Konstigt att inte fler ser att vår frihet håller på att inskränkas

Det som många befarat ser ut att vara på väg att hända och ”frivilligheten” i att ta vaccinet mot Covid-19 får en ny dimension i och med att det nu framkommer att världens ledare planerar att föra register över vaccinvägrare, där det kommer krävas särskilda pass för vaccinerade medan ovaccinerade ska stängas ute från till exempel konserter och fotbollsmatcher.

I Spanien är det precis som i Sverige ”frivilligt” att vaccinera sig mot Covid-19, men där uppgav landets hälsominister Salvador Illa i måndags att alla som vägrar vaccineras ska skrivas in i ett särskilt register som man sedan ska dela med andra EU-länder. Jag avstår gärna resor och konserter för att slippa agera försökskanin, men jag tror inte gemene man resonerar så och varför ska det ens behöva forcera fram på det här sättet?

Sverige nya pandemilag, som för övrigt fått kritik från flera remissinstanser, är det första steget mot ett mer diktatoriskt samhälle där målet är total kontroll över den enskilda individen. Jag tror dessutom inte att regeringen kommer lyssna på kritiken utan de avser nog att driva igenom det oavsett.

För mig är det väldigt konstigt att inte fler reagerar och ifrågasätter när det är väldigt tydligt att svångremmen dras åt i vårt tidigare så fria samhälle. Det är verkligen inget superdödligt virus som hotar att utrota mänskligheten, det finns många virus som är mycket värre än så i världen och ändå vill man nu tvinga alla människor att vaccinera sig. Varför ringer det inga klockor hos folk – har alla slutat tänka själva?

Jag vill inte tro att människor är så enkelspåriga att de bara ser till sina egna behov, som att nu kan de återigen resa, festa, umgås och leva på som vanligt – hur man går tillväga för att nå dit verkar dock inte bekymra dem. Men det mesta tyder på att det är så. I dag skriver media exempelvis att charterresorna fått ett rejält uppsving och folk bokar resor till såväl Medelhavet i maj som till Thailand nästa vinter, för nu när vaccinet är här återgår allt till det vanliga. Eller gör det verkligen det?

Fler borde fråga sig varför man vill påtvinga hela befolkningar ett oprövat vaccin som ingen har en susning om vilka långsiktiga effekter det kan få och varför vågar inte fler lita på sitt eget immunförsvar? Det är verkligen inte så att hela Europas befolkning tar influensavaccinet varje år.

På jobbet i dag pratade vi lite om vaccineringen och några var tvärsäkra på att de ville vaccinera sig så snabbt det bara gick, medan andra var mer tveksamma. Vaccinet delar verkligen befolkningen och i en perfekt värld hade man respekterat den enskilda individens fria val istället för att brännmärka de som inte vill utsätta sig för vaccinet. Det är helt klart en mycket obehaglig utveckling som sker just nu!

#followthemoney

#detsovandefolket

Källa: SvD

10 reaktioner till “Konstigt att inte fler ser att vår frihet håller på att inskränkas

 1. Det här blir fina tider för min vän hackaren. Han har fullt upp sedan länge med sina kompisar med andra fina grejer, men han har försäkrat att den som betalar kan bli klassad som vaccinerad fastän hen inte är det. Fint va? Däremot kan de inte göra något åt spårningen av alla mobiler säger han, det är totalt förbjudet område. Många privatläkare skriver redan nu in i datan att patienten har fått alla möjliga vaccinationer fastän de inte fått dem. Säger han.
  Nån som har en kontakt på något försäkringsbolag? Det vore guld! Frågade han.

  Han har förresten äkta vaccin från Kina! Någon?

  Gillad av 1 person

   1. Det kommer inte att fungera för dom kommer att upprätta ett europeiskt centralregister där allt finns och du tvingas visa en ”giltig legitimation” med ditt personnummer, det slås bara in på deras mobil och upp kommer info om du har ”laglig vaccination”. Varje gång du går in i ett varuhus, köper en biljett, går på bio, besöker läkaren, tar bussen eller spårvagnen kommer di att få hålla upp en QR kod mot en läsare och om du inte är registrerar i det centralregistret, då kan du gå hem. All teknologi finns redan på plats. Det totalitära samhället är redan på plats.

    Gilla

 2. Tycker detta med logik eller snarare bristen på logik som speciellt vänstern och de ”goda” som vet lite bättre än undertecknad läxar upp oss som gillar en sansad debatt.
  Nåja med detta sagt det finns människor med allvarliga allergier från vaccin precis som nötallergier t.ex., finns andra underliggande skavanker… och jag är övertygad om att dessa får frisedel….. och alla tecken tyder på att man kan fortfarande vara smittsam trots att man vaccinerat sig…. jaa får man inte resa då ? eller får man resa tilkl länder där det vistas människor som inte är immuna ovaccinerade och inte haft infektionen…..kommer vi att ta emot 100k årligen som inte är immuna/vaccinerade eller ska vi vaccinera vid gränsen och sätta i karantän några månader….. då jag tittar på vad man kokar ihop så framkommer tydligt att det enda som är viktikt är kontrollerandet av andra……. men tyvärr gillar jag inte de som lägger sig i min sopsortering……

  Gillad av 1 person

 3. När jag och hustrun såg nyheterna igår, och den s.k. ”Pandemilagen” omnämndes, sade jag till hustrun, att den, som vill införa diktatur och enpartistyre, nu fick ett guldläge, om denna lag röstas igenom i riksdagen.

  Gillad av 1 person

  1. Du är redan där, diktaturen är på plats, komplett med massövervakning, propaganda via media, åsikts och handlingsstyrning, massövervakning och partiet heter sjuklövern. Historien visar att en gång sådana diktaturer är på plats är enda möjligheten till förändring att den styrande juntan får uppleva särskild särbehandling av ett slag dom inte räknat med.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s