Kina spås gå om USA som världens största ekonomi fem år tidigare än beräknat såvida inte Trump sitter kvar

Enligt den brittiska tankesmedjan Centre for Economics and Business Research, har Kinas hantering av coronapandemin gjort att landet tidigare än beräknat kommer att gå om USA som världens största ekonomi, vilket man beräknar kommer att ske 2028.

Detta baserar man givetvis på förutsättningen att Trump inte kommer att sitta kvar på presidentposten i fyra år till, även om man inte nämner det. Joe Biden har redan suspekta kopplingar till Kina och anklagas för mutbrott i syfte att kratta manegen för den nya stormakten, så med honom vid rodret är det så klart öppet mål för Kina att ta sig till toppen.

Märkligt nog är det ingen i tankesmedjan som ifrågasätter hur det kommer sig att Kina klarat sig så bra under coronakrisen till skillnad från övriga länder vars ekonomi fått sig en rejäl törn. Den 20 januari när den nya amerikanska presidenten svärs in vet vi således om denna förutspådda förändring kommer att slå in eller om Trump sätter käppar i hjulet för Kinas planer på världsherravälde.

#followthemoney

https://sverigesradio.se/artikel/7634796

12 reaktioner till “Kina spås gå om USA som världens största ekonomi fem år tidigare än beräknat såvida inte Trump sitter kvar

 1. Tur att man gymmar.
  Så man är vältränad och har god rörlighet när vi ska börja knäböja för våra nya herrar…
  Men väljarna röstar ju enligt plan så jag antar att våra vänsterliberala oikofober är nöjda.
  En annan sak. Tidigare regeringar i USA, inte minst under Sankt Obama, brukade ju starta så kallade ”befrielsekrig” för att skapa vänsterliberala ”demokrati” runt om i världen. Jag utgår ifrån att ”journalisterna” på gammelmedias ledarredaktioner är de första som anmäler sig som frivilliga frontsoldater när det blir dags under den kommande amerikanska regimen. Svenska ledarskribenter har ju varit entusiastiska påhejare av demokraterna och Biden och trummat ut Trumphat i fyra år.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har anmält alla riksdagsmän i regeringen som frivilliga självmordsbombare i motståndsrörelsen mot den som hotar Sverige. Listigt, eller hur?

   Störst eller näst störst, det är kukmätning på internationell nivå.
   Hursomhaver, Apple är mer värt än Tyskland läste jag i en engelsk tidning. Antar aktievärde kontra BNP eller sådär. Tyskland är ju världens fjärde största ekonomi. Men den bästa ekonomin finns förstås i världens bästa land, Sverige! Inget annat land har råd att vara så generösa mot världens fattiga länder som Sverige. Men vi är ju helt enkelt bäst. Godast helt enkelt. Kom hit och se själva!

   Gunnar Sträng den gamle S-finansministern talade ofta om faran med skulder. Svenska folket är skuldsatt, Sverige lånar som om det gällde livet, staten trycker pengar så valsarna glöder, alla dessa stålar regnar ner över Sverige i stället för den snö vi borde ha.

   Förr eller senare, snarare förr, måste rubbet betalas tillbaka. Som ett led i det hela blir det en rejäl sättning i aktiemarknaden samtidigt som inflationen kommer börja röra på sig liksom räntan.

   Biden förresten, visste han verkligen inte att man tänkte ge presidentposten till Harris tro? Harris härstammar ju från världens största demokrati, Indien. Karln ser ju ut som en Corona-patient. Det är inte säkert det är han förresten.

   Gillad av 2 personer

   1. Biden försade sig troligen för några veckor sedan, angående om att lämna över till Harris. Det är inte första gången han pratar först och tänker (?) sedan. Troligen inte den sista gången heller.

    Gillad av 1 person

   2. ”Kom hit och se själv”. Jag avstår nog, men tack för inbjudan. Jag är lite rädd för blyförgiftning, den flygande varianten, som härjar i Sverige.

    Gilla

   3. SasjaL Biden är en av världens mest erfarna politiker och pragmatiker, om jag kan få gissa, det blir nog Harris som driver och Biden som styr. Kanske ingen dålig kombination. Vi får se.

    Gilla

   4. Just därför. Jag är ingen speciell vän av Biden, med faktum är att han är en av de mest erfarna politiker som är aktiv idag. Dessutom pragmatiker, Trump är mer av Don-Quixote och väderkvarnarna.

    Gilla

   5. Och så är dom allihopa, så vem vill du välja. Jag tror i alla fall han blir bättre än den impulsiva, politisk oerfarna vildhjärnan Trump, men vi får väl se.

    Gilla

  2. Kina förväntar sig inte att någon skall knäböja. Vill du samarbeta, håll upp handen och gör det, vill du inte får du gärna sitta i ditt eget hörn och tjura. Kallas ”Dual Circulation” och Guanxi. Svenska media och journalister är ju redan den amerikanska regimens propagandaavdelning. ”Tvångsarbete på bomullsfälten, där man skördar maskinellt (SR, SVT) med amerikanska maskiner dessutom, Xi ger order till media, men det var Kinas Granskningsnämnd som fällde (SR), tvångsarbete i fabriker som levererar munskydd, men det var ett löst rykte som spridits ut av en mycket välkänd bedragare utan kunskaper i ämnet och utan att ha besökt. Fabriken hade inspekterats och godkänts. Fabriken är nog i en stark position att dra tre svenska journalister iför rätta nu och få skadestånd. Hur tvingar man folk att arbeta när det är en sådan brist på arbetskraft att arbetare går runt och intervjuar arbetsgivare och får dubbelt betalt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s