Helsingborg styrs numera av kriminella klaner men polisen är nöjd med sitt arbete

Den tunga organiserade brottsligheten breder som bekant ut sig över landet med skottlossningar, sprängningar och våldsdåd som följd, medan våra ansvariga politiker levererar tomma löften om krafttag som inte har någon effekt. Även Helsingborg har dukat under för den grova kriminalitetens framfart, där ett tiotal kriminella nätverk delat upp stadsdelarna mellan varandra och kontrollerar dessa fullt ut. Nätverken delar på områdena mellan Planteringen i syd till Laröd i norr, där det är drogerna och våldet som styr. Dessutom finns det i toppen av hierarkin personer som på pappret inte är kriminella, vilket gör det väldigt svårt att komma åt dem eftersom man i Sverige inte kan bli dömd när information baseras på underrättelser.

Mathias Lööw, gruppchef för polisens fokusgrupp som länge arbetat mot den grova organiserade brottsligheten i Helsingborg, deklarerar att det är en del av en familj som styr det mesta, det vill säga de är släktbaserade och styrs av framförallt bröder samt att nätverken till stor del ägnar sig åt narkotikaförsäljning där man till viss del samverkar med varandra.

Även om polisen inte lyckats stoppa nätverken, anser Lööw ändå att man gör ett bra jobb från polisens sida och uttrycker att han är mycket nöjd. Däremot önskar de en bättre myndighetssamverkan för att komma runt olika sekretessbestämmelser som i dagsläget hindrar polisens arbete. Lööw uppmanar också allmänheten att sluta hjälpa till att omsätta svarta pengar genom att skippa att klippa sig eller tvätta bilen för en spottstyver samt framför allt sluta köpa knark.

Det var ett fint budskap, men i realiteten är det folks plånbok som styr och man kan inte lägga hela ansvaret på medborgarna. Jag hade hellre sett att Lööw kritiserade våra politiker där det verkligen brister, men han måste självklart tänka på sin egen brödföda.

Det är ett faktum att vi har en regering som inte lyft ett finger för att stävja den framväxande klankriminaliteten på åratal och nu när det är allmänt känt gör man sitt bästa för att ducka för frågan. Dessutom gör man alldeles för lite för att stärka polisorganisationen med ett bättre ledarskap samt mer resurser.

Jag vet inte hur många gånger vi hört justitieminister Morgan Johansson och inrikesminister Mikael Damberg orera om hur man ska krossa de kriminella gängen samt hur viktigt det är att myndigheter samverkar för att stoppa den växande kriminaliteten, men uppenbarligen står vi fortfarande kvar och trampar på samma ställe, medan de kriminella nätverken fritt kan fortsätta kontrollera sina områden och dessutom utöka sitt territorium.

#detnyasverige

#vigillarintefegapolitiker

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/helsingborgs-kriminella-natverk

9 reaktioner till “Helsingborg styrs numera av kriminella klaner men polisen är nöjd med sitt arbete

 1. Och ändå ska man betala skatt…?
  Men ”ordningsmakten” har kanske sozzeri-direktiv att jaga medborgare som är kritiska till vänsterliberala oikofobi?

  Gillad av 1 person

 2. Man kan och bör få exprimentera lite, men det bör vara med insikt och öppenhet. Vissa tror att det går att föda upp får och vargar i samma hage men det troligaste är att fåren kommer att dra det kortaste strået. Så det bästa för både samhälle och får är att man får berätta om när det går fel och spårar ur.

  Gillad av 2 personer

  1. hllviken. Det var väl även otroliga konstigheter med ”massmördaren” T. Qvick. Att bli åtal och dömd för ca 20 mord utan spår av riktiga bevis. Om inte annat så gick de riktiga mördarna fria då han blev syndabock.

   Gilla

 3. När åsiktskorridoren är så smal att den inte tillåter att någon säger som det är – då är den nationen illa ute.
  När det dessutom inte finns någon endaste journalist som vare sig vågar eller kan berätta vad som sker, då blir det som i Helsingborg.

  Men det finns ett jättetabu kvar som inte någon endaste vågar beröra. Tabut heter att berätta att det är religionen islam som möjliggör det som skett och sker i Sverige. Makten vårdar inte bara rösterna som islam kan ge i val. Makten vårdar också den rädsla som islam skapat genom sitt våld. Makten har användning för våldet även om det nu börjar bli något lite besvärande att omvärlden lägger sig i hur världens bästa land sköter sina inre angelägenheter. Frankrikes regering bär sig illa åt mot islam anser regeringen. Frankrikes regering och lilla Danmark tar sig ton mot islamisterna. Sådant behöver vi inte göra i Sverige för här har regering och islamisterna krokat arm och trivs väldigt bra tillsammans.

  Om nu omvärlden nu bara kunna hålla käft och inte kritisera tillståndet i Sverige. Som omvärlden inte begriper. Vi har det alldeles utmärkt här i Sverige. Swebb-tv gick för långt med sina lögner, men det är nog det enda exemplet på hur någon gick för långt i Sverige. Här i Sverige trivs vi, alla trivs och trivs tillsammans.

  Gillad av 1 person

 4. För det första så är inte klanerna ”svenska” individer.
  Alltså är det politikernas och myndigheternas fel att de är i Sverige.

  Det andra är att de tystats ner av politikerna och myndigheterna, vilket
  Har gjort att de lättare spritt sig och tagit över områden.

  Tredje och de farligaste är att politikerna kvotering av
  Utländska individer in i viktiga myndigheter för de har språket.
  Vilket lätt till makt över föring till kriminella.
  Nätverken ser till att kriminella
  Importeras som de behöver.

  Affärer, restauranger och föreningar med statligt stöd plundrar myndigheter på
  Pengar samtidigt som de importerar , låtsas arbetskraft och annan kriminalitet
  Genom myndigheternas naivitet.

  Hur kunde Sverige bara på några år förändras så drastiskt.
  Utländska klaner sitter i myndigheter och påverkar politikerna
  Man ska ha 25 procent muslimer i S.
  Klanerna har höga poster, klanerna är de enda ses och hörs
  På tv och tidningar alltid som världens offer i rasismens namn.

  Men sanningen är att kriminaliteten är resultatet av utländsk invasion
  och det pågår och ökar hela tiden.

  Alla problemen i Sverige de Sista 30 åren har skyllts på rasismen.

  Vilket är lite underligt .
  För aldrig har någon svensk blivit våldtagen, mördad, rånad, förnedrad
  Misshandlad ,knivhuggen av en rasist.

  Men utländska klaner de mördar varje dag i Sverige.
  Dags att politikerna erkänner verkligheten stället för att satsa mer
  Pengar på kriminellas barn och sina bostadsområden med höga murar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s