött,däribland jag.Vi kan inte lösa bostadskrisen så som M påstår- med ökad omflyttning på bomarknaden.Ingen högerregering förmår att lösa de stora samhällsproblem de orsakade.Det ligger liksom i sakens natur.Ingen högerregering vågar att öka bostadsbyggandet för då faller priserna på hus och bostadsrätter.Det krävs hårda och mycket impopulära beslut för att få Sverige på fötter.Alliansen rev samhället och följderna ser vi tydligt nu.

  Gillad av 1 person

  1. S är det farliga partiet som varit ledande i att demontera landet. Om de satt stopp, eventuellt avgått, men framförallt skaffat sig en ide om vad de ville med makten annat än att inneha den, så skulle övriga partier inte fått utrymme för det som sker. S är de som varit drivande att importera sådana mängder människor med en islamisk tro att samhället har spruckit.
   S är inte något offer. De är, i kraft av sin storlek, de som både gjort dessa saker mot Sverige och även låtit saker ske, t ex privatiseringar av skolor, utförsäljningar mm. Det är lätt att se att S varit det parti som varit mest aktivt i att lyda påbuden om globalisering. Övriga har velat det, men bara S har haft makten, kraften att göra verkstad i saken.
   Dags att sluta skylla på otur och på andra inte bara för S och regeringen utan även för de som försöker analysera vad som skett och sker.

   Gillad av 2 personer

   1. Jag skyllar inte på någon annan,det är jag som röstade fel men 2022 blir det ändring med det.Du kan ändå inte undgå att se hur högern med lagstiftning överfört kapital från flerral till fåtal,de senare blir bara färre och färre och de förstnämnda fler och fler.Fattigdomen breder ut sig.Utökat rutavdag får utgöra exempel även om det förmodligen är en struntsumma i det stora.

    Gilla

  2. Det är sannerligen inte obegripligt eller förvånande att S väljer att regera tillsammans med C och L.
   Vi ska ha i åtanke att detta parti (S) gör vad som helst för att behålla makten.

   Det är dessutom inte ökade klyftor som leder till ökad kriminalitet.
   Det är den stora invandringen av dysfunktionella brottslingar som lett till den kriminalitet som vi dagligen ser prov på. Inget annat.

   Gillad av 2 personer

   1. Den stora invandringen har lett till att en fattig underklass som bokstavligt talat slår sig fram med våld.Det är konstaterat att stora klyftor ger ökad kriminalitet.Jag kan dock ge dig rätt i att vid närmare eftertanke är det med tanke på högervridningan hos samtliga partier naturligt för S att samarbeta med ett folkfientligt parti som C.

    Gilla

   2. Vi kan alltså vara överens om att det är den stora invandringen som lett till den abnorma våldsutvecklingen i landet. Inget annat.

    Således kan vi då konstatera att om vi sluppit denna enorma invandring, så hade brottsligheten i landet befunnit sig på en avsevärt lägre nivå. Skjutningar, bilbränder, bomber, sadistiska rån, knivskärningar och mängden våldtäkter hade i stort sett inte förekommit. Vi hade inte behövt bygga nya fängelser, vi hade inte behövt fler poliser, vi hade sluppit den enorma kostnad denna släpphänta invandringspolitik lett till. Pengar hade i stället funnits för att bygga bort bostadsbrist, ge eleverna en god skolmiljö och välutbildade lärare och låta samhället blomstra. Folk hade känt sig trygga, barnen hade kunnat gå oantastade på våra gator. Våra äldreboenden hade haft personal som kunde svenska och visste hur man tog hand om de äldre så att de fick ett gott liv. Kort sagt, vi hade haft ett bättre mera välmående och ett avsevärt tryggare Sverige om vi hade sluppit denna massinvandring.

    Gilla

   1. Jag vet faktiskt inte.Man har väl tvingats till dåliga kompromisser så jo,troligtvis.En rejäl vänstermajoritet vid nästa mandatperiod har den kraft som behövs för att ta de för folket smärtsamma beslut.Det är viktigt att Vänsterpartiet växer än mer så att de inte kan ställas utanför en regering.

    Gilla

  1. Klimatförändringarna där vi i skrivande stund i Skånes inland har närmare tio plusgrader är det som ger mig känslan av vår.

   Gilla

 2. Året som gick blev en Golgatavandring för den svenska modellen. Nu när året är slut står det klart för varje svensk att det ”allmänna”, det socialdemokratiska samhället, inte fungerar. Den slutliga insikten blev smärtsam och kom med regeringens närmast kriminella hantering av pandemin. Pandemin avslöjade med förfärande konsekvenser för 9 000 personer att Sverige så totalt misslyckats hantera en pandemi. Många trodde nog mer om Sverige och den svenska modellen.

  Utomlands krackelerade Sverigebilden. Pandemin blottlade för omvärlden grundläggande brister i hur Sverige sköts och styrs.

  Vi har sett en Socialstyrelse och andra myndigheter komma med råd och anvisningar som varit dysfunktionella och totalt empatilösa för den enskilde individen.

  Vi lever numer i ett samhälle där all offentlig media snällt tagit över maktens föreställningar och gjort dem till sina egna. Det är vad vi fått serverat under 2020. Varje försök till offentlig debatt har effektivt tystats.

  Vi har en regering som i viktiga skeenden varit frånvarande och som kommit upp på banan bara när opinionssiffrorna börjat dala. Vi har sett ett Sverige under stora delar 2020 utan en fungerande statsapparat. Pressträffarna, med allt prat och EU-flaggor och när pandemin kom även svenska fanan, pressträffarna med allt prat har inte kunnat dölja bristen på fungerande statsapparat.

  Medborgarna har skam- och skuldbelagts av regeringen samtidigt som landets ledande politiker med suveränt förakt visar att de tillhör eliten och inte pöbeln. Kanske kan de enskilda händelserna när statsminister och andra ministrar visar att regler och lagar kring pandemin inte gäller för dem, kanske kan de händelserna göra att de sista troende nu får upp ögonen och ser vilket samhälle de lever i. Det blir ett smärtsamt uppvaknande men kanske kan smällarna från pistolskotten vid mördandet hjälpa dem att vakna till på riktigt. Skriken från de våldtagna kvinnorna var tydligen inte tillräckligt högljudda.

  Vi hade ett öppet samhälle. Vi har inte längre ett öppet samhälle.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s