Importsmittan vi aldrig talar om i Sverige

I Norge har man varit öppen med att icke-etniska norrmän är de som drabbats hårdast av coronapandemin, där främst polacker, somalier och personer från Pakistan står ut i statistiken.

I samband med julledigheten har nu tusentals polacker åkt till hemlandet för att fira jul och efter nyår återvänder över 10.000 från Polen, vilket troligen kommer att ge ökade smittotal. Nu förbereder man sig för vad som komma skall i Norge.

Meanwhile in Sweden… pratar vi inte överhuvudtaget om huruvida vissa folkgrupper drabbats mer än andra och vi har inte haft någon som helst kontroll på de som reser in i landet samt har varken karantänsregler eller testar personer. Men såväl politiker som media är väldigt duktiga på att orera om skenande smittotal samtidigt som man bannar gemene man att ta ett större ansvar.

De sista dagarna har regeringen visserligen fattat beslut om stängda gränser mot Danmark i ett desperat försök att visa sig lite handlingskraftiga, men det är alldeles för sent eftersom skadan redan är skedd och vårt vårdsystem är inte uppbyggt för att hantera stora mängder med människor i behov av inneliggande vård – något vi kan tacka våra makthavare för som i decennier ägnat sig åt att nedmontera vårdsektorn.

Efter nyår kommer även en anstormning av inresande tillbaka till vårt land efter att ha besökt släkten i Mellanöstern, Somalia eller Östeuropa för att nämna några exempel och smittotalen kommer antagligen öka på nytt medan vårdpersonalen pressas ytterligare, men det är bara för resenärerna att promenera rakt in och ”ta eget ansvar”!

#onlyinsweden

Källa: Aftenposten

6 reaktioner till “Importsmittan vi aldrig talar om i Sverige

 1. Man ska nog inte få för stor panik. Det är inte nyttigt för välbefinnandet, ej heller för lilla hälsan självt.

  https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/overdodligheten-i-sverige-har-foljts-av-underdodlighet/

  Jag vet inte, men jag misstänker personligen att Tegnell har gjort rätt i det mesta, även om alla marknadsliberaler bör skämmas, eftersom deras politik har lett till ökad smittspridning och nerdragningar av beredskapen, vilket givetvis har lett till massmord på gamla och sjuka, men även drakoniska åtgärder som har slagit hårt mot många företag, helt i onödan.

  En annan sak som förvärrar idiotin är, med all sannolikhet, den fullt medvetna ignoransen vad gäller C- och D-vitaminets profylaktiska nytta för våra immunförsvar.

  Gilla

  1. Håller i stort med, Tegnell och FHM har gjort vad dom kunnat göra genom att välja de minst skadliga lösningarna. Folk skriver ibland, varför gör Sverige inte som Kina, Kina har ju verkligen lyckats. Jag tror inte ett ögonblick att det skulle kunna ens avlägset fungera i ett land som Sverige. Sverige har en kultur att staten skall ha allt ansvar och staten skall förse innevånarna med allt, allt dom skall behöva göra är att gapa och svälja. Liberalism, vilket i verkligheten här betyder, alla gör som dom vill, ingen respekt, inget ansvar. Kina är precis motsatsen. Ett djupt sittande personligt ansvar för sig själv, sin familj och sin omgivning och medmänniskor. Därför fungerar Kinas vägar i Kina, men som skulle aldrig fungera i dagens Sverige. När det gäller C- och D-vitaminets profylaktiska nytta är den medicinska makten, myndigheterna, helt under kontroll av BigPharma och med intesiv propaganda motarbetar det och Traditional Chinese Medicine (TCM), vilket vi vet vetenskapligt är verksamt, därför att det skär i BigPharmas vinster.

   Gillad av 1 person

   1. Jag håller inte med om att alla svenskar är ansvarslösa rövhål, Karl. De lyder snarare överdrivna rekommendationer allt för väl och deras syften är ofta goda, nämligen att de vill skydda gamla och sjuka. Problemet är snarare att informationen de får inte bygger på evident vetenskap och följaktligen inte skyddar de gamla på effektivaste kända sätt.

    De stackare som illvilligt har importerats, för att gynna asylbaronindustrin, och drabbas värst får heller ingen information om fungerande profylax.

    Liberalismens rövhål sitter snarare i marknadsliberalismens charlataners förmåga att gynna de psykopater, som enligt de vackra kapitalistiska teorierna egentligen borde missgynnas och vara inlåsta på mentalsjukhus.

    Gilla

   2. Jag säger väl inte att alla svenskar är ”ansvarslösa rövhål”, men att inte bry sig om att ta personligt ansvar är väl klart den stort dominanta attityden. Hur ofta hör man, staten måste besluta. Hur är det med distansering, stora partis, protester mot restriktioner, osv. Myndigheterna har i alla fall inte rekommenderat dom. Ett problem är det strida flödet av motstridiga rekommendationer från okunniga, och till slut tar folk den rekommendation som passar dom bäst för stunden. Att, skydda gamla och sjuka, inget fel på retoriken där, hur är det med praktiken. Ge dom en dos morfin. Informationen de får är bara massa åsikter från okunniga. Det gäller inte bara Covis utan även ämnet Kina. Annars håller jag med.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s